Ce spun Ludmila Bălan, Georgeta Voinovan și alte vedete autohtone despre moartea Anei Barbu!

Ana Barbu a fost una dintre cele mai renumite interprete de muzică populară și uşoară din Republica Moldova. Artista s-a născut în data de 30 octombrie 1959 în satul Temeleuți, raionul Soroca.

separator

“M-am născut în plină toamnă, atunci când frunzele se prind într-un dans necunten. Poate aşa se explică pasiunea mea pentru sublim”, declara Ana Barbu.

Interpreta spunea că este o femeie împlinită, iar cea mai mare realizare din viața ei sunt cele două fiice, Irina și Natalia.

“Ele vor perpetua prin ani numele, vor extinde arborele genealogic al neamului meu, pe care îl iubesc.”

Ana Barbu a absolvit colegiului de muzică din Bălţi, și-a început activitatea artistică în orchestra Ansamblului de cântece şi dansuri populare „Fluieraş” dirijată de Serghei Lunchevici, iar de-a lungul carierei sale a cântat alături de personalității notorii din domeniul muzicii.

Astăzi, artista s-a stins din viață, la 55 de ani. Aceasta suferea de o boală incurabilă. Colegii de breaslă își exprimă regretul și condoleanțele pe site-urile de socializare.
https://www.youtube.com/watch?t=37&v=GEK08oFmkq0

“Dragă Anișoara, Doamnă Ana Barbu… În memoria mea ai rămas îmbrăcată într-o rochie verde, strălucitoare, lungă până în pământ, cântând la Taraclia în toamna lui 2014. Nimeni nu știa ce efort a trebuit să faci ca să ajungi până acolo, câtă durere îți provoca fiece mișcare… Doar noi, cei câțiva artiști din culise, știam cât de rău te simțeai, abia vorbeai… Dar pe scenă erai Artistă. Cu zâmbet, cu capul sus, cu talent și dăruire. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace… Și tu iartă-ne pe toți.”, a scris Georgeta Voinovan.

“Simt o tristețe enormă în suflet … Talentată și frumoasă…Emana căldură, lumină și bunătate… Nu pot să cred că nu mai e printre noi… Draga noastră Ana, ești în sufletele noastre și vei rămâne lumină vie…”, spune Ludmila Bălan.

“Adio, Ana Barbu! Vei rămâne cu noi așa cum te-am cunoscut la repetiții și pe scenele de concert: veselă, talentată, frumoasă la chip și la suflet”, declară Alex Calancea.

„O zi de luni tristă și plină de lacrimi. Of, cât poate fi de nedreaptă și cruntă viața asta uneori! Condoleanțe familiei și ție, Natalia Barbu. Nici nu-mi imaginezi ce-i în suflețelul tău… nu există cuvinte în dicționar care îți vor alina durerea… și totuși, îmi pare nespus de rău pentru pierderea ta. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Ina Sîrbu.

„Ana Barbu s-a stins, când liliacul este-n floare… Azi toate florile de liliac sunt pentru liniştea sufletului ei. Domnul să o primească şi să o odihnească în pace”, spune Rita Ursalovschi.

„Există pe fața pamântului oameni cu chip de înger. Există pe fața pământului oameni cu suflet de înger. Există pe fața pământului oameni cu glas de înger. Iată de ce, atunci când sunt chemați în ceruri, acești oameni-îngeri pleacă cu sentimentul datoriei împlinite, fiindcă și-au făcut datoria pentru noi, muritorii de noi.10513276_806396712727503_1925705401263181576_n

Ana Barbu este acel om cu chip de înger. Ana Barbu este acel om cu suflet de înger. Ana Barbu este acel om cu glas de înger. Iar îngerii, după cum se știe, nu mor niciodată! De azi înainte cântecele Anei Barbu vor încânta cetele îngerești, sub oblăduirea atotțiitoare a Demiurgului.”, declară Nelly Ciobanu.

„ÎMI PLÂNGE SUFLETUL……Am avut de învățat multe de la tine….”, a scris Roxana.

11143176_1588152571435251_7004553675615973654_n (1)

„Eu așa o voi ține minte pe Ana Barbu! Mă doare sufletul… condoleanțe familiei și multă putere. Am pierdut o valoare, am pierdut un artist, am pierdut cu toții un Om……Natalia Barbu Sota, îmi pare nespus de rău”, spune Lilia Lozan.

„S-a stins din viață o artistă îndrăgita de noi toți!!! Un om care va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna – Ana Barbu. Condoleanțe familiei și celor care au cunoscut-o. Dumnezeu s-o ierte și să o odihnească în pace.”, a scris Ion Paladi.

