3 fetițe din Uzbekistan cântă piesa Cleopatrei Stratan!

Fiica lui Pavel Stratan este cunoscută în toate țările lumii de la 3 anișori. Micuța a pornit cu pași mari spre CARTEA RECORDURILOR, unde a fost omologată de WORLD RECORDS ACADEMY, înmânându-i 6 recorduri mondiale, printre care și cel mai tânăr artist de succes. Aceasta a devenit celebră după ce a lansat videoclipul piesei Ghiță, care a înregistrat pe internet peste 50 000 000 de vizualizări.

separator

12819343_1158517104161453_880317487473924392_o

Așa că, nu este de mirare că alte tinere îi cântă piesele. Astăzi,  a apărut un videoclip cu 3 puștoaice din Uzbekistan care cântă piesa Cleopatrei Stratan „Număr până la unu”.

Amintim că Cleopatra Stratan este o tânără interpretă din Moldova care a atins succesul la frageda vârstă de 3 anișori. Aceasta a debutat în toamna anului 2005, la lansarea albumului lui Pavel Stratan. Atunci, la apariția micuței pe scena, lumea a rămas înmărmurită și nu se mai oprea din aplauze. Vocea Cleopatrei, pur și simplu i-a copleșit pe spectatori.

Pavel văzând ce se întâmplă, și-a dat seama că trebuie urgent si micuței sa-i scoată un album. Ceea ce s-a și întâmplat. În același an s-a filmat primul videoclip al Cleopatrei, la piesa Ghiță, care a avut un succes fără margini. Pe data de 15 iulie, are loc lansarea videoclipului, iar cu o lună mai tarziu, pe 20 august, Cleopatra își lansează oficial primul ei album intitulat la vârsta de 3 ani. La care biletele sunt vândute în timp record, iar Cleopatra, în vârstă de trei ani și jumătate, acompaniată de o trupă formată din 5 băieți, susține fără întrerupere un concert live timp de 2 ore, interpretând 20 de piese, 12 de pe albumul ei de debut și 8 de pe albumul tatălui său, la care spectatorii stau cu sufletul la gură de la început și până la sfârșit, unde micuța spre sfârșitul spectacolului, în văzul tuturor, fără ajutorul nimănui, îi răsplătește pe spectatori cu un mesaj scris pe o coală mare și albă de hârtie, FANILOR DE LA CLEOPATRA STRATAN, iar mai jos își lasă și autograful – CLEO.


Cu acest succes intră pe primul loc în toate topurile românești, iar în top 100 România, se menține 20 de săptămâni, dintre care 6 săptămâni ocupă locul 1. Primele 2 săptămâni de după lansare, albumul Cleopatrei este răsplătit de către casa de discuri cu dublu disc de platină, iar cu trei luni mai târziu, (pentru prima dată în istoria României) Cleopatra este premiată cutriplu disc de diamant.

Proteste în Capitală! Pentru ce au ieșit transportatorii în stradă

Zeci de transportatori au ieșit astăzi, în fața Inspectoratului General Securitate Publică (INSP) din Capitală pentru a-și expune nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale Poliției, scrie realitatea.md.

Mai exact, ei acuză forțele de ordine de abuz și acțiuni ilegale în raport cu cei care au transportat oameni la recentele proteste de la Chișinău.

Ei planifică să prezinte numele ofițerilor care ar fi comis încălcări, calificând acțiunile persoanelor vizate pot fi calificate drept „infracțiuni”.

„Noi vom mai veni aici cu unități de transport. Vom pleca cu flashmoburi la ambasadele Uniunii Europene. Vom depune plângeri la Procuratură pe numele polițiștilor care au admis aceste abuzuri. Sunt abuzuri pe care dorim să fim examinate”, a declarat Șeful APOTA, Oleg Alexa.

În contextul în care, astăzi, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto intenționează să desfășoare o întrunire în capitală, Poliția îndeamnă atât organizatorii, cât și participanții să respecte legislația și să se conformeze indicațiilor oamenilor legii.

