Apel la caritate. Fii bun, împlineşte vise şi salvează vieţi

Un vis împlinit, o viaţă salvată, un zâmbet de copil născut din bunătatea oamenilor cu suflet mare, este motto-ul Fundaţiei de Caritate „Sfîntul Gheorghe”. Datorită abnegaţiei, altruismului şi dedicaţie, echipa de voluntari a reuşit timp de 5 ani să se implice în diverse proiecte de caritate care au adus bucuria celor nevoiaşi şi speranţa celor bolnavi.

separator

1

Gestul nobil de a oferi sau a dona benevol lucruri, bunuri şi bani celor aflaţi în dificultate, ne apropie unii de alții, asigurând bunul mers al unei societăţi civilizate şi moderne.

“Sunt convins că există mulţi oameni care fac gesturi caritabile, care se implică atunci când semenii lor au nevoie de sprijin şi susţinere materială sau financiară. Uniţi în gânduri şi acţiuni putem face viaţa multor oameni mai bună, mai frumoasă.

Caritatea este un dar, caracteristic multor persoane. Noi ne propunem să găsim cât mai mulţi astfel de oameni, pentru care durerea străină este propria durere şi care vor fi sinceri în intenţiile lor de a ajuta pe cei mai trişti ca noi.”, susţine Directorul Fundaţiei de Caritate „Sfîntul Gheorghe”, Sergiu Diaconu.

Dacă îţi doreşti şi tu să schimbi viaţa unor oameni care îţi cer ajutorul, întinde-le o mână şi dă-le o speranţă. Facem apel către tine, ajută-ne să schimbăm destine.

Poţi dona haine, încălţăminte, produse alimentare care vor fi duse copiilor orfani şi familiilor nevoiaşe. Cu siguranţă, vei găsi în garderoba ta articole vestimentare pe care nu le mai îmbraci sau îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii care au rămas de la micuţii tăi. Le poţi aduce la sediul Fundaţiei de Caritate „Sfîntul Gheorghe”, iar voluntarii vor avea grijă ca acestea să ajungă la cei care au nevoie de ele.

2 (1)

Dacă vrei să faci şi tu parte din echipa de voluntari a Fundaţiei de Caritate „Sfîntul Gheorghe”, implică-te! Chiar dacă suntem la distanţă, asta nu înseamnă că nu ne putem uni şi nu putem oferi din puţinul nostru altora. Fii Ambasadorul Binelui din partea Fundaţie în toată ţară!

Poţi colecta lucruri şi obiecte chiar la tine acasă, iar echipa de voluntari va găsi soluţii pentru a le transmite copiilor orfani şi familiilor nevoiaşe. Sună la sediul Fundaţiei de Caritate „Sfîntul Gheorghe”, împărtăşeşte-ţi ideile şi proiectele, împreună vom reuşi să aducem speranţa şi bucuria oamenilor mai trişti ca noi.

Sediul Fundaţiei de Caritate „Sfîntul Gheorghe” se află pe str. Tadeus Malinovski 16

222MD-2019, Chisinau
tel: 00 (373 22) 286902
fax: 00 (373 22) 288753
e-mail: sdiaconu@charity.md
www.charity.md

 

Un spectacol în memoria artistei Lidia Bejenaru va avea loc, marți, la Palatul Național

La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală va avea loc mâine, la ora 18.00, spectacolul cu genericul ”M-a cuprins un dor…”, in memoriam Lidia Bejenaru.

Decorată post-mortem: Artista Lidia Bejenaru-Botgros va deveni cetățean de  onoare al raionului Sîngerei | Unica.md

Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de invitații săi: Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Nicușor Iordan, Valentina Cojocaru, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Nicolae Ciubotaru, Ion Paladi, Lilia Roșca, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu, Cristian și Corneliu Botgros.

Svetlana Loboda vine cu un concert la Chișinău! Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Ucrainei

Artista ucraineană Svetlana Loboda va susține un concert la Chișinău. Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie 2022, la Palatul National „Nicolae Sulac”.

Svetlana Loboda este o cântăreață, prezentatoare TV și compozitoare ucraineană, cunoscută și sub numele de LOBODA. Este artistă de onoare a Ucrainei din anul 2013.

Toți banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați Ucrainei.

Cei care își doresc să achiziționeze bilete pot afla detalii AICI.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri în sudul țării pe ritmuri de muzică tradiţională

Au cules roada din acest an pe ritmuri de muzică tradiţională la Festivalul de recoltare a strugurilor din sudul ţării.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri pe ritmuri de muzică tradiţională

Mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova, dar şi locuitori din oraşul Comrat au participat la procesul de recoltare a strugurilor, la una dintre plantaţiile de viţă-de-vie, transmite trm.md.

După ce au adunat roada, musafirii au fost invitaţi să o strivească strugurii, ca să vadă cum se obţine sucul mustos.

Evenimentul a fost organizat la una dintre plantaţiile de lângă Comrat, iar printre invitaţi au fost reprezentanţii misiunilor diplomatice din Letonia, Turcia, Polonia sau Bulgaria, care au rămas surprinşi de frumuseţea tradiţiilor din Republica Moldova.

„Suntem foarte bucuroşi că am venit aici pentru a culege struguri. Aceasta este prima noastră vizită, dar credem că nu va fi ultima. Este o atmosferă foarte frumoasă”, spune reprezentantul Ambasadei Poloniei, Jaho Jahalinski.

„Este prima mea experienţă, primesc o plăcere aflându-mă aici. Este o atmosferă foarte bună. Voi gusta şi vinul de aici”.

„Am mai fost la Comrat cu 10 ani în urmă şi am cules struguri, iar acum am venit din nou. Am venit împreună cu toată familia. Este o sărbătoare foarte frumoasă”.

„În primul rând, strugurii sunt stocaţi, după care sunt puşi într-un butoi, iar produsul final îl vedeţi, este o reţetă deosebită”.

În sudul ţării, viţa-de-vie este plantată pe 2,5 mii de hectare de teren şi se produce peste 50.000 de tone de struguri.

„Noi suntem diferiţi, vorbim mai multe limbi, dar ne uneşte faptul că ne iubim ţara: Republica Moldova. Sărbătoarea de astăzi este aşteptată de fiecare locuitor, iar în septembrie fiecare familie se pregăteşte pentru culesul strugurilor”, a declarat başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

„Este o tradiţie foarte frumoasă ca în fiecare an să avem oaspeţi din diferite ţări pentru a recolta strugurii. Acest proces este o tradiţie foarte frumoasă”, spune primarul oraşului Comrat, Serghei Atanasov.

Festivalul de recoltare a strugurilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia este organizat de mai mulţi ani pentru promovarea sectorului vitivinicol din regiune.

Ultimele tendințe în materie de modă de la bloggerița Daniela Macsim!
Articolul anterior
Nepoata lui Iosif Stalin şochează cu apariţiile sale!
Articolul următor