Stela Popa la Radio România: Sunt generația „țopârlanilor” care au „invadat” Chișinăul

„Când mi-am început cariera la radio, teama mea cea mare era că nu aș avea vocea potrivită pentru asta. La un moment dat, l-am întâlnit pe jurnalistul Vasile Butnaru la Radio Europa Liberă de la Chișinău și mi-a zis: „Ai mai multă încredere în tine. Uită-te la mine ce voce am și am reușit!” Pentru că și el are vocea puțin… „scârțâită””.

separator

Așa și-a început vedeta TVR Stela Popa povestea carierei sale la emisiunea „Prietenii de la 10” la Radio România. Prezentatoarea emisiunii a complimentat-o pe Stela spunându-i că „vocea îi aduce un plus de valoare”. Jurnalista basarabeancă și-a povestit zilele trecute la radio povestea vieții.

„Eu sunt generația celor care au fiert în sucul propriu la țară. Vorbeam în copilărie o limbă arhaică, cu accent moldovenesc, dar o limbă română curată, fără rusisme, așa cum se întâmplă acum. Deși, atunci trăiam și m-am născut în URSS. Nu era exodul și fluctuația masivă a populației de acum și așa am reușit să „ne conservăm”. Sunt generația „țopârlanilor” crescuți la țară și care… au „invadat” Chișinăul, cum spunea și ne numea o vorbitoare de limbă rusă la un canal tv din R. Moldova. Țin mult la rădăcinile mele și de aceea am preferat să mai aștept inclusiv cu căsătoria. Am vrut să îmi redobândesc mai întâi dreptul meu natural, firesc, dreptul meu românesc, cetățenia română”.

La Radio România jurnalista Stela Popa a mărturisit că, întrucât tatăl său era un mare fan al actriței Stela Popescu, o altă basarabeancă de succes care a reușit să cucerească inimile românilor, a decis să îi pună numele în cinstea acesteia. „Am apucat să îi spun acest lucru marii doamne a teatrului românesc și Stela Popescu a fost încântată să afle asta”.Prezentatoarea emisiunii „Prietenii de la 10” a întrebat-o pe Stela Popa cum a ajuns la principalul buletin de știri de la TVR 2:

„Vorbești corect limba română, fără niciun accent și probabil acest lucru te-a ajutat să obții mai ușor un loc în breasla jurnalistică a audiovizualului de la București”.

Stela Popa a recunoscut că a lucrat mult asupra accentului său și chiar mărturisește că, mică fiind, uitându-se la TVR, nu înțelegea dacă oamenii vorbesc în realitate ca la televizor.

„A fost și o întâmplare venirea mea la TVR, mărturisește prezentatoarea TV. De mică mi-am imaginat că prezint știri și mi-am dorit acest lucru. Vorba ceea: Ai grijă ce-ți dorești, căci se poate întâmpla. Când a venit acum câțiva ani propunerea de la TVR mă aflam în R. Moldova la unul dintre cele mai bine cotate posturi de acolo (n.red.- Jurnal TV). Oferta inițială a fost să merg la TVR Moldova. Eu fiind deja căsătorită, le-am spus sincer că va trebui la un moment dat să merg la București și nu are rost să îi încurc. Și peste un timp, Claudiu Lucaci, șeful de atunci al Știrilor TVR de la București, a venit cu o propunere de nerefuzat – să trec la București. Au fost mari emoții, dar am fost prima basarabeancă ajunsă la un pupitru de știri din România și am vrut să demonstrez că se poate”.

La întrebarea dacă reușește să combine de fiecare dată cariera cu familia, Stela Popa recunoaște: „Nu, nici pe departe. Lipsesc uneori în momente cheie și îmi reproșez asta. Dar fiul meu a acceptat ,într-un fel, realitatea. E ceva firesc pentru el să o vadă pe mami sau pe tati la televizor. Știe însă că în momentele în care suntem împreună iubirea trebuie să fie maximă”.

Urmărește interviul integral în video de mai jos!

Diana Ballerini, într-o ședință foto alături de un italian! Oare ce pune la cale femeia de afaceri?
Articolul anterior
Savanţii chinezi au creat maimuţe cu ”creier de om”
Articolul următor
Alte articole interesante