Ce au pus la cale Dianna Rotaru și Valentina Naforniță!

Dianna Rotaru și-a luat în serios titlul pe care îl deține, cel de Ambasador al Organizației Nonguvernamentale

separator
Copil Comunitate Familie”. Interpreta s-a apucat de cauze nobile, dar nu a renunțat nici la cariera de artist.

_MG_7195

Unul dintre proiectele Diannei, care nu o lasă să plece departe de casă, este Gala Generozității.

În calitate de Ambasador Național al Organizației Nonguvernamentale Copil Comunitate Familie”, vreau să mulțumesc tuturor celor care au participat la Gala Generozității din acest an. Au dat dovadă de foarte mult simț, atitudine și responsabilitate față de cei 12 copii cu dizabilități pe care i-am ales împreună cu patroana organizației, Valentina Naforniță și echipa. Am organizat un concert la care un bilet a costat 35 de euro, în cadrul căruia am organizat și o licitație. S-au adunat peste 20 de mii de euro, bani care vor fi alocați la construcția acestei case. Nu sunt mulți, nu sunt puțini, dar este o dovadă că societatea noastră este sensibilă la aceste cazuri.”, a declarat interpreta pentru revista Unica.md.

12188916_958414324216530_153197037978190800_n

Chiar dacă multă lume consideră că interpreta deja s-a mutat în România, aceasta ne asigură că nu este adevărat și că este un patriot înnăscut.

475 de kilometri parcurși în 45 de minute cu avionul nu mă fac să renunț ușor la țara în care m-am format ca artist și ca personalitate. Activitatea mea artistică este la nivel atât în Republica Moldova, cât și în România. Sunt foarte activă pe plan muzical. Împreună cu Oleg Baraliuc și Sandu Gorgos vom înregistra melodia Comorile țării”. Asta pentru că eu, în calitate de ghid turistic pentru locuitorii Moldovei și pentru turiștii din toată lumea invit oamenii să viziteze țara noastră. Călătorind toată vara, m-am gândit să realizez un hit al Moldovei, care va apărea în luna noiembrie, împreună cu un videoclip.”

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Pantofi de mireasă trendy și ieftini
Articolul anterior
Secretele legumelor verzi. De ce e bine să consumi broccoli?
Articolul următor