Au cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor!

De ieri, cetă

separator
țenii moldoveni pot călători fără vize în spațiul Uniunii Europene. Cu această ocazie, a fost organizat un concert de zile mari în Piața Marii Adunări Naționale!

Au cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor!Au cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor! _MG_7410 _MG_7413 _MG_7428
_MG_7439
 
_MG_7444 _MG_7445
 
_MG_7454 _MG_7455 _MG_7457 _MG_7459

Am fost curioși să aflăm prin ce năbădăi treceau interpreții autohtoni până obțineau o viză în pașaport.

Nelly Ciobanu: Am fost nevoită să renunț la concert pentru că nu mi-au deschis vizaAu cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor!

Nelly Ciobanu nu mai ține minte când și-a făcut prima viză. De-a lungul anilor, interpreta a schimbat vreo patru pașapoarte. Nelly ține minte și acum momentul când trebuia să plece la un concert în America, să cânte alături de artiști valoroși din întreaga lume, dar n-a mai fost lăsată să ajungă la destinație:

“Cei de la Moscova nu au vrut să-mi deschidă viza și am fost nevoită să renunț la concert. Și acum îmi pare rău că nu am făcut-o la ambasada de la noi din țară. Lumea de aici mă cunoaște mult mai bine și de aceea nu am niciodată incidente neplăcute.”

Au cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor!Guz nu a avut probleme cu personalul de la Ambasade, dar i s-a întâmplat să fie luat peste picior.

“Am un prieten la București, iar când m-am dus să-mi deschid viza, m-au întrebat dacă sigur sunt prieten cu el. Pur și simplu, când o să-ți dăm viza, va trebui să mergi la un interviu pentru că adresa pe care stă el, stau o mulțime de moldoveni, mi-a zis cineva din personalul de la Ambasadă.”

Aura a schimbat zeci de pașapoarte pentru că erau pline cu vize și se simțea înjosită ori de câte ori pleca Au cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor!peste hotare.

“Mie îmi era foarte umilitor să mă duc de fiecare dată să cerșesc această viză. Pentru că sunt o persoană publică, nu am probleme cu deschiderea vizelor. Oamenii sunt mai deschiși cu noi. Îmi amintesc acele momente neplăcute când toți treceau  pe pistă, pentru că erau cetățeni UE, iar noi eram pe pista “și alții” ”

Tania Cergă și Sasha Lopez sunt mai fericiți pentru că au cetățenie română de ani buni și nu trebuie să stea în rând după vize.

Au cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor!_MG_7433 _MG_7412 _MG_7431 _MG_7407
Au cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor!Au cântat și au sărbătorit pentru că s-au săturat să schimbe pașapoartele din cauza vizelor! _MG_7436 _MG_7437

 

Text: Sorina Țurcanu

Maia Sandu, la Forumul femeilor din Moldova 2024: ,,Să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Forumul Femeilor din Moldova, unde a vorbit despre rolul femeilor de a transforma lucrurile în societatea noastră. 

„Azi, una din trei afaceri din țara noastră este condusă de o femeie, 24% din primari sunt femei, 11 femei ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice și tot o femeie conduce procesul de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană”, a spus șefa statului, potrivit unui comunicat al Președinției Republicii Moldova. 

La „Forumul femeilor din Moldova 2024”, Președinta a vorbit și despre discriminare, inechitate, despre problema discursului de ură, despre faptul că fiecare a treia femeie din țara noastră a suferit de-a lungul vieții o formă de violență. Șefa statului a subliniat că femeile trebuie să știe despre Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie și despre Centrul de Justiție Familială al Poliției, instituții care au menirea de a ajuta femeile care se confruntă cu situații de abuz. 

„Le-am îndemnat pe participante să discutăm cu femeile din toate localitățile noastre, să oferim acel cerc de sprijin necesar, de care avem nevoie toate, atunci când puterile par la limită. Le-am îndemnat să avem încredere în forțele proprii, să ne inspirăm din puterea și curajul mamelor și bunicilor noastre, să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”, a punctat Președinta Maia Sandu. 

Fostul viceguvernator al BNM, Arcadie Albul, s-a stins din viață: ,,Un specialist remarcabil și un exemplu de devotament și integritate”

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Arcadie Albul, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, care au lăsat un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate. „Este o pierdere care lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut”, se arată în mesaj.

Foto: BNM

„Cu profundă tristețe, Banca Națională a Moldovei anunță trecerea în neființă a domnului Arcadie Albul, viceguvernator al BNM în perioada 1 martie 2022 – 31 decembrie 2023, un specialist remarcabil în domeniul financiar-bancar.

Transferându-și cunoștințele și viziunea europeană dobândite în activitatea sa la instituții internaționale, precum Bank for International Settlements (Basel, Elveția), domnul Arcadie Albul a adus o contribuție inestimabilă la reformarea sectorului financiar-bancar din Republica Moldova.

Încă de la numirea sa în funcția de viceguvernator al BNM, a fost recunoscut pentru abordarea sa strategică și pentru eforturile sale necontenite de a dezvolta domeniul plăților în Moldova, fiind un exemplu de devotament și integritate în această funcție de mare responsabilitate.

A jucat un rol esențial în crearea plăților instant MIA în Republica Moldova și modernizarea Sistemului Automatizat de Plăți Interne (SAPI), administrat de BNM. De asemenea, a înființat Direcția FINTECH în cadrul Băncii Naționale, indispensabilă pentru evoluția domeniului plăților.

În același timp, a avut un aport considerabil în procesul de pregătire pentru depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA), accelerând astfel integrarea financiară a țării noastre în Uniunea Europeană.

Banca Națională a Moldovei își exprimă profunda recunoștință pentru tot ceea ce a realizat domnul Arcadie Albul.

Banca Națională a Moldovei transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, fiindu-i alături în această mare durere”, se arată în mesajul reprezentanților BNM.

Un nou gest al lui Emilian Crețu va aduce beneficii copiilor de la școala de baștină a actorului

Emilian Crețu s-a prezentat la ședința Consiliului local Negureni, satul de baștină al actorului. Acesta a anunțat aleșii că intenționează să investească 400 de mii de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice la școala din localitate, astfel încât instituția de învățământ să fie independentă energetic. Majoritatea consilierilor au apreciat inițiativa.

Crețu vrea să investească în școala din Negureni: Replica unui consilierFoto: Captură video

„Anul acesta tare sper că școala noastră din Negureni va fi prima din țară care va avea energie electrică absolut gratuită și o să investesc în școala din Negureni, în viitorul negurenenilor, 400 de mii de lei pentru a pune panouri fotovoltaice și toată școala să aibă electricitate absolut gratuită. O fac pentru Negureni, nu o fac pentru locul de unde m-am pornit. Sunt banii mei personali, nu s-a implicat nimeni din politică”, a afirmat Creţu în ședința din data de 10 iulie, transmite newtv.md.

Majoritatea consilierilor locali s-au arătat încântați de proiectul actorului: „Azi o aprobăm. Succes! Dumnezeu să ne ajute”, au spus aceștia.

Tatiana Ţurcan : “Nu vreau să fiu o babă, vreau să fiu în formă pentru nepoţei!”
Articolul anterior
„Dieta mov” a ajutat-o pe Mariah Carey să slăbească după naştere!
Articolul următor