Așa arătau vedetele autohtone în copilărie, lângă bradul de Crăciun!

Adrian Ursu, Doina Sulac, Aliona Moon și alte vedete de-acasă au răscolit prin albumele demult uitate și au selectat câte o poză din copilărie alături de brăduț și Moș Crăciun. Tot ele au povestit în ce personaje se deghizau de Sărbători.

separator

Stela Popa:  „An de an, la grădiniță am fost Aba ca Zăpada. Nu cred că avea vreo legătură cu faptul că mămica mea era în acea perioadă șefă de grădiniță și ulterior educatoarea mea (râde). Era mai mult decât evident că eram făcută pentru a fi anume Alba ca Zăpada, cu toate că niciodată nu m-a încântat această idee, dar ce nu face omul pentru public, chiar și la trei ani.”

stela_popa_final

Aliona Moon: „Sărbătorile de iarnă mi-au fost dintotdeauna cele mai dragi, chiar şi în momentele în care educatoarea mă îmbrăca cu rochița pe dos.”

aliona1

Doina Sulac: „Îmi amintesc pe când aveam 5 ani am fost Crăciuniță la grădiniță, respectiv aveam coroniță pe cap și costumul corespunzător. Însă mă speria aparatul de fotografiat, așa că m-a prins plângând în poză.”

sulac_final

Adrian Ursu: „Personajul din poză îmi aduc aminte că a fost cel mai colorat dintre toate. La vreo 3 ani am fost și iepuraș. De obicei, însă,  la școală și la grădiniță eu mereu eram îmbrăcat în costum tradițional moldovenesc, cântam colinde și urături pentru Moșul. O întâmplare hazlie pe care mi-o amintesc a avut loc la grădiniță, probabil că în ultimul an. După ora de somn, trebuia să fie matineul. Noi, copiii, ne-am trezit și când să ne îmbrăcăm… am încurcat toate costumele, mie îmi revenise o cămașă largă, probabil că toți părinții au râs de felul în care arătam.”

132907305078_0

Irina Negară: „Eu mereu eram fulgușor la petrecerile de la grădiniță și de la școală. Rochia albă și coronița erau unicele piese vestimentare pe care le acceptam la matineu. Așadar, când avea loc alegerea personajelor pentru fiecare copil, era clar că cel de fulgușor revenea Irinei.”

irina-negara

Lenuța Gheorghiță: „Din câte îmi aduc aminte la grădiniță mereu eram vulpe. Aveam și un costum frumos pe care mama și acum îl păstrează în cutia cu amintiri. Însă, odată mi-a revenit rolul unei țigănci, care nu prea mi-a încântat.”

lenjuta_final

Sursa: Eumama.md

alte Articole interesante