Alex Gurdilă și Ana Mardare s-au despărțit?!

Acasă au muncit la Jurnal TV, iar acum ambii sunt plecați în SUA. Se pare că străinătatea i-a despărțit. Fostul prezentator Tv a dat de înțeles că nu mai este într-o relație. Acesta a scris un articol despre El și Ea care au devenit străini printre străini.

separator
10968313_10153056673683630_6889420783444247709_n

“Dimineaţa te trezeşti şi simţi o cum lucrurile s-au schimbat de tot. De ce dragostea are un termen de valabilitate despre care nu ştim nimic, până nu expiră?

Ne dedicăm cu toţi rărunchii unui om care peste noapte a devenit un străin. Nu mai poţi să îl telefonezi ca să îi spui că îţi e dor, că abia aştepţi să se termine ziua de muncă pentru a-l putea îmbrăţişa din nou. Seara paharele de vin rămân neatinse. Poate doar unul – pentru tine şi inima ta frântă. Filmele pe care le-aţi văzut împreună de atâtea ori sunt puse în lista neagră.  Coldplay devine muzica pe care trebuie s-o scoţi din playlistul de pe Youtube, iar fotografiile din telefon, miile de fotografii împreună, sunt una câte una aruncate la coşul de gunoi.

Când vrei să găteşti ceva şi ai uitat ordinea ingredientelor, în loc să întorci capul şi să întrebi zâmbind buimac, îţi dai seama că în spatele tău nu mai stă nimeni. Şi nu o poţi suna, pentru că de aseară sunteţi un oarecare el şi o oarecare ea. Prietenii te asaltează cu „vai, şi parcă eraţi atât de fericiţi” de parcă  intenţionat vor să te facă să plângi. Şi înghiţi în sec lacrimile. Stai singur în patul pe care acum îl ai doar în dispoziţia ta şi te zvârcoleşti încercând să adormi fără a-i simţi mirosul pielii, fără a-l ţine de mână ca în fiecare noapte, fără „noapte bună, iubire”.

Uneori deschizi telefonul, îș cauţi în lista de contacte din care l-ai şters (evident) şi simţi cum se lasă peste tine golul. Atunci deschizi smsurile şi răsfoieşti până sus-sus, până găseşti acel special în care spune că te iubeşte şi tu pe el. Şi vrei să îl suni din nou, să îl întrebi ce mai face… de fapt speri că face rău, că plânge şi că îi pare rău şi te vrea înapoi. Şi chiar dacă va fi aşa, nu-ţi va spune, iar tu, la fel, vei tăcea.

Săptămâni la rând încerci să faci curat în gândire şi în dulap. Şi fiecare lucru pe care l-a atins, a devenit cuţit care taie până la os, când vine timpul să îl atingi şi tu. Şi hainele care îi plăceau cel mai mult arată oribil. Şi ceasul de pe mână pe care nu vroiai să-l scoţi nici măcar noaptea, îţi aminteşte că a mai trecut o secundă, un minut, o oră de când nu v-ați mai văzut. Şi, probabil, nu o să vă mai vedeți niciodată. Aşa e mai bine, aşa a trebuit să fie…

Semnat El și Semnat Ea”

caiverzipepereti.eu

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Salată cu carne și smântână
Articolul anterior
Chișinăuienii nu vor avea concert de Revelion!
Articolul următor