Amazonul schimbă noțiunea de antreprenor

Într-o eră a tehnologiilor informaționale și a comerțului online, tot mai mult se discută despre vânzările la un click distanță. O platformă de mulți cunoscută, utilizată de milioane de cumpărători, își face tot mai mult loc pe piața din Republica Moldova, printre antreprenori. Am decis să discutăm cu unul din experții în vânzări pe Amazon, antreprenor și seller cu experiență, cofondator Sales Zone, Iulian Alexa

separator

De ce atât de mult se discută despre Amazon în ultimul timp?

În ultimii ani această platformă a devenit una din cele mai mari din lume pe segmentul vânzărilor online. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a dus acest proiect acolo unde puțini își puteau imagina. Astăzi milionane de oameni nu își pot imagina viața fără acest magazin online.

Ce poți cumpăra pe acest site?

Practic orice. Exact din acest motiv este atât de întrebat atât în Europa, cât și în Statele Unite, unde el a devenit un fel de simbol a vânzărilor online.

De ce oamenii apelează la Amazon și nu în diferite magazine, ca pe timpuri?

Astăzi această platformă este locul de încredere pentru atât de mulți cumpărători pentru că se pune mult accent pe calitate. Plus, livrarea se face la ușa casei, iar dacă nu ești satisfăcut de calitatea produsului poți face retur și primești banii sau alt produs. Se investesc milioane de dolari în modernizarea tehnologiilor și proceselor.

Ce înseamnă să faci vânzări pe Amazon?
Amazon este o platformă, unde se întâlnește oferta vânzătorilor cu cererea cumpărătorilor. Însuși Amazon nu produce nimic, el oferind posibilitatea oricărei persoane să propună produse potențialilor clienți. Fiind o concurență enormă, fiecare vânzător face tot posibilul să livreze un produs cât mai calitativ și la un preț cât mai bun.

Cât poate câștiga un vânzător pe Amazon?

Dacă excludem pe cei care doar încearcă și lasă să meargă de la sine lucrurile atunci, pot fi câteva sute de dolari pe lună. Dar, pentru cei care privesc această platformă ca pe un business serios și cu potențial, atunci ajung la câteva milioane de dolari pe an/profit.

În Moldova sunt companii sau persoane fizice care fac vânzări pe Amazon?

Câteva sute doar care le știm noi. Și încă câteva sute care nu spun despre asta. Și fac vânzări de zeci de mii de euro, unele chair sute de mii de euro pe an.

Ce vând cei din Moldova?

Produse autohnote, unii. Alții, care sunt majoritatea, vând produse din China, care sunt mai accesibile la preț și fără limită la cantitatea de producere.

Care sunt etapele pentru a deveni un vânzător pe Amazon?

Cel mai important, sigur, e să faci niște studii, personal sau în cadrul cursurilor. Amazon nu iartă greșelile. În cadrul acestor cursuri afli secretele alegerii unui produs pe care îl vei vinde pe Amazon. Apoi cunoști toate secretele împachetării produselor, promovării lor și livrării pe Amazon. Sunt enorm de multe detalii importante.

Aveți cazuri de succes în urma cursurilor livrate în Moldova?

Sunt zeci de participanți care s-au lansat sau sunt în căutarea produsului potrivit. Vânzările acestora au depășit câteva zeci de mii de euro în primele luni după lansare.

Și toți acești bani sunt ai vânzătorului?

Sigur că nu. Există niște costuri ale produsului. Mai sunt taxele de livrare a acestora din China, Moldova sau orice altă țară către depozitul Amazon. Apoi mai sunt taxele Amazonului. Profitabilitatea variază între 20-50%.
Ce ați recomanda celor care se gândesc să se lanseze sau nu în acest domeniu?

Dacă se gândesc, cel mai probabil nu au o imagine clară despre toate oportunitățile. Imediat ce le vor afla, va fi foarte clar dacă e pentru ei sau nu acest business.

Ce avantaje ai fâcând afaceri pe Amazon?

Prima ar fi libertatea teritorială. Tot de ce ai nevoie este un calculator și internet, indiferent în ce țară te afli. Alta este libertatea agendei de lucru. Trei ar fi lipsa unei limite de creștere. În iunie am avut invitați ca speakeri tineri care fac vânzări în sume de peste 4 milioane de dolari pe lună la doar 22 de ani. Amazon este viitorul care a venit.

Unde pot găsi doritorii mai multe detalii despre cursurile voastre?

Pe internet este foarte multă informație cu acces deschis. Dacă sunt hotărâți să facă business, pot accesa site-ul cu detalii curs.saleszone.md

Cum se consumă corect fructele. Șase reguli ușor de respectat
Articolul anterior
Ady Carp, mesajul emoționant pe care l-a transmis soției cu ocazia celor 14 ani de când sunt împreună
Articolul următor
Alte articole interesante