Ajută un copil să crească alături de mama sa. Susţine campania de Crăciun „În brațele mamei”!

Misiunea Socială „Diaconia” lansează astăzi, 28 noiembrie, campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al șaselea an consecutiv, scopul campaniei susținerea cuplurilor mamă – copil în situații de criză. Simbolul campaniei sunt jucăriile de brad hand-made care, confecționate de cei implicați în acțiunile campanie și vândute în cadrul târgurilor de caritate, reprezintă o șansă pentru ca fiecare copil să crească în brațele mamei sale.

separator

imagine-campanie

Începând cu ziua de astăzi, 28 noiembrie, până la data de 9 decembrie, la sediul Consiliului Europei la Strasbourg se desfășoară un târg de Crăciun în care peste 500 de jucării de brad vor oferi posibilitatea celor prezenți la târg să sprijine un cuplu mamă – copil din Republica Moldova, asistat prin intermediul programului „În brațele mamei”.

img_0415

Campania de Crăciun lansată de Diaconia va include, în perioada 28 noiembrie – 23 decembrie,   o serie de acțiuni precum organizarea atelierelor de confecționare de jucării de brad cu echipe de angajați din diverse companii din capitală,  lansarea unei campanii de crowdfunding pe Guvern24 și vânzarea jucăriilor la târgurile de Crăciun din capitală. Campania va culmina cu un telemaraton național organizat în parteneriat cu televiziunea publică Moldova 1 ce va avea loc în direct la data de 17 decembrie între orele 15:00-19:00.

img_4629

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia:  Printr-un gest de solidaritate, putem fi sprijinul mamelor care au avut curajul să-şi păstreze pruncii alături, depăşind orice greutate ce le-ar fi făcut să-i abandoneze. Atunci când mâna neajutorată a copilului caută grijă, căldură şi siguranţă pentru a păşi pe drumul vieţii, putem interveni împreună, oferindu-i toate acestea graţie Programului „În braţele mamei”. Această campanie de Crăciun este o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa  de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”.

img_4680

Cu 150 de lei donați în cadrul Campaniei oferă o zi de siguranță pentru un cuplu mamă-copil în Centrul Maternal, iar cu 4600 de lei – o lună de asistență complexă.

Toate resursele adunate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizate pentru asistarea cuplurilor mamă-copil în criză temporară, beneficiari ai programului „În brațele mamei”.

img_4693-2

Până în prezent, grație programului „În brațele mamei”, 85 de copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Doar pe parcursul anului 2016 au fost asistate 21 de cupluri mamă-copil dintre care patru mame minore, trei mame peste 30 de ani dintre care două cu studii superioare finalizate.

md-foto-278

Mai multe informații despre program puteți găsi AICI.

Campania din acest an este organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor și susținerea partenerilor:

Persoană de contact:

Ludmila Popescu

Responsabil de relații cu presa

Tel: (+373 22) 46 32 28                                                         

Mob.: 068089865

e-mail: pr@diaconia.md

ludmila.diaconia@gmail.com

site: www.diaconia.md

Video! Și-a pus copilul lângă mașină și a apăsat pedala! Este revoltător modul cum a decis acest părinte să extragă dintele copilului
Articolul anterior
Fotostand.md oferă reduceri de până la 35% pentru petrecerile corporative
Articolul următor
Alte articole interesante