Compania Rogob, laureată la 3 premii importante!

Rezultatele şi activitatea companiei ROGOB în anul 2015 au fost apreciate în cadrul evenimentului Gala Businessului Moldovenesc, organizat în data de 7 iunie 2016 de către Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

separator

Compania s-a ales cu 3 trofee, dintre care 2 în cadrul concursului “Marca Comercială a anului 2015” şi alta în concursul “Premiul pentru Realizări în Domeniul Calităţii”.

Astfel, în cadrul concursului “Marca Comercială a anului 2015”, compania ROGOB are următoarele distincţii:

  1. Mercuriul de Aur la nominaţia Reputaţie şi Încredere, marca comercială ROGOB
  2. Mercuriul de Aur la categoria produse Alimentare, nominaţia Debutul Anului, marca Comercială ROBBY

Menţionăm că în cadrul concursului „Marca comercială a anului” au participat în  jur de 60 de mărci comerciale, naționale şi internaționale, iar cele mai de succes au fost premiate la Gala Businessului Moldovenesc.

Compania ROGOB a fost premiată și în cadrul concursului “Premiul pentru realizări în domeniul calităţii”, fiind laureată a celei mai înalte distincții.

Criteriile de evaluare a participanților din cadrul acestui concurs, au fost armonizate cu Modelul de Excelenţă al Fondului European pentru Managementul Calităţii (EFQM). Cei înscriși în concurs au fost apreciați conform a 9 criterii, grupate în două categorii: Rezultatele (4 criterii) și Posibilități (5 criterii), ambele grupe având ponderea de 50% fiecare. Juriul a examinat atât politicile și procedurile de asigurare a calității, cât și gradul de satisfacție a consumatorilor.

Concursul ,,Premiul pentru realizări în domeniul calității” premiază companiile cu rezultate semnificative, obținute la capitolul calitatea produselor și servicilor prestate de către acestea, dar care asigură și implementarea metodelor eficiente de management al calităţii în cadrul întreprinderilor.

FPC „ROGOB” SRL a fost fondată în anul 1997 şi astăzi este cea mai mare şi cea mai modernă companie producătoare de mezeluri din Republica Moldova. Întreprinderea este amplasată în satul Goianul Nou, dispune de propria rețea de magazine de firmă și are peste 450 de angajați.

P

Bronz pentru Republica Moldova la Jocurile Europene de la Cracovia. Serghei Tarnovshi, deținătorul titlului

Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska pe distanța 500 de metri.

El a înregistrat rezultatul 1:46.460, fiind întrecut de cehul Martin Fuksa (1:45.462) și românul Cătălin Chirilă (1:46.460).

Totodată, sportivul a împlinit astăzi 26 de ani.

Purtăm ie cu mândrie! Angajații de la frontiere, în port popular de Ziua Internațională a iei

Angajații Poliției de Frontieră au întâmpinat într-un mod deosebit călătorii la trecerea frontierei de stat. Pentru câteva ore, uniforma de serviciu a fost înlocuită cu ia tradițională, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel ne amintim de tradiţia noastră, moştenită din străbuni.

Astăzi, 24 iunie, este ziua când valorificăm patrimoniul național, prin promovarea cămășii tradiționale ca piesă vestimentară specifică regiunii noastre.

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită IA, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine și a ajuns să fie recunoscută în întreaga lume.

Astăzi, 24 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a iei

 Ziua Universală a Iei este sărbătorită la 24 iunie.

Piesa principală a costumului popular românesc este cămașa, termenul de ie fiind atribuit doar cămășii femeiești. Cămașa este croită în formă de cruce, dintr-o singură bucată de pânză și cu o deschizătură în partea de sus. Inițial, cămășile erau confecționate din pânză de in sau cânepă, iar mai târziu din mătase și bumbac.

Ia este, în fapt, o cămașă tradițională românească de sărbătoare, confecționată din pânză albă, bumbac, in sau borangic și împodobită cu mărgele și broderii la mâneci și la gât.

Croiala este relativ simplă: un dreptunghi de pânză, tăiat rotund în jurul gâtului și întărit cu șnur răsucit. Mânecile sunt, de cele mai multe ori, încrețite atât la umeri, cât și la încheieturile mâinilor. Este un tip de cămașă scurtă până la talie.

Tehnica decorării iei s-a transmis de la mamă la fiică, fapt care a conservat tradiția și gustul de la o generație la alta.

Astăzi, 24 iunie, este sărbătorită ia românească, simbol al feminității  universale | Mamaplus

Motivele sunt stilizate, geometrice sau inspirate de natură. Se disting mai multe variante de bază în compoziția decorului de pe mâneci: ie cu mâneci cu dungi verticale brodate (în râuri drepte), dungi oblice sau ”ie cu stele”. Partea din față a cămășii este și ea bogat brodată, prin repetarea acelorași modele existente pe mâneci. Iile brodate cu ”spic” făceau parte din costumul de nuntă din Moldova. Culorile folosite la broderie erau în două — trei nuanțe cromatice, de regulă, dar se broda și cu o singură culoare, de obicei negru.

În timp, finețea materialelor folosite, armonia cromatică, dar și croiul pieselor de port românesc, țesute, croite și brodate în casă au fost apreciate de reginele României, Elisabeta și Maria, dar și de aristocrația feminină a timpului, care au purtat cu mândrie costumul popular în diferite momente.

Astăzi este marcată Ziua națională a Iei. Curiozități despre ie -  Realitatea.md

sursa

O ținută jucăușă de vară de la bloggerița Cristina Surdu!
Articolul anterior
Scrisoarea unei mame către medicul care i-a recomandat să avorteze fetiţa cu sindromul Down
Articolul următor