Astrologul Lucia Palii ne dezvăluie ce ne rezervă astrele în luna aprilie

Aprilie, 2017. Încă o lună dificilă. Să tragem adânc aer în piept, fiindcă aprilie s-ar putea să ne dea de furcă cel puțin la fel de mult ca martie, dacă nu chiar mai mult. Rămâne valabilă în continuare alerta de conflicte, revolte, violențe, accidente, cataclisme naturale, turbulențe politice și financiar-economice. Astrologul Lucia Palii a postat pe o rețea de socializare previziunile astrale pentru luna aprilie. Potrivit ei, vom avea un aprilie ”zbuciumat”.

separator

aprilie

Dragi prieteni vreau să vă informez despre perioadele favorabile şi nefavorabile din luna aprilie 2017. Chiar de la început voi enumera zilele negative: 2, 4, 9, 10,11, 15, 18, 22, 23, 25, 30. În datele: 6, 13, 21, 28 (pozitive) sunt posibele hemoragii, deci sunt contraindicate intervenţiile chirurgicale. Efectul se menţine până a doua zi dimineaţa. Zilele neindicate sunt pozitive, mai mult după data de 17 aprilie. Vă reamintesc că avem o combinaţie nefaborabilă dintre Jupiter, Uranus și Pluton pînă atunci.
Criza are efecte economice, psihologice, formează şi situaţii riscante pentru viaţa bolnavilor cronic, pentru lucrătorii cu risc sporit. Ne dă, în zilele critice, risc de pierderi de bani, probleme în comunicare, dragoste, pericol de la mecanisme, foc, traumatizare, risc pentru boli de ficat, cardio-vasculare, cronice, incurabile.
După data de 17 aprilie situația se liniștește considerabil. Să avem răbdare să ajungem pînă la ea cu bine. După această dată ne va deranja mai mult Mercurul retrograd din 10 aprilie pînă pe 3 mai. El ține de erori în comunicare, calcule şi călătorii. Luna mai și iunie promit a fi mult mai liniștite, a menționat Lucia Palii

Așadar, în aprilie 2017 e rost de probleme de comunicare, erori de judecată, decizii pripite, socoteli greșite, lipsă de concentrare, coordonare defectuoasă a mișcărilor și lipsă de îndemânare, risc mărit de accidente la drum sau de incidente rezultate din proasta mânuire a obiectelor, a instrumentelor ori a aparaturii, neplăceri legate de acte și documente, neînțelegeri și certuri.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Designerul Irina Madan părăsește Moldova. Vezi în ce țară se va stabili!
Articolul anterior
Adolescentul cu autism: iată ce trebuie să cunoști despre el și cum să-l ajuți!
Articolul următor