Articolele designerilor moldoveni, expuse în celebrul magazin Macy’s din SUA!

Articole vestimentare, create de către designeri moldoveni, au fost expuse recent în celebrul magazin Macy’s, din SUA. Evenimentul prezintă un prilej de mândrie pentru țara noastră, devreme ce creațiile designerilor autohtoni sunt tot mai mult apreciate peste hotarele țării, iar publicul de peste ocean s-a arătat încântat de cele văzute în cadrul expoziției.

separator
634665708aaa61457964bd94b9c68376

Pe 26 aprilie, în cadrul unei expoziții de anvergură organizate la Washington au fost expuse și creațiile designerilor moldoveni Julia Allert, Georgette și Irina Madan.

155646e6bb9df367e13a760b9222375cc9a7c0fe747042408ae74528f8d5cdf4

Despre acest lucru a vorbit pe pagina sa de facebook Liliana Guțan, consilierul moldovean pentru afaceri economice și comerciale în Statele Unite ale Americii.iii

Articolele au fost expuse la Washington în cadrul evenimentului ,,Celebration Of Global Fashion at Macy’s”.

Celebrul magazin Macy’s a fost fondat în anul 1843 de către Rowland Hassi Meysi. Astăzi, Macy’s este atât de popular în America încât despre acesta se vorbește în filme, musicaluri, publicitate și showbiz.

Dacă ai crezut că toți designerii aleg Macy’s, să nu știi că nu este așa: Macy’s alege singur designerii cu care să colaboreze. Emblematicul magazin Macy’s din New York se autointitulează “cel mai mare magazin din lume” și susține că nu are rival. Acesta se întinde pe o suprafață uriașă având 6 etaje, iar subsolul este destinat exclusiv restaurantelor.Macys_Cincinnati_ext

Un spectacol în memoria artistei Lidia Bejenaru va avea loc, marți, la Palatul Național

La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală va avea loc mâine, la ora 18.00, spectacolul cu genericul ”M-a cuprins un dor…”, in memoriam Lidia Bejenaru.

Decorată post-mortem: Artista Lidia Bejenaru-Botgros va deveni cetățean de  onoare al raionului Sîngerei | Unica.md

Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de invitații săi: Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Nicușor Iordan, Valentina Cojocaru, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Nicolae Ciubotaru, Ion Paladi, Lilia Roșca, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu, Cristian și Corneliu Botgros.

Svetlana Loboda vine cu un concert la Chișinău! Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Ucrainei

Artista ucraineană Svetlana Loboda va susține un concert la Chișinău. Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie 2022, la Palatul National „Nicolae Sulac”.

Svetlana Loboda este o cântăreață, prezentatoare TV și compozitoare ucraineană, cunoscută și sub numele de LOBODA. Este artistă de onoare a Ucrainei din anul 2013.

Toți banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați Ucrainei.

Cei care își doresc să achiziționeze bilete pot afla detalii AICI.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri în sudul țării pe ritmuri de muzică tradiţională

Au cules roada din acest an pe ritmuri de muzică tradiţională la Festivalul de recoltare a strugurilor din sudul ţării.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri pe ritmuri de muzică tradiţională

Mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova, dar şi locuitori din oraşul Comrat au participat la procesul de recoltare a strugurilor, la una dintre plantaţiile de viţă-de-vie, transmite trm.md.

După ce au adunat roada, musafirii au fost invitaţi să o strivească strugurii, ca să vadă cum se obţine sucul mustos.

Evenimentul a fost organizat la una dintre plantaţiile de lângă Comrat, iar printre invitaţi au fost reprezentanţii misiunilor diplomatice din Letonia, Turcia, Polonia sau Bulgaria, care au rămas surprinşi de frumuseţea tradiţiilor din Republica Moldova.

„Suntem foarte bucuroşi că am venit aici pentru a culege struguri. Aceasta este prima noastră vizită, dar credem că nu va fi ultima. Este o atmosferă foarte frumoasă”, spune reprezentantul Ambasadei Poloniei, Jaho Jahalinski.

„Este prima mea experienţă, primesc o plăcere aflându-mă aici. Este o atmosferă foarte bună. Voi gusta şi vinul de aici”.

„Am mai fost la Comrat cu 10 ani în urmă şi am cules struguri, iar acum am venit din nou. Am venit împreună cu toată familia. Este o sărbătoare foarte frumoasă”.

„În primul rând, strugurii sunt stocaţi, după care sunt puşi într-un butoi, iar produsul final îl vedeţi, este o reţetă deosebită”.

În sudul ţării, viţa-de-vie este plantată pe 2,5 mii de hectare de teren şi se produce peste 50.000 de tone de struguri.

„Noi suntem diferiţi, vorbim mai multe limbi, dar ne uneşte faptul că ne iubim ţara: Republica Moldova. Sărbătoarea de astăzi este aşteptată de fiecare locuitor, iar în septembrie fiecare familie se pregăteşte pentru culesul strugurilor”, a declarat başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

„Este o tradiţie foarte frumoasă ca în fiecare an să avem oaspeţi din diferite ţări pentru a recolta strugurii. Acest proces este o tradiţie foarte frumoasă”, spune primarul oraşului Comrat, Serghei Atanasov.

Festivalul de recoltare a strugurilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia este organizat de mai mulţi ani pentru promovarea sectorului vitivinicol din regiune.

Curând vom putea recolta analizele de sânge prin respirație. Invenția aparține cercetătorilor moldoveni!
Articolul anterior
Un părinte împărtășește din experiența sa: ,,De ce copilul meu nu mănâncă… borș?”
Articolul următor