Astăzi, Nicolae Botgros împlineşte 68 de ani! La mulți ani, Maestre!

Nicolae Botgros, Dirijorul Orchestrei Lăutarii, a împlinit 68 de ani. Numit un geniu al viorii, artistul a dus faima muzicii populare în zeci de ţări europene, în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă, precum şi în toate fostele republici sovietice.

separator

În cadrul unui interviu, Maestrul a afirmat că se mândreşte cu faptul că în toţi anii de activitate, orchestra pe care o conduce a acompaniat peste 100 de interpreţi de muzică populară.

„În 43 de ani de activitate dirijorală mai bine spus ca dirijor, ca om, ca tată, ca părinte a multor muzicanți am făcut nişte lucruri. Eu am făcut nişte reuşite în viaţă pe care vreau să le mulţumesc orchestrei Lăutarii să mulţumesc prietenilor mei”, spune dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros spune că părinţii lui l-au susţinut întotdeauna, însă nu au crezut că va avea aşa un succes.

„Mama mi-a dat viaţă, mi-a dat tot ce e mai frumos. Mama nici de cum nu se gândea unde o să ajung şi că o să ajung aici unde sunt astăzi.  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru acest har pe care mi la dat”, a povestit anterior dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros.

Mesaje de felicitare curg gârlă pe pagina de Facebook a maestrului. Colegii de breaslă, prietenii, precum şi rudele îi doresc mulţi ani.

Nicolae Botgros s-a născut în data de 25 ianuarie 1953, în satul Badicul Moldovenesc, Cahul, și este unul dintre cei mai apreciați artiști din Republica Moldova şi România.

Nicolae Botgros deţine titlul de Artist al Poporului şi Cavaler al Ordinului Republicii. De asemenea, a fost numit cetăţean de onoare al oraşului Bârlad din România. În 2002, Botgros a fost declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc.

Israelul extinde campania de vaccinare și pentru copiii cu vârste între 16 și 18 ani
Articolul anterior
Taxe post-brexit. Cât a plătit o tânără pentru un palton și câteva bluze comandate online din UE
Articolul următor