Câți kilometri au parcurs cicliștii la Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM 2017

În acest weekend, pe 6 mai, în raionul Orhei, pe un traseu de 77 km, s-a desfăşurat a doua ediţie a Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM 2017, competiţie sportivă pentru toţi pasionaţii de ciclism montan, la care au participat în jur de 200 de sportivi şi amatori, atât din Moldova, cât şi din ţările vecine.

separator

mtb branesti (Copy)

Evenimentul a fost organizat de către Clubul Sportiv de Ciclism MTB.MD, co-organizator Consiliul Raional Orhei, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), cu sprijinul Federației de Ciclism din Republica Moldova, Federației de Triathlon din Republica Moldova și a Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Particpanţii au avut posibilitatea să aleagă unul dintre cele două trasee, fie cel lung, de 77 km, care trece prin prin satele Brăneşti, Furceni, Ivancea, Piatra, Pohărniceni, Jăloboc, Trebujeni, Butuceni şi Morovaia, sau varinta scurtă a traseului, de 45 km. La traseul lung s-au aventurat 40 de ciclişti, din totalul de 200 de participanți.

Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM 2017 are drept scop promovarea sportului, a modului sănătos de viaţă, dar şi valorificarea potenţialului turistic al raionului Orhei şi popularizarea turismului de aventură. Participanţii au mers pe malurile râului Răut, prin păduri, au urcat şi coborât pe stâncile de la Orheiul Vechi, iar partea inedită a acestei ediţii, a fost porţiunea de traseu care a trecut prin galeriile subterane ale Vinăriei Brăneşti, de unde s-a dat şi startul competiţiei. Cei mai buni au câştigat cupe şi medalii, create manual, chiar de preşedintele Clubului MTB.md, Eduard Dovicenco.

eduard dovicenco (Copy)

Suportul tehnic pe traseu a fost  asigurat de către membrii Clubului Sportiv de Off Road „Terra Valahia”, care au patrulat traseul cu maşinile off road. La buna desfăşurare a evenimentului au contribuit şi voluntarii Centrului de Tineret Orhei.

Deschiderea oficială a ceremoniei i-a revenit lui Tudor Golub, președintele Raionului Orhei:

„Mă bucură faptul că Raionul Orhei devine un punct atractiv în desfășurarea evenimentelor sportive, atât de nivel național, cât și internațional. Doar împreună se realizează lucruri frumose, fie ca această competiție să înscrie rezultate pe măsura așteptărilor.” 

mtb Tudor Golub (Copy)

La competiţie s-a aventurat şi Viorel Miron, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare a Turismului din Moldova:

“Varietatea peisajelor, traseiele nebănuite prin colţurile dosite ale ţării, oamenii deschisi pentru noutate cred că vor favoriza dezvoltarea turismului sportiv şi cel de aventură în Moldova. Impresionant cât de multe familii sportive avem şi cât de activ şi diferit îşi petrec minivacantele de sfârşit de săptămână la Orhei.”

viorel miron (Copy)

Elena Cozma din Orhei, a oferit tinerilor o adevărată lecţie de viaţă, participând la cursa scurtă de 45 km:

“Vârsta nu este un obstacol în calea sportului, dacă ai ambiţie şi curaj, poţi să le faci pe toate, chiar şi ciclism montan.”

Elena Cozma (Copy)

Organizatorii Eduard Dovicenco şi Serghei Cuşmaunsa îşi propun ca acest eveniment să devină o tradiţie, la care să participe un număr tot mai mare de ciclişti străini. În fiecare an, la începutul lunii mai, să organizeze o nouă ediţie a Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM, valorificând astfel potenţialul turistic al zonei, dar şi alte evenimente interesante pentru amatorii de ciclism montan.


eduard dovicenco (Copy)Serghei (Copy)

Mountain Bike Marathon “Orheiul Vechi” XCM este locul unde sportul şi turismul de aventură îşi dau întâlnire pe biciclete.

mtb castigator (Copy)mtb castigatori (Copy)mtb final (Copy)
mtb go (Copy)mtb orheiul vechi (Copy)mtb orheiul vechi 2 (Copy)
mtb start (Copy)mtb terra valahia (Copy)mtb terra valahia 2 (Copy)
mtb voluntari (Copy)mtb voluntarii (Copy)mtbmd (Copy)
mtb traseu 4 (Copy)terra valahia (Copy)
  • Foto: Victor Garştea & Diana Postolachi

„Sandhya”, un roman inspirat din călătoria Vioricăi Nagacevschi în India. Învață să fii liber și să accepți schimbările!
Articolul anterior
Carla’s Dreams a lansat piesa „Până la sânge” și videoclipul acesteia. Conţine ipostaze erotice!
Articolul următor
Alte articole interesante