Cezara rupe tăcerea: “Am devenit străini”

Interpreta părea să fie fericită alături de soțul și copilul ei. Atunci cine i-a devenit străin? Mai multe amănunte vei afla ascultând noua piesă a Cezarei, pe care o va cânta la Eurovision 2015.

separator

Nu m-am gândit să particip cu ea la Eurovision, dar mai mulți cunoscuți m-au sfătuit și am zis să încerc. Am trecut deja de prima preselecție”, spune vedeta.

Cezara ne asigură că piesa nu are nimic în comun cu viața ei personală.

“Fiecare cuplu trece prin perioade mai grele. Unii rămân împreună, alții nu rezistă și se despart. Această piesă mă caracterizează, dar este, mai degrabă, parte din trecutul meu.”

“Am devenit străini” este a treia piesă realizată în colaborare cu o echipă de muzicieni din România. Autorii sunt Andrei Iorga, Ene Gelu-Sergiu şi Alin Radu.

Doi compozitori din Moldova au devenit membri ai Academiei Europene pentru Științe și Arte

Academicianul Gheorghe Mustea și profesorul universitar Constantin Rusnac,  au fost aleși zilele acestea în calitate de membri ai Academiei Europene pentru Științe și Arte (EASA – European Academy of Sciences and Arts). Cei doi oameni de cultură au fost promovați în noua calitate academică în cadrul ședinței Senatului EAȘA, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, președintele Academiei de Științe a Moldovei, academicianul Ion Tighineanu a menționat că cei doi compozitori au adus o contribuție substanțială la dezvoltarea artei muzicale în țara noastră, precum și la promovarea culturii noastre în lume. ”În contextul perspectivelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este foarte important să promovăm o imagine pozitivă a țării noastre prin cultură și știință, ceea ce le reușește ambilor maeștri”, a subliniat președintele AȘM.

Până în prezent, 12 personalități din domeniul culturii și științei din R. Moldova au devenit membri ai Academiei Europene pentru Științe și Arte, printre care: academicienii Eugen Doga, Mihai Cimpoi și Aurelian Dănilă, artistul plastic Tudor Zbârnea ș.a.

Academia Europeană pentru Științe și Arte a fost fondată la Salzburg, Austria, în anul 1990, fiind actualmente una dintre cele mai prestigioase instituții științifice și culturale europene.

185 de elevi participă la Olimpiada republicană de limba și literatura română

185 de elevi, lideri de clasament la etapele raionale și municipale, participă în perioada 5 – 7 mai, la Olimpiada Republicană de Limba și literatura română (limba de instruire). Competiția este organizată de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și se desfășoară în incinta Universității de Stat din Moldova.

Prezent la festivitatea de deschidere a Olimpiadei, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a felicitat elevii pentru performanțele obținute și i-a îndemnat să continue studiul aprofundat al limbii și literaturii române și să contribuie la promovarea și valorificarea tezaurului lingvistic moștenit.

„Vă încurajez să dați dovadă de originalitate și creativitate în scrierea probelor de mâine, iar peste o zi să-i aflăm pe cei care și-au stăpânit cel mai bine emoțiile în cadrul concursului și au avut inspirație în formularea răspunsurilor. Cu siguranță toți sunteți învingători, deoarece toți aveți de câștigat din această experiență frumoasă”, a subliniat oficialul.

La olimpiadă participă elevi ai claselor IX-XII. Competiția se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei s-a desfășurat în incinta Centrului Industriilor de Film și Media MEDIACOR și a fost organizată cu suportul Ansamblului de Dans sportiv „Versia” din cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO și a Orchestrei de acordeoniști a Școlii de Muzică pentru Copii „Maria Bieșu” din Chișinău.

Probele de concurs se desfășoară pe parcursul zilei de sâmbătă, 6 mai în sălile de studii ale Universității de Stat din Moldova, iar festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc duminică, 7 mai, ora 12:00, în Aula Regina Maria, blocul central al Universității de Stat din Moldova.

Maia Sandu a transmis felicitări din partea moldovenilor Familiei Regale și cetățenilor britanici

La invitația autorităților britanice, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la ceremonia de încoronare a Majestății Sale Regele Charles al III-lea.

Șefa statului a transmis felicitări cordiale din partea cetățenilor țării noastre Familiei Regale și cetățenilor britanici cu ocazia începerii unei noi ere pentru Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Joe Cocker a murit de o boală incurabilă!
Articolul anterior
Ea e cea mai sexy femeie din lume
Articolul următor