Dianna Rotaru și-a luat în serios titlul pe care îl deține, cel de Ambasador al Organizației Nonguvernamentale
“Copil Comunitate Familie”. Interpreta s-a apucat de cauze nobile, dar nu a renunțat nici la cariera de artist.
Unul dintre proiectele Diannei, care nu o lasă să plece departe de casă, este Gala Generozității.
“În calitate de Ambasador Național al Organizației Nonguvernamentale “Copil Comunitate Familie”, vreau să mulțumesc tuturor celor care au participat la Gala Generozității din acest an. Au dat dovadă de foarte mult simț, atitudine și responsabilitate față de cei 12 copii cu dizabilități pe care i-am ales împreună cu patroana organizației, Valentina Naforniță și echipa. Am organizat un concert la care un bilet a costat 35 de euro, în cadrul căruia am organizat și o licitație. S-au adunat peste 20 de mii de euro, bani care vor fi alocați la construcția acestei case. Nu sunt mulți, nu sunt puțini, dar este o dovadă că societatea noastră este sensibilă la aceste cazuri.”, a declarat interpreta pentru revista Unica.md.
Chiar dacă multă lume consideră că interpreta deja s-a mutat în România, aceasta ne asigură că nu este adevărat și că este un patriot înnăscut.
“475 de kilometri parcurși în 45 de minute cu avionul nu mă fac să renunț ușor la țara în care m-am format ca artist și ca personalitate. Activitatea mea artistică este la nivel atât în Republica Moldova, cât și în România. Sunt foarte activă pe plan muzical. Împreună cu Oleg Baraliuc și Sandu Gorgos vom înregistra melodia “Comorile țării”. Asta pentru că eu, în calitate de ghid turistic pentru locuitorii Moldovei și pentru turiștii din toată lumea invit oamenii să viziteze țara noastră. Călătorind toată vara, m-am gândit să realizez un hit al Moldovei, care va apărea în luna noiembrie, împreună cu un videoclip.”
Carla’s Dreams și Netflix colaborează pentru un nou cântec inspirat de Luther: The Fallen Sun
Netflix România a colaborat cu artistul Carla’s Dreams, lansând o piesă inspirată de recentul film de pe platformă, Luther: The Fallen Sun.
Filmul este un thriller polițist din 2023 regizat de Jamie Payne și scris de Neil Cross, servind ca o continuare a seriei Luther care a început în 2005. Filmul se află în prezent pe primul loc în topul vizualizărilor Netflix, cu aproximativ 67 de milioane de ore vizionate de utilizatori în ultima săptămână.
“Un cântec care te face să te întrebi dacă secretele tale sunt în siguranță”, a declarat Netflix.
Cu hituri precum “Sub pielea mea”, “Imperfect” și “Te rog”, Carla’s Dreams este o trupă importantă pe scena muzicală românească. Originară din Republica Moldova, trupa a păstrat mult timp secretul identității lor, cerându-le fanilor să le aprecieze muzica, nu aspectul lor. Versurile lor sunt în română, engleză și rusă.
Cântărețul trupei, care apare în videoclipul în cauză, apare întotdeauna sub numele de “Sergiu”, purtând ochelari de soare mari, vopsea pe față și o glugă. Artistul și-a dezvăluit recent identitatea, dar și-a păstrat acest look în toate aparițiile publice.
Zeci de angajați cu certificate de handicap, în frunte cu directorul. Cum mai activează direcția? Tatăl unei șefe este ”nevăzator”, dar conduce mașina
Peste 50 de angajati ai Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Vaslui, România, au certificate de handicap, anunta presa locala. Printre acestia se afla insusi directorul institutiei, Dragos Cazacu. Cazacu a fost viceprimar PSD al Vasluiului, scrie aktual24.ro cu referire la Vremea Nouă.
Potrivit datelor furnizate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, in anul 2022, numarul certificatelor de handicap emise a fost de 7.185, din care 2.135 in gradul grav cu asistent, 3.333 in gradul accentuat, 517 in gradul mediu si 32 in gradul usor.
