Cartea de bucate a Natei Albot a fost premiată în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor „Gourmand World Cookbook Awards” din China!

Moldova și tradițiile ei culturale au devenit mai cunoscute popoarelor din întreaga lume grație Natei Albot și celebrei sale cărți de bucate „Moldova din bucătăria mamei mele”. Jurnalista a fost invitată să participe la ceremonia de decernare a premiilor pentru cele mai bune cărți de bucate din lume, și anume la cea de-a 22-a ediție „Gourmand World Cook Book Awards” desfășurată în China.

separator

Timp de trei zile, autoarea cărții de bucate s-a aflat la Yantai, China, acolo unde a promovat valorile culturale naționale și tradițiile gastronomice moldovenești.asdcv

zx zxcv

Astăzi, 28 mai, a avut loc festivitatea de premiere. Cartea „Moldova din bucătăria mamei mele”, scrisă de Nata Albot, a fost premiată la categoria „Bucătărie din Europa de Est”. Jurnalista a avut parte de o experiență unică, în cadrul căreia a cunoscut personalități notorii din domeniu, din lumea întreagă, la eveniment participând invitați din 57 de țări, a vorbit despre gastronomia și vinurile noastre celor mai reputați bucătari din lume, dar și a pus bazele unor importante colaborări și oportunități de promovare a valorilor naționale.

Nata Albot a împărtășit mai multe detalii din călătoria sa din China.

„Am cărat bannere prin avioane, lăzi de vinuri între etaje, suvenire, bomboane, migdale, gheață. Toate pentru ca peticul acesta de pământ să rămână în memoria unor oameni necunoscuți, ambasadori ai țărilor lor în gastronomie, vin și turism. Fiecare vine aici și crede că ce-i al lui e cel mai bun. Încearcă și convinge-i să facă un loc și pentru țara ta în inima lor”, a scris Nata Albot pe pagina sa de socializare, acolo unde a postat și un filmuleț de la grandiosul eveniment la care a participat.

,,Ceremonia la care particip în China este un „Oscar” în lumea creatorilor de cărți de bucate și vin”, afirmă jurnalista. La Gourmand World Cook Book Awards m-am înregistrat dintr-o naivitate, cu speranța că aș putea măcar trece de preselecție, unde participă sute de cărți, ca să ajung la eveniment și să pot vedea cu ochii mei ce e asta. Nu banii și nu regaliile contează, ci experiența și relațiile pe care ți le poți face în asemenea evenimente. Cartea mea de bucate e prima pentru mine și sigur e loc de mai bine. Dar locul III pentru East European cuisine este mai mult decât mă așteptam eu, după toate concursurile mele eșuate. Dar ce prietenii, colaborări și oportunități s-au înfiripat aici – asta e cea mai mare victorie!”, ne spune Nata Albot. Vreau să vă încurajez pe toți care aveți vise mari și vi se par prea greu de atins, să nu ascultați de nimeni, să mizați pe oameni care împărtășesc crezul vostru, să munciți mult și cu pasiune, să îndrăzniți și să nu uitați să fiți recunoscători pentru orice victorie, dar și orice eșec. Mulțumesc părinților mei, Viorica Nagacevschi, pentru muncă voluntară în folosul patriei, tuturor celor care au contribuit ca să pot azi să îmi văd un vis împlinit”.
azcvb

La eveniment, Nata Albot a fost însoțită de buna sa prietenă, scriitoarea Viorica Nagacevschi, care și ea a pus umărul la promovarea valorilor culturale naționale. Aceasta a scris pe pagina sa de facebook:

,,Un motiv de mândrie te poate face aproape un înger. Azi am simțit aripile lui. Dumnezeu mi-a dat voie să mă plimb prin bucătăriile lumii și să le simt aromele, culorile și chiar gusturile lor. Mi-am pus ia preferată, telefonul și traista cu inscripția Moldova sub Pomul Vieții și am pornit să colind țară de țară, de la om la om. Eram atât de mândră că țara mea e printre câștigătorii unui premiu de Oscar! Dragă Moldova, ai un motiv în plus de mândrie, Moldova din bucătăria mamei mele! Felicitări, Nata Albot!”.

18813186_1894135234159493_7176899295945716185_n

Cooking books for charity is one of the awards we’re looking forward to see today / Azi e seara în care la Gourmand World Cook Books Awards sunt premiate emisiunile culinare, cărțile despre vinuri, cărțile despre băuturi și cărțile culinare….de caritate. Se pare că gastronomia este, pe bună dreptate, văzută de mulți nu doar ca un domeniu dedicat umplerii de stomac, ci este valorificată drept un bun ambasador al altruismului. #gourmandworldcookbookawards #china #gastronomy

A post shared by Nata Albot (@nataalbot) on

#gourmandworldcookbookawards #china #wineofmoldova #eatlikemoldovans #visitmoldova #wine #food

A post shared by Nata Albot (@nataalbot) on

Nata Albot a lansat cartea culinară în anul 2015. ,,Am adunat în ea ce am mâncat mai gustos făcut de mămica mea și voi avea grijă să arăt asta prin cele mai frumoase poze care s-au făcut vreodată cu mâncarea din Moldova”, declara jurnalista, care a reușit să se remarce în lumea întreagă cu lucrarea sa.17862303_1520875654623140_876014131487694939_n

A cumpărat lavaș ,,proaspăt”, însă mucegăit de la un supermarket!
Articolul anterior
Câștigătorii premiilor de la Cannes!
Articolul următor
Alte articole interesante