Câți bani a investit Valerian Mînzat în „Balul Brazilor”

Nata Albot încearcă să adune bani pentru

separator
Balul Brazilor”, care va avea loc în luna decembrie. Aceasta a adresat tuturor oamenilor bogați un mesaj care conține rugămintea de a-i  susține pe oamenii talentați de acasă. Fosta prezentatoare tv s-a referit în primul rând la Valerian Mînzat, avocatul care se laudă pe site-urile de socializare cu viața luxoasă pe care o duce alături de soția sa, Cristina Furdui.

“Valerian Minzat, Kristina Furdui și alți oameni bogați din Moldova, acest video conține o rugăminte către voi: Nu îmbogățiți cu banii voștri pe străini, susțineți-i pe ai voștri. AU MAI RĂMAS 23 DE ZILE DIN CAMPANIA ”AJUTĂ BRAZII DE CRĂCIUN SĂ AJUNGĂ LA MUZEU”. ÎN 7 ZILE NOI AM ADUNAT DOAR 538 DE EURO. NE MIȘCĂM GREU, DE ACEEA ÎNCEPEM SĂ NE ADRESĂM LA OAMENII CU BANI.”, a scris Nata Albot pe facebook.

În consecință, Valerian Mînzat a donat 1.500 de euro.

Valerian Mînzat: Bună ziua Nata, mulțumesc pn că ți-ai exprimat părerea pe care o cunosc obiectivă și onestă! Cu mare plăcere din partea familiei noastre o donație de 1500€ (vreau sa fiu sponsor), mereu suntem bucuroși să ajutăm și o facem nu pentru prima oară (doar că aceste lucruri nu le afișăm, o facem din suflet). Dar pentru liniștea și pacea celor curioși atașez aici și o poză ce confirmă achitarea făcută. Vă urez mult succes în ceea ce faceți și mereu să se găsească oameni cu suflet mare gata să vă ajute. Mulțumesc”

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

12 outfit-uri stilate de toamnă!
Articolul anterior
Emoția care durează cel mai mult!
Articolul următor