Ștefan Bănică într-o poză cu Alexandra Măceșanu, tânăra răpită. Mesajul dureros al artistului

În ultimele zile pe internet circulă o poză în care artistul Ștefan Bănică a descoperit că a cunoscut-o pe una dintre victimele tragediei de la Caracal și a rămas profund marcat de această legătură.

separator

Artistul a mărturisit că a fost uimit când şi-a dat seama că una dintre fanele lui a fost chiar Alexandra Măceşanu şi a scris un text, pe Facebook, în care spune că „i s-a strâns inima cât un purice” atunci când a văzut fotografia, făcută în urmă cu trei ani, după un concert susţinut în Alba Iulia.

„Am facut multe poze la viata mea, dar, cand am vazut aceasta fotografie, cu aceasta copila, Alexandra Macesanu, de care nu stiam, poza facuta, se pare, acum 3 ani la Alba Iulia, mi s-a strans inima cat un purice. Ce s-a intamplat la Caracal e o tragedie de proportii. Sunt revoltat, ca majoritatea dintre voi, am un sentiment profund de indignare cu neputinta si amaraciune ca traiesc intr-o tara in care ura, hotia, prostia, coruptia nu mai au nici o limita. Oare cate cazuri „Alexandra”, „Luiza”, „Colectiv” vor mai fi, ca sa ne trezim si sa schimbam ceva real?!”, a scris Ștefan Bănică.

sursa

Moldova, țara minunilor! După mai multe critici și scandal, limba română a ajuns și în Constituție!

După mai multe critici și scandalul public, limba română a ajuns și în Constituție. La câteva ore a apărut și versiunea redactată, scrie unimedia.info.

Cu critici a venit și fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, potrivit căruia, „cam așa PAS face și cu reforma justiției”.

„ La 16.03.2023, gruparea PAS ne anunța cu mult fast că printr-un vot istoric a înlocuit denumirea limbii în Constituție din moldovenească în română.

Analizând varianta actualizată a art. 13 alin. 1 din Constituție, conform bazei de date legis.md deținute de Ministerul Justiției, reiese că după „votul istoric” din 16.03.2023 gruparea PAS a constatat doar desuetudinea (învechire, scoatere din uz) sintagmei „funcționând pe baza grafiei latine” de la art. 13 alin. 1 din Constituție, iar denumirea de „limba moldovenească” a rămas intactă.

Cam așa faceți și cu „reforma justiției”. Pe cine faceți țap ispășitor pentru această „capodoperă”? Vedeți ce vă recomandă domnul Tănase, pentru a vă „spăla” de rușine”, a criticat Fadei Nagacevschi.

În toată legislația Republicii Moldova, sintagma ”limba română” va lua locul ”limbii moldovenești”.  Vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”. 

Conform actului normativ, sintagma „limba moldovenească” va fi înlocuită cu „limba română” în toată legislația acestui stat. „Adoptarea Legii menționate are o profundă semnificație simbolică, întrucât restabilește adevărul științific cu privire la denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova și confirmă statutul limbii române de limbă oficială a Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

Justiția moldovenească! Șoferița troleibuzului, care a lovit mortal copila de 12 ani la Ciocana, eliberată din izolator

Șoferița troleibuzului, care a lovit mortal o fetiță de 12 ani, la Ciocana a fost plasată în arest la domiciliu. Decizia a fost luată azi de magistrații de la Curtea de Apel.

În data de 26 martie, judecătorii au dat curs demersului procurorilor, iar șoferița va fi plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, ceea ce înseamna că urma să fie izolată până pe 23 aprilie 2023, cu calcularea termenului din ziua în care a fost reținută.

Aceasta primise de curând carnetul de conducere ca șofer de troleibuz.

Amintim că vinerea trecută, 24 martie, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată pe db. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea susține că s-a întâmplat în afara zebrei, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

A decedat pe loc, din cauza traumatismelor incompatibile cu viața. Șoferița a fost reținută.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector. Ar fi fost singurul copil în familie.

Un copil de 9 ani a făcut o descoperire senzațională pe o plajă din Marea Britanie

Un băiat de 9 ani a descoperit o fosilă veche, despre care specialiștii cred că are în jur de 200 de milioane de ani, pe o plajă din Țara Galilor. Eli se plimba pe plajă împreună cu familia când a făcut descoperirea, scrie digi24.ro.

Tatăl lui Eli, Glenn Morris, a declarat pentru Sky News: „Fosila uriașă de amonit (subclasă de moluște cefalopode dispărute – n.n) a fost datată cu aproximativ 200 de milioane de ani în urmă”.

Amoniții au fost creaturi marine care au dispărut de aproximativ 66 de milioane de ani. Glenn Morris a spus că „este o descoperire foarte rară, datorită felului în care s-a conservat”. Muzeul Național de Istorie din Londra l-a felicitat pe Eli pentru descoperirea sa și i-a spus să „continue treaba”.

„Eli a fost întotdeauna interesat de toate formațiunile stâncoase și de obiectele cu aspect unic”, a spus tatăl lui. „Când ne plimbăm, își umple buzunarele, uneori și pe ale mele, cu descoperirile lui, le ia acasă și le expune”.

Ce spune directoarea grădiniței unde au fost găsite zeci de ouă expirate
Articolul anterior
Aeroportul din Dublin a fost împânzit cu mesaje în limba română: „Dacă ești traficată pentru sex, te rog…”
Articolul următor