13 jurnaliști vor cânta LIVE în proiectul ”Voice of Journalism 2016”. Concertul poate fi urmărit online

13 jurnaliști de la diverse instituții media s-au înscrie în competiția muzicală ”Voice of Journalism” care este organizată pentru a doua oară în Republica Moldova. Evenimentul este organizat de site-ul Everyday Journalism la data de 3 iulie, ora 20:00 la Radisson Blu Leogrand Hotel Chișinău. Alături de participanți vor fi colegii de breaslă, prietenii și familia. Curioșii vor putea urmări LIVE la ora 21:00 pe site-ul privesc.eu show-ul muzical jurnalistic.

separator

În acest an, marele premiu este o vacanță în Bulgaria pentru 7 zile la un hotel de 4 stele oferită de Agenția de Turism ”Galas Tur”. Jurnalistul care se va clasa pe locul 2 va obține 2 nopți de cazare la un hotel de 4 stele din Iași, precum și un site personal de prezentare oferit de agenția Travel Managment & Events ”Alin Pătru”, iar locul 3 se va alege cu un curs gratuit de Marketing oferit de ”Angry Business”.

De aproape 3 săptămâni cei 13 jurnaliști muncesc asupra pieselor pe care le vor interpreta la concert și au parte de repetiții în studioul Enter-Studio Moldova. Aceștia sunt ghidați în acest sens de către interpretul și compozitorul, Marcel Roșca. În seara concertului, trupa de dans ”Black & White” va asigura un show excepțional atât la deschidere, cât și pe tot parcursul evenimentului.

”Este un eveniment de suflet și mă bucur enorm că și în acest an jurnaliștii au avut curaj și au acceptat să urce pe scenă și să cânte. Nu este deloc ușor să te autodepășești și să muncești într-un studiou muzical asupra unei piese. Îi admir pe cei 13 jurnaliști și îmi doresc să trăiască acest moment la maxim. Pentru mine fiecare dintre ei este deja un învingător… și-au învins fricile și sunt gata să demonstreze tuturor că au calități muzicale”, spune organizatoare evenimentului, Victoria Ungureanu.

Organizatorii lansează în premieră și categoria blogerilor. Iată care sunt participanții care vor lupta în acest an pentru trofeul ”Voice of Journalism”:

1. Cristina Ungureanu – prezentatoare TV la Canal 2
2. Diana Laptedulce – reporter THT
3. Alina Dabija – animatoare radio
4. Dika Cheptine – bloggeriță
5. Ion Condrea –reporter Moldova 1, emisiunea ,, Emisiunea Abrazi ”
6. Valentina Cociorva – redactor-șef site-ul NOI.md
7. Ana Gurdiș – coordonatoare a emisiunii ABRAZIV la Moldova 1 și jurnalistă la Centrul Media pentru Tineri
8. Tatiana Stratenco – coordonatoare Radio România Chișinău
9. Rodica Vilcu – producător-moderator emisiunea ”Dialog Social”, Moldova 1
10. Cristina Gavrilenco – reporter politic, Moldova 1
11. Adriana Vasilcov – reporter ”Paparazzi”, Jurnal TV
12. Elena Popescu- redactor – prezentator știri la Radio Moldova Tineret
13. Ana- Maria Frimu – prezentatoarea la Radio Moldova Tineret

Menționăm că intrarea la eveniment este în bază de invitație. Doritorii care își doresc să ajungă la concert sunt îndemnați să asculte KISS FM Chișinău și să câștige bilete gratuite.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Zâmbete de „paleontologi” la Shopping MallDova
Articolul anterior
O tânără cu fibroză chistică susţine că renunţarea la un singur aliment i-a salvat viaţa!
Articolul următor