Cei de la guvern au luat bătaie de la artiști!

Și-au lăsat în dulăpioare hainele la patru ace, pentru că au avut un alt motiv de întâlnire. Sportivii de la guvern au ieșit pe același teren de fotbal cu artiștii autohtoni.

separator
_MG_0038 Image_22

Un eveniment inedit a avut drept scop adunarea de fonduri pentru Victoraș, un copil care suferă  de o maladie genetică rară, cunoscută ca „boala fluturelui”.

_MG_9977De astă dată microbiștii din tribune au știut cu ce scop vin la meci.

În frunte cu premierul, Iurie Leancă, în calitate de căpitan al echipei, guvernanții au încercat să ochească balonul în poarta adversarilor. Dar artiștii au fost mai tari de fire.

Aceștia i-au dezarmat pe fotbaliștii din guvern cu scorul 3:0.

_MG_0022

Căpitanii ambelor echipe, Iurie Leancă și Alexandru Vdovicenco, au dat mână caldă. Până la urmă scopul a fost atins. Victoraș e și mai aproape de a-și trăi visul. În pușculița copilului s-au mai adunat niște bani care vor fi folosiți pentru cele două operații de care are nevoie.

Image_8 Image_91

Image_19“Nu consider că am pierdut, doar așa putem salva viața unui băiețel. Totuși este păcat că nu am reușit să acumulăm noi punctajul maxim”, a declarat premierul.

Cornel Botgros, de astă dată nu a făcut show pe teren.  Și-a fracturat mâna la un antrenament de fotbal. În schimb, și-a susținut echipa din tribună:

“Din păcate mi-am frânt mâna și nu am putut juca alături de colegii mei din showbiz, dar am fost sigur că ei vor câștiga meciul”.

_MG_0042 Image_21 Image_23
 
Image_10 Image_12 Image_13 Image_14 Image_15
Image_17 Image_182 3 4
5 6 7 8 9

 

foto: Eduard Bizgu

Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus, pentru prima dată în România

Lidera în exil a opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, va efectua săptămâna viitoare prima sa vizită oficială în România, unde va mulțumi “guvernului și poporului român” pentru sprijinul lor pentru un Belarus democratic.

Lidera opoziției democratice din Belarus vine pentru prima dată în România

Contracandidată a dictatorului Aleksandr Lukaşenko în alegerile prezidenţiale din august 2020, Tihanovskaia, lideră a opoziţiei belaruse, a fost constrânsă să se refugieze în Lituania imediat după scrutin, după ce a fost ameninţată de poliția politică din Belarus, transmite caleaeuropeană.ro.

“Sunt încântată să îmi încep prima vizită oficială în România. Am venit pentru a mulțumi guvernului și poporului român pentru sprijinul lor pentru un Belarus democratic“, a scris ea, pe Twitter.

Conform agendei Ministerului Afacerilor Externe, Svetlana Tihanovskaia este primită duminică de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, cu care a mai purtat discuții în marja reuniunilor miniștrilor de Externe ai UE de la Bruxelles.

La București, Tihanovskaia se va întâlni cu oameni politici, activiști din domeniul societății civile și studenți.

De asemenea, aceasta se adresa Reuniunii Liderilor de la München, organizată de Conferința de Securitate de la München, și găzduită în premieră pentru flancul estic al NATO de România, în perioada 27-29 noiembrie. În aceeași perioadă, tot la București, va avea loc și reuniunea miniștrilor de Externe din NATO.

După reprimarea manifestațiilor democratice din Belarus de către regimul Lukașenko, România s-a numărat printre țările care au susținut opoziția, societatea civilă și parcursul unui Belarus democratic. 

De la cel mai înalt nivel politic, președinții Lituaniei, Poloniei și României au semnat o Declarație Comună pentru sprijinirea unui Belarus democratic, document în care cei trei șefi de stat au solicitat Uniunii Europene să identifice măsuri de sprijin economic pentru Belarusul democratic.

Apelul celor trei președinți a fost materializat în concluziile Consiliului European din 1-2 octombrie 2020, când liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au invitat Comisia Europeană să vină cu propuneri pentru sprijinirea acestei țări.

În cursul anului 2020, România a acordat, prin decizia ministrului Bogdan Aurescu, o primă contribuție de 100.000 de euro pentru finanțarea proiectelor organizației European Endowment for Democracy destinate beneficiarilor din Belarus. De asemenea, în prima parte a lui 2021 a fost transferată o contribuție de 15.000 de euro către Platforma Internațională de Responsabilitate pentru Belarus, în vederea sprijinirii eforturilor de documentare a încălcărilor grave ale drepturilor omului produse în Belarus în urma alegerilor prezidențiale din august 2020.

Tot în anul 2021, România a sprijinit societatea civilă și presa independentă din Belarus cu 100.000 de euro, contribuție financiară voluntară oferită din bugetul destinat cooperării internaționale pentru dezvoltare și asistență umanitară. La această sumă s-au adăugat alți 20.000 de euro, tot sub formă voluntară, destinați Platformei Internaționale de Responsabilitate pentru Belarus, înființată la nivelul OSCE și prin contribuția Bucureștiului.

De asemenea, atât Senatul, cât și Camera Deputaților, au adoptat două declarații referitoare la încălcarea drepturilor fundamentale ale omului în Belarus, documente prin care Parlamentul României îşi manifestă solidaritatea cu poporul belarus, solicită oprirea violenţei împotriva protestelor paşnice din Belarus şi consideră necesară “o reacţie mai articulată” din partea comunităţii internaţionale în eventualitatea în care situaţia nu va cunoaşte o ameliorare de urgenţă.

