Cât câștigă pe zi un cerșetor în Moldova

Cei care lucrează câteva ore, primesc mai puțin, iar cei care-și dedică toată ziua cerșitului, se întorc acasă cu sume frumușele, potrivit timpul.md. Pentru a nu fi deranjați, mulți cerșetori sunt nevoiți să se împartă și cu polițiștii, iar cei care refuză să facă acest lucru sunt persecutați.

separator

Dacă angajații la stat primesc un salariu mediu lunar de puțin peste 3.000  de lei, un cerșetor poate câștiga de 4-5 ori mai mult.

„Lucrăm de luni până duminică, câte 3-4 ore pe zi sau chiar de dimineață până seara. Avem sărbători și zile de odihnă, pe care le stabilim tot noi. Dacă stăm 3-4 ore, facem câte 400-500 de lei, dacă cerșim toată ziua, putem câștiga și peste 2000 de lei. Sunt oameni darnici care ne dau bancnote de 50 sau de 100 de lei”, povestește Serghei, un cerșetor.

Elena, soția lui, spune că pe 22 martie, curent, când credincioșii sărbătoreau „Cei 40 de sfinți”, ei stăteau la poarta Bisericii Ciuflea, iar un bărbat, care a ieșit de la slujbă, le-a dat 400 de lei.

11117881_764800550305528_753258682_n

Citește povestea cuplului de cerșetori pe special.timpul.md

Tariful la energia electrică pentru consumatorii casnici ar putea să scadă la 4 lei

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că prețul pentru energia electrică ar putea scădea cu 25 la sută. Comisia Situații Excepționale urmează să vină cu o decizie în acest sens. Asta după ce Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, scrie realitatea.md.

„CSE se va întâlni azi la ora 5 și va lua decizia ca ANRE să revadă tariful. Asta ar însemna că astăzi seara dacă reușesc sau mâine cel târziu ANRE trebuie să revadă acest tarif. Nu am toate calculele, dar la moment putem vorbi de o reducere de minim 25 la sută ceea ce ar însemna că vom avea un tarif în jur de patru lei”, a declarat Spînu.

Totodată, ministrul Infrastructurii a anunțat că, Chișinăul și Tiraspolul au convenit ca energia electrică să fie livrată de Cuciurgan în următoarele patru luni.

„Pentru prima dată din ultima perioadă ne-am angajat ca să avem această înțelegere pentru 4 luni, în acest sens putem considera că în această iarnă vom avea energie electrică pentru toată iarna”, a mai punctat ministrul Infrastructurii.

Amintim că în această sâmbătă, Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna decembrie. Drept urmare, cetățenii ar putea plăti mai puțin pentru electricitate.  Cantitatea care va fi livrată de Centrala de la Cuciurgan în decembrie constituie circa 204 mii de MW, iar prețul este de 73 de dolari.

Monitorul Oficial a publicat vineri, 2 decembrie, decizia ANRE cu privire la majorarea prețurilor reglementate pentru energia electrică furnizată de furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune.

La depunerea solicitării, Premier Energy a solicitat un tarif de 6,39 lei kw/h, cu 34% mai mult față de tariful actual, iar FEE Nord a solicitat un tarif de 5,68 lei kw/h, cu 18% mai mult comparativ cu tariful actual.

Ultima scumpire a energiei electrice a avut loc la începutul lunii noiembrie, iar penultima majorare de tarif a fost în luna octombrie.

Video! Moldoveanca Valeria Marcu, calificată în etapa următoare a show-ului ,,Vocea României”. L-a impresionat pe mentorul său, Tudor Chirilă

Prima confruntare din echipa lui Tudor Chirilă a avut loc între Delia Racu, Valeria Marcu și Ruxandra Istrate. Iată cine a mers în etapa următoare!

Vocea României: Moldoveanca Valeria Marcu a trecut în etapa următoare

„La Valeria am avut o demonstrație de forță. E foarte multă forță acolo și îmi pare rău că te-am pierdut”, a spus Irina Rimes, transmite protv.ro.

Smiley este de părere că Delia și Valeria au stofă de finaliste, însă cea care o intrigă cel mai tare este Ruxandra.

„Niciunul dintre momentele voastre nu a fost de uitat”, a spus Theo.

Tudor Chirilă a ales să meargă în etapa următoare alături de Valeria Marcu:

„Recunosc că mă inspiră la momentul ăsta mai mult Valeria și o să merg cu Valeria”, a spus Tudor Chirilă.

Drama trăită de Surorile Osoianu. Momentul care le-a schimbat complet viața: ”A murit cu ochii la poza noastră”

Surorile Osoianu au fost pasionate de muzică încă de la o vârstă fragedă, iar mai apoi și-au văzut visul devenit realitate.

Surorile Osoianu. Cine sunt, de fapt. Ce au facut pentru PlayStation

Surorile Osoianu, marcate de moartea mamei lor

Viața lor nu a fost una atât de ușoară pe cât pare de la depărtare. Acestea au fost invitate la podcastul prezentatorului român Mihai Morar, „Fain & simplu”, unde au vorbit despre momentul care le-a marcat complet viața.

De asemenea, printre altele, acestea au adus în discuție și ascensiunea lor muzicală.

Cel mai dureros eveniment din viața Surorilor Osoianu a fost moartea mamei lor, care până în ultima clipă s-a uitat spre o fotografie cu ele.

Toate surorile plângeau, iar martor la eveniment a fost și fratele lor, pentru care momentul a fost unul cu mult mai marcant.

”Mi-aduc aminte momentul ăsta. Ea a privit mult fotografia aceea. Noi eram toate în alb, în broboadele astea albe.

Și ochii ei au țintit înspre fotografia aia. A murit cu ochii la poza noastră”, a povestit una dintre surori.

Pentru că fratele lor era cu mult mai mic, acestea au fost nevoite să se ocupe cum au știut mai bine de el. Norocul lor a fost că acesta a crescut deja într-un mediu cât se poate de frumos.

Părinții Surorilor Osoianu nu s-au certat niciodată, iar în ciuda perioadei dificile în care au crescut, acestea nu au avut niciodată interdicții sau reguli de respectat.

Surorile Osoianu s-au ocupat de creșterea fratelui lor, Alexandru

Același lucru este valabil și în cazul lui Alexandru, fratele cel mic al acestora. Odată ce mama lor s-a stins din viață, surorile s-au ocupat de el.

Chiar și femeia le-a spus înainte să moară că vor avea această responsabilitate.

”Ne-a spus înainte să moară: Nu imi pare rău că plec eu, dar imi pare rău ce vă las vouă”, au mai dezvăluit surorile.

Deși fratele lor avea tot viitorul în față, boala de care suferea l-a împiedicat să facă ceea ce și-a dorit.

Alexandru a terminat studiile la Facultatea de Drept, însă o boală gravă l-a măcinat și a început să se agraveze, drept urmare, acesta nu a putut să profeseze în domeniu niciodată.

Acum, Surorile Osoianu i-au cumpărat acestuia o casă la curte și îl vizitează des. Deși Alexandru are probleme cu vederea și aude destul de greu, mai mereu le așteaptă cu drag să îi povestească ultimele întâmplări, au mai povestit acestea.

Surorile Osoianu - Trece-un nouraș pe sus - YouTube

Podcastul realizat de prezentatorul român Mihai Morar a fost difuzat pe 1 Decembrie de Ziua Națională a României. Video-ul integral poate fi urmărit mai jos:

sursa

Vedetele rusești au defilat la Săptămâna Modei de la Moscova!
Articolul anterior
O prezentatoare din Rusia își înșeală soțul
Articolul următor