Câte milioane, imobile și mașini are Ilan Shor!

Din declarația de avere a primarului Orheiului, s-ar părea că acesta are buzunarele aproape goale. Nici vorbă despre imobilele și afacerile din Rusia și Kârgâzstan și miile de euro din contul soției.

separator
2119831

Potrivit declarației cu privire la venituri și proprietate pentru anii 2013-2014, Ilan Shor ar fi ridicat un salariu de 255.000 de lei, adică aproximativ 10.000 de lei pe lună. Omul de afaceri mai declara două apartamente cu o suprafață totală de aproape 400 de metri pătrați, o casă de locuit de peste 200 de metri pătrați, un teren și o construcție de 48,6 metri pătrați.

La capitolul bunuri mobile, Shor declara patru autoturisme – un Bentley Continental, Gaz 2410, o Toyota Runner și un Crysler 300 S. Mai prost stă primarul de Orhei la capitolul conturi bancare – acesta are trei conturi pe numele său în care se găsesc doar 384.000 de lei și puțin peste 700 de dolari. Sume mult mai mari se află sub numele soției lui Shor, Sara, cunoscută cu numele de scenă Jasmin, care are în conturi peste 91.000 de euro.

În campania electorală pentru cârma Primăriei Orhei, Ilan Shor s-a autofinanțat prin firma Dufremol SRL, în spatele căreia se află companie fondată și administrată de Ilona Shor, mama vitregă a acestuia. Astfel, compania a donat, ca persoană juridică, în bugetul partidului Ravnopravie, din partea căruia a candidat Shor, peste un milion și jumătate de lei. În rapoartele financiare, Ilan Shor este trecut ca director al firmei. Alte sume de peste un milion de lei au venit de la 23 de angajați ai Dufremol SRL.

Deși nu se regăsesc în declarația pe venit, portalul MoldStreet a mai scris că Ilan Shor este proprietarul echipei de fotbal Milsami Orhei, al hotelului Klassik și al firmei Moldklassika International. În afară de acestea, Shor mai deține o serie de imobile și afaceri în Rusia și Kârgâzstan. O parte din avere i-a revenit prin moștenire de la tatăl său, Miron Shor.

Citește continuarea pe anticoruptie.md

Cele mai scumpe nunți din showbizzul rusesc! Bătălia rochiilor de mireasă
Articolul anterior
Prezentatoarea TV cu 27 de sacouri în garderobă!
Articolul următor
Alte articole interesante