”Amintim organizatorilor întrunirii că, potrivit Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise.

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare/întrunire, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Solicităm cetățenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Vom depune tot efortul ca să evităm disconfortul participanților la trafic și al locuitorilor capitalei”, a anunțat astăzi Poliția Republicii Moldova.

Moldova, în topul țărilor care beneficiază de cel mai ieftin Internet fix

Utilizatorii serviciilor de Internet fix de mare viteză din țara noastră beneficiază de cele mai mici prețuri din lume, arată studiul realizat de platforma Cable.co.uk din Marea Britanie, scrie goodnews.ro.

Studiul a cuprins analiza a 3 703 pachete de oferte pentru Internet în bandă largă din 219 țări și a fost realizat în perioada 2 ianuarie 2023 – 1 martie 2023. Astfel, Republica Moldova ocupă locul 3 în lume în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin Internet fix în bandă largă, cu un abonament mediu lunar de 7,03$ pe lună, după Sudan, care a înregistrat un abonament lunar de – 2,3$ și respectiv, Kazahstan – cu 5,11$.

La cealată extremă, locuitorii din Burundi achită cel mai scump abonament de Internet la un preț mediu de 383,79$ pe lună.

De remarcat este faptul că, țările din Europa de Est se bucură de cele mai mici prețuri, media fiind de 19,22$ per lună, având concomitent și cea mai mare acoperire cu FTTP. Țările din Europa de Vest oferă abonamente lunare la un preț mediu de 50,87$, iar ofertele pentru utilizatorii Americii de Nord urcă 104,33$ per lună.

Autorii studiului au constatat că ”Deși penetrarea Internetului fix în bandă largă în Republica Moldova este mult mai mică decât în țările europene comparabile, rămâne un spațiu enorm de creștere, iar numărul abonaților la Internetul fix de mare viteză înregistrează o creștere constantă”.

Zeci de vinificatori moldoveni participă la o prestigioasă expoziție internațională în Germania

Mai mulți vinificatori din Republica Moldova participă în această săptămână la expoziția ProWein-2023, care se desfășoară în orașul german Düsseldorf, transmite moldpres.md.

Cele mai bune vinuri ale 41 de producători autohtoni sunt prezentate la standul vinificatorilor din Republica Moldova. Evenimentul întrunește zeci de mii de oameni de afaceri, mii de standuri ale producătorilor și regiunilor vitivinicole pentru a expune produsele vitivinicole și a relata despre noutățile și tendințele de dezvoltare a pieței globale a vinului, conform Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

„Ne bucurăm nespus de mult să fim aici, la acest eveniment extrem de important pentru lumea vinificației. Avem 41 de vinificatori ai Republicii Moldova sub umbrela comună care se numește „Wine of Moldova”. Acest brand de țară a unit sârguința și munca vinificatorilor, care ne duc faima în peste 70 de țări. Sperăm că acest progres să continue mai departe și să bucurăm toți cetățenii de progresul vinificatorilor noștri”, a declarat ieri, la ceremonia de inaugurare a expoziției, Sergiu Gherciu, secretar de stat la MAIA.

În acest an, în premieră, industria vitivinicolă a Republicii Moldova are cel mai mare stand de țară din ultimii ani, de circa 200 de metri pătrați și un număr record de vinificatori, pentru a găzdui cunoscătorii și experții internaționali din domeniu și a celebra împreună „10 ani de revoluție a Vinului Moldovei” prin lansarea campaniei internaționale #10yearsofwinerevolution. Genericul campaniei a fost inspirat din titlul  articolului de apreciere a progreselor Vinului Moldovei, scris de cea mai influentă personalitate a lumii vinului, Jancis Robinson. 

Cum arată casa de la țară a Andreei Esca
Articolul anterior
Băiețelul dat dispărut, din Rezina, a fost găsit! Ce s-a întâmplat cu el?
Articolul următor