Ambasada Italiei în Republica Moldova a lansat o inițiativă de solidaritate pentru Amatrice, orașul italian zguduit de cutremur!

Aseară, Ambasada Italiei în Republica Moldova a organizat o cină în stil italian pentru o cauză nobilă. Mai multe persoane influente din Moldova s-au adunat pentru a susține inițiativa  de solidaritate pentru orașul lovit de cutremur, Amatrice. Invitații au avut parte de muzică bună, gustări și băuturi de calitate.

separator

_mg_5020

Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, i-a îndemnat pe moldoveni să susțină inițiativa.

“Știți cu toții despre cutremurul puternic din orașul Amatrice, care a avut loc în această vară. Astăzi, vreau să lansez o inițiativă de solidaritate pentru acest oraș, “Un viitor pentru Amatrice”. Iată despre ce este vorba: “Solicităm restaurantelor din toată lumea să introducă în meniu sosul “all’ Amatriciana”, simbol al orașului lovit de cutremur. Clienților le solicităm să-l aleagă. Pentru fiecare aliment consumat, vor fi donați 2 euro: 1 euro donat de către restaurant, și 1 euro de către client. Fondurile colectate vor fi transferate Primăriei din Amatrice.“ Sper că mai multe restaurante din Moldova vor adera la această inițiativă.”
“Evenimentul de astăzi a fost organizat pentru a fi solidari cu concetățenii noștri care, din păcate, au fost loviți de un cutremur devastator. Localitatea cea mai lovită a fost Amatrice, din centrul Italiei. Acolo a apărut acest sos “all’ Amatriciana” pe care l-am servit astăzi. Este un sos foarte solicitat în Italia. Imediat după cutremur, instituțiile de stat și ambasadele Italiei din toată lumea au lansat o astfel de inițiativă. Datorită produselor noastre de la Casa Rinaldi putem să contribuim și noi cu un mic ajutor. a adăugat Franco Sanna.

_mg_5074

Invitații la eveniment au recunoscut că sunt fascinați de bucatele italiene și că ori de câte ori au ocazia să viziteze Italia, se întorc cu pungile pline de produse.

“Bucătăria italiană este una dintre cele mai gustoase din lume. Cașcavalurile, pastele, pizza și toate ingredientele pe care le folosesc în salatele lor. Îmi place cultura italiană de a mânca sănătos, gustos, de a vorbi despre mâncare, de a fi foarte atent la ce, când și cum consumă. Când merg în Italia, întotdeauna mă întorc cu bagajul plin de produse. Mai ales că acum sunt atât de populare produsele fără gluten, zahăr sau conservanți. De foarte multe ori prepar câte o rețetă italiană și acasă. Mă tentează bucătăria italiană pentru că sunt rețete simple, gustoase și simplu de preparat.”, a spus femeia de afaceri Lucia Berdos.

_mg_4969

 “Consum bucatele italiene cu plăcere și chiar particip la multe master-class-uri de gătit cu produse de la Casa Rinaldi, pe care le consider sănătoase și de calitate. Din alimentele italiene, îmi place la nebunie uleiul de măsline, pe care-l consider unul dintre cele mai bune, pastele, cașcavalurile și trufele. Italienii știu a găti astfel încât să nu adaugi kilograme, astfel bucatele lor sunt perfecte și pentru siluetă.”, a declarat nutriționista Luminița Suveică.

Chefi din întreaga lume, printre care Jamie Oliver, Carlo Cracco, Antonello Colonna sau Davide Oldani, vor pregăti în restaurantele lor preparatul simbol din Amatrice, pentru a ajuta la strângerea de fonduri ce vor fi donate victimelor devastatorului cutremur din Italia.

_mg_4949

_mg_4955

_mg_4957

_mg_4958

_mg_4959

_mg_4962

_mg_4965

_mg_4966

_mg_4971

_mg_4975

_mg_4978

_mg_4980

_mg_4991

_mg_4997

_mg_5000

_mg_5004

_mg_5007

_mg_5008

_mg_5011

_mg_5038_mg_5082

_mg_5089

_mg_5093

_mg_5099

_mg_5107

_mg_5114

_mg_5118

 

Peste o mie de moldoveni au sărbătorit la “Dor Fest”!
Articolul anterior
Svetlana Matvievici: “Mă prinde răsăritul butonând texte pentru blog sau schițe de proiecte”
Articolul următor
Alte articole interesante