Cele 15 femei care schimbă Moldova au luat cina cu Andreea Marin

În acest an, Avon Moldova marchează cei 15 ani de activitate. Cu această ocazie, a pornit în căutarea femeilor care reușesc să schimbe lumea în jurul lor, au povești de viață motivaționale și prezintă un exemplu pentru cei din jur.

separator

La e-mail-ul campaniei au fost trimite peste 50 de aplicații despre femei deosebite din diferite domenii – social, medical, economic, iar la ședința juriului au fost alese 15 dintre ele.

Viorica Vulpe, Veronica Arpintin, Cristina Mastac, Tatiana Badan, Olga Cebotari, Vera Caminschi, Eva Gudumac, Victoria Acălugăriței, Maria Bivol, Natalia Popov, Viorica Florea, Larisa Dodu-Gugea, Larisa Teacă, Aliona Baciu și Svetlana Bulgaru au fost invitate la o cină festivă cu ambasadoarea campaniei, prezentatoarea TV, Andreea Marin.
Doamnele au petrecut timpul împreună, socializând și împărtășindu-și poveștile.

dsc_9482-copy

„Am venit să le cunosc pe cele 15 femei pe care le-am descoperit prin proiectul Avon 15 ani. Încă de anul trecut Avon vorbește despre rolul femeii în schimbarea comunității, despre puterea ei de a lupta pentru proiecte care schimbă viitorul copiilor ei, dar nu numai. Există astfel de femei în jurul nostru, dar prea puțini se opresc să le afle poveștile sau să le spună o vorbă bună. Mi-au dat energie și încredere că există femei care dăruiesc și atunci când au foarte puțin, care luptă contra sistemului, care nu se plâng, ci caută soluții”, declară Andreea Marin.

Fiecare dintre aceste femei va deveni protagonistă unui interviu video, iar Avon va avea grijă să răspândească exemplul ei la câți mai mulți oameni.

Detaliile campaniei le puteți găsi pe pagina Avon.md.

dsc_9373-copy

dsc_9351-copy

dsc_9398-copy

dsc_9433-copy

dsc_9523-copy

dsc_9553-copy

dsc_9586-copy

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Ce surprize ne aşteaptă de Hramul Chişinăului
Articolul anterior
Un cuplu de moldoveni cultivă cartofi de culoare mov
Articolul următor