La 31 decembrie 2022, in evidenta DGASPC Vaslui erau inregistrate 852 de persoane adulte incadrate in grad de handicap grav cu asistent persoanal – tipul vizual. Conform acelorasi surse, in prezent, la DGASPC Vaslui lucreaza 54 de persoane care detin certificate de incadrare in grad de handicap.
Printre ele se afla si directorul institutiei, Dragos Cazacu, care desi sufera de mai multi ani de o boala autoimuna, a ales sa-si faca dosarul de incadrare abia in 2021, dupa ce a devenit sef al DGASPC Vaslui.
“Aici m-au incurajat cei care si-au facut astfel de certificate. Mi-au spus ca nu e nimic rusinos sa detii un astfel de certificat, ci e un drept de-al meu”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, un impatimit al mersului pe motocicleta.
Persoanele cu dizabilitati care detin un certificat de handicap sunt scutite de la plata rovinietei la masina, a impozitului pe venit din salariu, a impozitului pe cladirea folosita ca domiciliu, a impozitului pe terenul aferent cladirii de domiciliu, a impozitului pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea lor.
Incepand cu anul 2023, persoanele cu handicap accentuat si grav pot beneficia, pe langa decontarea carburantului necesar deplasarii cu autoturismul aflat in proprietatea persoanelor cu handicap, familiei, asistentului personal, insotitorului sau furnizorului de servicii sociale, si de acordarea de tichete valorice. Decontarea carburantului necesar deplasarii cu autoturismul si acordarea de tichete valorice reprezinta o alternativa la eliberarea biletelor de calatorie gratuite, persoana cu dizabilitati putand opta doar pentru una din cele trei variante.
Un alt caz revoltator este al lui Viorel Bagu, tatal uneia dintre sefele de la DGASPC Vaslui, Alina Clapa.
Prins de jurnalisti pe strada, Bagu a spus ca e “nevazator cat de cat” si ca se descurca singur, desi ar trebui sa aiba asistent. De asemenea, barbatul a recunoscut ca are permis de conducere si masina, cu care circula frecvent. Viorel Bagu nu este insa un nevazator oarecare, ci este tatal Alinei Clapa, sefa Serviciului Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Dizabilitati din cadrul DGASPC Vaslui, care, printre altele, are ca atributie de serviciu sa recomande sau nu incadrarea, respectiv revocarea sau mentinerea in grad de handicap a unei persoane.
Alina Clapa si-a inceput activitatea la DGASPC Vaslui in anul 2016, in 2017 a devenit sefa Serviciului care se ocupa cu persoanele cu handicap si tot in acea perioada tatal ei a fost incadrat in grad grav de handicap, pe perioada nedeterminata.
Dupa ce vreme de aproape sase ani a primit o indemnizatie destul de consistenta, in jur de 1800 de lei pe luna, fiind scutit si de plata taxelor si impozite, luna trecuta, Viorel Bagu s-a insanatosit brusc si a fost scos din lista persoanelor cu handicap.
Încă un accident feroviar în România! Tone de motorină s-au scurs în sol, după ce rezervorul unei locomotive s-a spart
O locomotivă a unui tren care transporta marfă a deraiat în județul Vâlcea, iar după ce rezervorul s-a spart, tone de motorină s-au scurs în sol, scrie antena3.ro.
Potrivit Biroul Județean Poliție Transporturi Feroviare Vâlcea, incidentul a avut loc pe ruta Băbeni-Alunu și vizează o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane.
În urma accidentului, rezervorul locomotivei s-a spart, iar circa două tone de motorină s-a scurs în sol.
„La data de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Transporturi Feroviare Vâlcea au fost sesizați cu privire la faptul că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metri, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de la o osie.
La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind constatate doar pagube materiale.
În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar.
Traficul feroviar este blocat pe ruta Băbeni-Alunu”, a transmis Biroul Județean Poliție Transporturi Feroviare Vâlcea.
S-a deplasat, la fața locului, o autospecială de stingere cu apă și spumă de la GI Maciuca.
Primele informații arată că incidentul s-ar fi produs din cauza unui tampon rupt, care a căzut pe șină.