Cele 15 femei care schimbă Moldova au luat cina cu Andreea Marin

În acest an, Avon Moldova marchează cei 15 ani de activitate. Cu această ocazie, a pornit în căutarea femeilor care reușesc să schimbe lumea în jurul lor, au povești de viață motivaționale și prezintă un exemplu pentru cei din jur.

separator

La e-mail-ul campaniei au fost trimite peste 50 de aplicații despre femei deosebite din diferite domenii – social, medical, economic, iar la ședința juriului au fost alese 15 dintre ele.

Viorica Vulpe, Veronica Arpintin, Cristina Mastac, Tatiana Badan, Olga Cebotari, Vera Caminschi, Eva Gudumac, Victoria Acălugăriței, Maria Bivol, Natalia Popov, Viorica Florea, Larisa Dodu-Gugea, Larisa Teacă, Aliona Baciu și Svetlana Bulgaru au fost invitate la o cină festivă cu ambasadoarea campaniei, prezentatoarea TV, Andreea Marin.
Doamnele au petrecut timpul împreună, socializând și împărtășindu-și poveștile.

dsc_9482-copy

„Am venit să le cunosc pe cele 15 femei pe care le-am descoperit prin proiectul Avon 15 ani. Încă de anul trecut Avon vorbește despre rolul femeii în schimbarea comunității, despre puterea ei de a lupta pentru proiecte care schimbă viitorul copiilor ei, dar nu numai. Există astfel de femei în jurul nostru, dar prea puțini se opresc să le afle poveștile sau să le spună o vorbă bună. Mi-au dat energie și încredere că există femei care dăruiesc și atunci când au foarte puțin, care luptă contra sistemului, care nu se plâng, ci caută soluții”, declară Andreea Marin.

Fiecare dintre aceste femei va deveni protagonistă unui interviu video, iar Avon va avea grijă să răspândească exemplul ei la câți mai mulți oameni.

Detaliile campaniei le puteți găsi pe pagina Avon.md.

dsc_9373-copy

dsc_9351-copy

dsc_9398-copy

dsc_9433-copy

dsc_9523-copy

dsc_9553-copy

dsc_9586-copy

Minune în România! Un copil de 2 ani, dispărut în Botoşani, găsit teafăr în apropierea unei icoane făcătoare de minuni

Aryan, copilul în vârstă de doi ani, dispărut duminică într-o comună din județul Botoşani, a fost găsit de autorități, după o operațiune de căutare de amploare. Niște călugări ar fi fost cei care l-au găsit în preajma schitului unde se află și o icoană făcătoare de minuni și au anunțat autoritățile, scrie realitatea.net

Micuțul este conștient, într-o stare bună, dar este într-o stare hipotermică, după ce a petrecut noaptea în pădure, la aproximativ 3 kilometri de locul de unde a dispărut, potrivit Poliției Române.

După zeci de ore de panică cumplită oamenii legii au descoperit că băiatul este în viață și teafăr. Niște călugări ar fi fost cei care l-au găsit în preajma schitului unde se află și o icoană făcătoare de minuni și au anunțat autoritățile. Imediat ce a fost preluat, micuţul a fost transportat la spital pentru a fi evaluat. Între timp, părinții copilului, plecați la muncă în străinătate, au revenit de urgență în țară.

„Ca urmare a mobilizării exemplare și a eforturilor forțelor de ordine și ale întregii comunități, minorul a fost găsit.

Acesta a fost preluat și va fi transportat la o unitate spitalicească, pentru analizarea stării de sănătate.  

Mulțumim tuturor celor care au participat la activitățile de căutare: reprezentanți MAI, voluntari și jurnaliști!”, a transmis Poliția.

Copilul de doi ani, din Tudora, a fost căutat cu un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație. Căutările au continuat pe tot parcursul nopții și sunt desfășurate și în acest moment.

S-au alăturat forțe de ordine din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Suceava și Bacău. Polițiștii, jandarmii, pompierii, polițiștii de frontieră, precum si voluntari din comunitate continuă activitățile pentru găsirea minorului.

Duminică, în jurul orelor 15:00, micuțul se afla împreuna cu bunica sa la o rudă pe raza satului Tudora, și, profitând de neatenția rudelor, a plecat în direcție necunoscută.

Cuvintele din limba română care nu pot fi traduse în nicio altă limbă

Lexicul limbii române este extrem de variat împrumutând multe neologisme din alte limbi precum italiană, franceză, engleză, spaniolă și multe altele. Cu toate acestea, există două cuvinte din vocabularul nostru ce nu pot fi traduse mot-a-mot în nicio altă limbă.

„Dor” și „doină” nu pot fi traduse cu exactitate în nicio altă limbă de pe Glob

Aproape 40% din cuvintele introduse în lexicul limbii române provin din franceză și italiană, dar în schimb avem trei cuvinte ce reprezintă tradițiile românești în patrimoniul cultural UNESCO: „dor”, „doină”, „colind”.

La sfârşitul secolului al XX-lea, UNESCO a întocmit un volum explicativ ce conține astfel de cuvântări, care nu pot fi traduse dintr-o limbă în alta, denumit „Dicţionar internaţional de termeni literari”.

Așa cum fiecare limbă are subtilitățile și secretele sale, termenii românești „dor” și „doină” nu pot fi traduse cu exactitate în nicio altă limbă de pe Glob, potrivit celor de la shtiu.ro. 

Cei mai buni sportivi ai anului 2023, desemnați la Gala organizată de Comitetul Național Paralimpic

Pe 13 martie, la Chișinău, a avut loc Gala Comitetului Național Paralimpic. În cadrul evenimentului au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2023.

Judocanii Oleg Crețul și Ion Basoc au fost aleși „Sportivii Paralimpici ai Anului 2023” de către Comitetul Paralimpic din Republica Moldova.

În cadrul Galei Laureaților a forului de profil, Ministerul Educației și Cercetării i-a conferit lui Oleg Crețul titlul de „Antrenor Emerit” al Republicii Moldova, iar Ion Basoc s-a ales cu “Maestru Internțional al Sportului” , ambii la categoria parajudo.

Ceilalți laureați care au ajuns în top 10 sunt următorii: Evelina Cristina Crețu (para atletism) , Vadim Crețu (para judo), Ina Cernei (para judo), Oleg Nemțan (para judo), Denis Raiul (para powerlifting), Larisa Marinencova (para powerlifting), Vladimir Butucea (para atletism) și Ștefan Roșca (para powerlifting).gallery images

Ce surprize ne aşteaptă de Hramul Chişinăului
Articolul anterior
Un cuplu de moldoveni cultivă cartofi de culoare mov
Articolul următor