Astăzi, maestrul Gheorghe Urschi împlinește 69 de ani!

Umoristul Gheorghe Urschi îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Maestrul glumelor, care acum șase ani a suferit un atac cerebral, este alături de rude, prieteni şi colegi, care au venit să-l felicite acasă.

separator

16144724_1220875341360717_714581051_n

Zinaida Julea, Iurie Sadovnic, Vasile Advahov, Adrian Ursu, Costi Burlacu, Mariana Mihăilă, au ciocnit câte un pahar de șampanie pentru sănătatea maestrului și i-au cântat „La mulți ani”!

Umoristul Gheorghe Urschi s-a născut în satul Cotiujenii Mari din raionul Şoldăneşti. După absolvirea şcolii de teatru „Boris Şciukin” din Moscova, îşi începe activitatea de actor la Teatrul „Luceafărul” din Chişinău. Publicul autohton îl cunoaşte nu doar din scenetele umoristice, dar şi din filmele pe care le-a regizat.

1
2
16105794_1358366504226136_3178953544758118584_n

Gheorghe Urschi a scris piese de teatru, iar „Mezinul”, „Vom trăi şi vom vedea”, „Testamentul” sunt doar câteva dintre ele. Lumea l-a cunoscut pe Gheorghe Urschi şi datorită producţiei televizate „Teatrul de miniaturi”.

Copila ucisă de troleibuz va fi înmormântată mâine. Mama fetei: ,,Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine”

Copila de 12 ani, ucisă de un troleibuz, la Ciocana va fi înmormântată mâine, 26 martie. Mama fetei a lăsat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare.

 Fetița, ucisă de un troleibuz la Ciocana va fi înmormântată mâine. Mama copilei: Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Nastenika 26.03.23 la ora 13:30 fata noastră va fi în curte. Fetița mea cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine….”, a scris mama copilei.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, drum şi text care spune „кто имеет желание попрощаться снастенькой 26.03.23 13:30 наша девочка будет дворе. доченька на кого ты меня оставила не смогу жить без тебя..... BONJOU”

Maia Sandu a plantat copaci în Găgăuzia

Președinta Maia Sandu a marcat Ora Pământului plantând copaci în satul Avdarma din UTA Găgăuzia, împreună cu colegii de la Președinție, un grup de studenți de la Universitatea din Comrat și oameni din localitate. Au fost sădiți peste 5000 puieți de frasin, paltin și mălin, care vor crea o perdea forestieră de protecție a câmpurilor agricole.

„Împădurirea țării este o prioritate pentru noi pentru următorii ani. Schimbările climatice reprezintă o problemă majoră la nivel global, iar fiecare dintre noi poate contribui la îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin gesturi simple, dar importante”, a spus șefa statului. 

Președinta Maia Sandu a menționat că azi seara, în intervalul 20.30-21.30, clădirile guvernamentale vor deconecta energia electrică pentru a se alătura mișcării globale Ora Pământului. „Vrem astfel să sensibilizăm societatea cu privire la impactul negativ al emisiilor de CO2. Împreună putem reduce aceste daune, utilizând econom și cu chibzuință resursele energetice, dar și prin creșterea suprafețelor de păduri care să ne asigure un mediu mai sănătos”, a precizat șefa statului.

Pasha Parfeni, turneu internațional de promovare a piesei „Soarele și Luna”: Concerte în Barcelona, Tel Aviv, Madrid, Amsterdam, Olanda

Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, a început turneul de promovare a piesei „Soarele și Luna”. Interpretul susține un concert la Barcelona, Spania.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

„Wow, ce bucurie să ne întâlnim cu moldovenii noștri din Barcelona! A fost literalmente un spectacol pop-up și un adevărat efort comunitar(…). Am simțit atît de mult sprijin din partea comunității noastre moldovenești care locuiește în Barcelona. Vreau doar să-mi exprim recunoștința pentru această primire care mi-a topit inima”, a scris interpretul pe rețelele de socializare.

După Barcelona urmează Varșovia, unde Pasha Parfeni va cânta pe 1 aprilie. În perioada 3- 4 aprilie, în Tel Aviv, Israel va avea loc al treilea eveniment din cadrul turneului. Alte concerte pre-Eurovision vor avea loc în: Madrid, Spania – 6-9 aprilie; Amsterdam, Olanda – 14-15 aprilie; Londra, Marea Britanie – 16-17 aprilie.

Atenție părinți! Un copil s-a rătăcit pe traseul Soroca-Drochia-Costești
Articolul anterior
Test: ce viitor are relaţia voastră?
Articolul următor