O tânără surdă a fost aleasă Miss Africa de Sud. Cine este frumoasa care a fost încoronată după o competiție plină de controverse

Mia le Roux a devenit prima femeie surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, în urma unui concurs plin de controverse, în care o finalistă s-a retras după ce a fost hărțuită cu privire la moștenirea sa nigeriană, scrie adevarul.ro.

În discursul său, Mia le Roux a declarat că speră ca victoria sa să îi ajute pe cei care se simt excluși din societate să își îndeplinească „cele mai nebunești vise, la fel ca mine”.

Ea a spus că dorește să îi ajute pe cei care sunt „excluși din punct de vedere financiar sau cu abilități diferite”.

Le Roux, în vârstă de 28 de ani, a fost  cu pierdere profundă a auzului la vârsta de un an și are un implant cohlear pentru a o ajuta să perceapă sunetele.

Ea a declarat că a avut nevoie de doi ani de logopedie înainte de a putea spune primele cuvinte.

După ce a câștigat, modelul și managerul de marketing a declarat: „Sunt o femeie surdă cu mândrie sud-africană și știu cum este să fii exclusă. Acum știu că am fost pusă pe această planetă pentru a sparge granițele și am făcut-o în seara asta”.

Săptămâna trecută, Chidimma Adetshina, în vârstă de 23 de ani, studentă la drept, s-a retras din concurs în urma unor acuzații potrivit cărora mama sa ar fi furat identitatea unei femei sud-africane.

Adetshina s-a născut în Africa de Sud dintr-un tată nigerian și o mamă de origine mozambicană.

Ea a fost în centrul unei furtuni pe rețelele de socializare timp de mai multe săptămâni, multe persoane, inclusiv un ministru, punând la îndoială dreptul ei de a reprezenta țara.

Ea a declarat că a fost victima urii între negri”, subliniind o tulpină specială de xenofobie în Africa de Sud, cunoscută sub numele de afrofobie”, care îi vizează pe cei din alte țări africane.

Lacul unic din România comparat cu Marea Moartă

România este plină de locuri extrem de frumoase, care îți taie repirația, desprinse parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși. Unul dintre aceste locuri pline de magie este un lac unic în lume, un loc de o frumusețe absolută, care te face să îți dorești să revii în acele locuri pentru a te mai bucura de frumusețea acelor zone, potrivit gandul.ro.

Lacul Ursu din Sovata, județul Mureș, este apreciat de turiști pentru proprietățile vindecătoare ale apei dar și pentru mediul liniștit și relaxant. Lacul este unic în lume fiind lacul helioterm cel mai mare şi mai cald din lume. Este și singurul lac cu apă sărată de pe glob înconjurat de un munte de sare cu o vegetaţie bogată, datorită solului vulcanic care s-a depus în timp.

Acesta are o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, adâncimea de 18 metri şi o salinitate medie de 300 de grame/litru.

Salinitatea de aici se mai găsește la Marea Moartă din Israel spre suprafaţă. Efectele apei și nămolului din lac sunt binecunoscute, o baie fiind de ajutor în tratamentul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Maia Sandu, la Forumul femeilor din Moldova 2024: ,,Să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Forumul Femeilor din Moldova, unde a vorbit despre rolul femeilor de a transforma lucrurile în societatea noastră. 

„Azi, una din trei afaceri din țara noastră este condusă de o femeie, 24% din primari sunt femei, 11 femei ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice și tot o femeie conduce procesul de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană”, a spus șefa statului, potrivit unui comunicat al Președinției Republicii Moldova. 

La „Forumul femeilor din Moldova 2024”, Președinta a vorbit și despre discriminare, inechitate, despre problema discursului de ură, despre faptul că fiecare a treia femeie din țara noastră a suferit de-a lungul vieții o formă de violență. Șefa statului a subliniat că femeile trebuie să știe despre Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie și despre Centrul de Justiție Familială al Poliției, instituții care au menirea de a ajuta femeile care se confruntă cu situații de abuz. 

„Le-am îndemnat pe participante să discutăm cu femeile din toate localitățile noastre, să oferim acel cerc de sprijin necesar, de care avem nevoie toate, atunci când puterile par la limită. Le-am îndemnat să avem încredere în forțele proprii, să ne inspirăm din puterea și curajul mamelor și bunicilor noastre, să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”, a punctat Președinta Maia Sandu. 

De ce se satură femeile de sex?
Articolul anterior
Primește 50% reducere la abonament și o sticlă Unica Sport pentru apă gratis!
Articolul următor