Așa arătau vedetele autohtone în copilărie, lângă bradul de Crăciun!

Adrian Ursu, Doina Sulac, Aliona Moon și alte vedete de-acasă au răscolit prin albumele demult uitate și au selectat câte o poză din copilărie alături de brăduț și Moș Crăciun. Tot ele au povestit în ce personaje se deghizau de Sărbători.

separator

Stela Popa:  „An de an, la grădiniță am fost Aba ca Zăpada. Nu cred că avea vreo legătură cu faptul că mămica mea era în acea perioadă șefă de grădiniță și ulterior educatoarea mea (râde). Era mai mult decât evident că eram făcută pentru a fi anume Alba ca Zăpada, cu toate că niciodată nu m-a încântat această idee, dar ce nu face omul pentru public, chiar și la trei ani.”

stela_popa_final

Aliona Moon: „Sărbătorile de iarnă mi-au fost dintotdeauna cele mai dragi, chiar şi în momentele în care educatoarea mă îmbrăca cu rochița pe dos.”

aliona1

Doina Sulac: „Îmi amintesc pe când aveam 5 ani am fost Crăciuniță la grădiniță, respectiv aveam coroniță pe cap și costumul corespunzător. Însă mă speria aparatul de fotografiat, așa că m-a prins plângând în poză.”

sulac_final

Adrian Ursu: „Personajul din poză îmi aduc aminte că a fost cel mai colorat dintre toate. La vreo 3 ani am fost și iepuraș. De obicei, însă,  la școală și la grădiniță eu mereu eram îmbrăcat în costum tradițional moldovenesc, cântam colinde și urături pentru Moșul. O întâmplare hazlie pe care mi-o amintesc a avut loc la grădiniță, probabil că în ultimul an. După ora de somn, trebuia să fie matineul. Noi, copiii, ne-am trezit și când să ne îmbrăcăm… am încurcat toate costumele, mie îmi revenise o cămașă largă, probabil că toți părinții au râs de felul în care arătam.”

132907305078_0

Irina Negară: „Eu mereu eram fulgușor la petrecerile de la grădiniță și de la școală. Rochia albă și coronița erau unicele piese vestimentare pe care le acceptam la matineu. Așadar, când avea loc alegerea personajelor pentru fiecare copil, era clar că cel de fulgușor revenea Irinei.”

irina-negara

Lenuța Gheorghiță: „Din câte îmi aduc aminte la grădiniță mereu eram vulpe. Aveam și un costum frumos pe care mama și acum îl păstrează în cutia cu amintiri. Însă, odată mi-a revenit rolul unei țigănci, care nu prea mi-a încântat.”

lenjuta_final

Sursa: Eumama.md

14 medalii de aur, argint și bronz pentru Moldova la Campionatul European de karate shotokan

Lotul de karate shotokan al Moldovei a cucerit 5 medalii de aur, 3 de argint și 6 de bronz la Campionatul European de la Debrecen, categoriile de vârstă seniori și tineret. Astfel, țara noastră s-a clasat în premieră pe podium în clasamentul pe națiuni, fiind depășită de România și Ungaria, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Liderul lotului, Vitalii Spînu a obținut trei medalii. Pe cea de aur a cucerit-o la kumite individual, ippon shobu, +80 kg, reușind să-l învingă în finală pe românul Radu Bogdan cu 5-0. La această probă podiumul a fost completat de Sandu Gazea. Cu medalii de aur s-au mai ales Anastasia Spînu, Mihail Volontir, Daniel Mutelica și Maxim Guțu. În ultimul act, ei au învins sportivi din Azerbaidjan, Bulgaria și România.

Medalia de Aur:
• Vitalii Spînu (Bălți) – proba kumite individual, [ippon shobu], seniori, +80 kg
• Anastasia Spînu (Bălți) – proba kumite individual, [sanbon shobu], seniori, – 58 kg
• Mihail Volontir (Bălți) – proba kumite individual, [ippon shobu], seniori, -70 kg
• Daniel Mutelica (Bălți) – proba kumite individual, [sanbon shobu], tineret, – 78 kg
• Maxim Guțu (Bălți) – proba kumite individual, [sanbon shobu], tineret, +78 kg

Medalia de Argint:
• Vitalii Spînu (Bălți) – proba kumite individual, Open, seniori
• Anastasia Spînu (Bălți) – proba kumite individual, [ippon shobu], seniori, – 58 kg
• Maxim Guțu (Bălți) – proba kumite individual, [ippon shobu], tineret, +78 kg

Medalia de Bronz:
• Vitalii Spînu (Bălți) – proba kumite individual, [sanbon shobu], seniori, +80 kg
• Anastasia Spînu (Bălți) – proba kumite individual, Open, seniori
• Vasilii Dovzii (Bălți) – proba kumite individual, [ippon shobu], seniori, – 80 kg
• Sandu Gazea (Dubăsari) – proba kumite individual, [ippon shobu], seniori, +80 kg
• Daniel Mutelica (Bălți) – proba kumite individual, [ippon shobu], seniori, -80 kg
• Maxim Guțu (Bălți) – proba kumite individual, [sanbon shobu], seniori, +80 kg.

Ciclistul moldovean Ilia Novicov a ocupat locul doi printre juniori în cadrul Cupei Burgas

Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi la Cupa Burgas printre juniori, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

El se află într-un stagiu de pregătire în Bulgaria. Recent, el a câștigat prima etapă a Cupei Moldovei.

Anul trecut, Ilia Novicov s-a clasat pe locul 35 din 92 de participanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Maribor.

Elena Dragalin, decorată cu medalia „Meritul Civic”, una dintre cele mai înalte distincții naționale

Elena Dragalin, mama șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a fost decorată de președintele R. Moldova, Maia Sandu, cu medalia „Meritul Civic”, una dintre cele mai înalte distincții naționale.

Mama șefei PA, decorată de președinte cu medalia Meritul Civic

Premiul a fost înmânat de șeful diplomației de la Chișinău, Mihail Popșoi, în cadrul celei de-a zecea ediții a Convenției moldo-americane, care se desfășoară în perioada 19-21 aprilie la Washington, Statele Unite ale Americii, transmite Newsmaker.md.

„Prin decret prezidențial, în semn de recunoștință pentru consolidarea comunității moldovenești în SUA și pentru implicarea în dezvoltarea proiectelor precum „Moldova AID”, președinta Republicii Moldova Sandu îi acordă una dintre cele mai înalte distincții naționale, medalia „Meritul Civic”, doamnei Elena Drăgălin”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

„Foarte bine meritat”, și-a completat șeful diplomației de la Chișinău discursul, după ce a înmânat distincția.

Vizibil emoționată, Elena Dragalin a declarat: „Tot ce pot să spun este mulțumesc”.

De menționat că familia Dragalin s-a stabilit în SUA în urmă cu mulți ani. Acolo, mama șefei PA, Elena Dragalin, se remarcă printr-o activitate fructuoasă în consolidarea relațiilor moldo-americane, devenind un nume de referință printre comunitatea de moldoveni stabiliți în această țară.

Basarabeanca a fondat Moldova-AID, care organizează anual forul cunoscut sub denumirea Convenția moldo-americană, cu participarea delegaților din partea instituțiilor guvernamentale americane și din Republica Moldova, precum şi a reprezentanților diasporei moldovenești în SUA.

Ea este Miss World 2015!
Articolul anterior
Avertismentul medicilor: ”Nu mai beți acest tip de lapte”
Articolul următor