Teatrul municipal de păpuşi Guguţă a împlinit 30 de ani de la fondare

Teatrul municipal de păpuşi „Guguţă” a împlinit 30 de ani de la fondare. Cu această ocazie, sute de copii au venit în casa eroului din cărţile lui Spiridon Vangheli pentru a-i ura la mulţi ani, dar şi la premiera spectacolului PIKPOK.online@Guguţă.

Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” | Chisinau

Mesajul piesei este impactul reţelelor sociale asupra tinerilor şi despre capcanele mediului online. Micuţii spectatori au fost întâmpinaţi la intrare cu îmbrăţişări şi multă voie bună, transmite Tvr Moldova.

Copii, însoţiţi de părinţi, au venit să-i spună la mulţi ani lui Guguţă şi au mărturisit că aşteaptă cu nerăbdare premiera spectacolului.

„Îmi place să mă uit la spectacole pentru că acolo se întâmplă lucruri amuzante care interesează copiii.”

„Am văzut că este sărbătoare, că este o premieră şi de aia am adus şi copilaşii. Tot ce-i frumos, tot trebuie să cunoască.”

Piesa PIKPOK.online@Guguţă, o poveste despre un lup care postează informaţii false despre vieţuitoarele din pădure, i-a ţinut cu sufletul la gură pe micii spectatori.  

GABRIELA LUNGU, director, Teatrul municipal de păpuşi „Guguţă”: „Ne ciocnim zi de zi de aceste probleme şi e bine să-i pregătim pentru că noi suntem cei care pregătim noua generaţie.”

„Am înţeles că nu trebuie să avem prieteni virtuali, dar trebuie să avem prieteni adevăraţi.”

„Am înţeles că trebuie să nu postăm minciuni, să postăm doar lucruri adevărate.” 

„– Ce îi doreşti lui Guguţă, care împlineşte astăzi 30 de ani? 

– Îi doresc multă sănătate, să facă mişcare multă, să asculte de părinţi și să fie fericit.”

Directorul Teatrului ”Guguţă” povesteşte că, de-a lungul anilor, instituţia a trecut prin multe provocări, însă a rămas dedicată copiilor.

GABRIELA LUNGU, director, Teatrul municipal de păpuşi „Guguţă”: „În 30 de ani, eu cel puţin am reuşit să întâmpin la uşa teatrului mulţi spectatori. Mă bucur când îmi spun: „Dna Gabi, am mai fost la Dvs. când eram copil, acum vin cu copii”. Nu ai ce căuta într-un teatru de păpuşi dacă nu iubeşti copiii, iar atunci când îi iubeşti nu trebuie să-i uimeşti cu nimic, dă-le doar dragostea şi atenţia pe care le merită.”

Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă”

Maia Sandu, surprinsă fără pază, printre spectatorii unui teatru din Capitală

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a impresionat pe actorul român Marius Manole, sosit la Chișinău pentru a juca în două piese la Teatrul Alexei Mateevici din Capitală. Actorul susține că nu i-a venit să creadă că ,,doamna care a intrat discret în sală și s-a așezat modestă undeva în rândul 2” era chiar președinta Moldovei.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior

,,Astăzi, bucurie.

Spectacol la Chișinau. 2 reprezentații cu “Eu sunt vantul” la minunatul Teatrul Alexei Mateevici.

Bucuria reîntâlnirii cu publicul de aici, un public cald și dornic să vadă teatru.

Bucuria zilei însă a fost și mai mare când, în sala de numai 60 de locuri, a intrat o doamnă și s-a așezat discret undeva în rândul 2. La prima vedere am crezut ca este doamna Președinte Maia Sandu. Dar imediat mi-am revenit și mi-am dat seama că nu avea cum. Fără SPP, fără tam tam, fără să se facă mare eveniment mediatic… nu, n-are cum. Doar că ce să vezi, doamna discretă din rândul 2 era chiar președinta Maia Sandu care și-a cumparat bilet. Am fost invidios pe colegii mei din Basarabia că au norocul ăsta. Să aibă un asemenea președinte. Mâine voi înainta cererea de cetățenie, așa că sunt fericit să vă anunț că eu sunt mândru de președintele meu. Mulțumesc, Elena Frunze Hatman, Anatol Durbală, Sorin Militaru”, a scris actorul Marius Manole pe pagina sa de facebook, alături de o poză pe care a reușit să o facă cu Maia Sandu, la sfârșitul spectacolului.

Marius Manole își dorește cetățenia Republicii Moldova și anunță că a depus o cerere în acest scop. Actorul român este născut la Iași, iar în prezent activează la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București.

Marius Manole are mai multe colaborări cu alte teatre din România, dar și din Republica Moldova. Actorul de 44 ani a obținut o mulțime de premii la nivel național, iar la Chișinău a pus în scenă alături de Anatol Durbală piesa „Eu sunt vântul” de Jon Fosse în regia cunoscutului regizor român, Sorin Militaru.

Piesa este o premieră pentru teatrul „Alexei Mateevici” și a fost prezentată pentru prima dată în cadrul Reuniunii teatrelor naţionale româneşti.

Mai jos, alte câteva imagini din culisele teatrului publicate pe pagina de facebook a teatrului ,,Alexei Mateevici”:

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare, interior şi text care spune „ေ GIOU LONDO DAYS SOUTHWANS HWARS STATION”
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi interior

Angela Gorea și-a jucat nunta în stil-roz violet!
Articolul anterior
Vitas la un pas de moarte
Articolul următor