Cu dor de Bucovina. De ce trebuie să vizitezi “Țara Fagilor”

Săptămâna trecută am avut marele noroc să particip la un info trip. Mai mulți jurnaliști au beneficiat de un sejur minunat chiar în inima Bucovinei. Reveniți acasă, mi-am dat seama că o parte din sufletul meu a ramas acolo. E imposibil să redai în cuvinte frumusețea și originalitatea locului. Timp de 3 zile am respirat, am cântat și am dansat românește. Detașați de stresul cotidian, cu multe griji și sarcini zilnice, am trăit povestea Bucovinei, care ne-a purtat în amintiri și ne-a fermecat prin colindul veșniciei. Aici am fost întâmpinați cu inima deschisă, oriunde intram eram primiți cu ospitalitate și neapărat serviți cu un pahar de afinată, care ne-a cucerit și ne-a făcut sejurul foarte vesel, iar bucatele tradiționale bucovinene sunt, pur și simplu,  un deliciu.

separator

Timpul în Bucovina pare să se fi oprit în loc: casele poartă straie tradiționale, parcă neatinse de civilizație, natura este virgină și oamenii sunt de o cumsecădenie rară. Dacă vrei să evadezi din forfota cotidianului, Bucovina este locul perfect.

La Atelierul de Ceramică Marginea am găsit o mână de oameni, care continuă și până astăzi să învârtă roata și să ardă în cuptorul înabușit vasele de lut, la fel ca strămoșii lor. Dacă ajungeți la Marginea, nu ratați posibilitatea de a vedea cultura olăritului și, în plus, aveți posibilitatea să achiziționați la un preț bun diverse obiecte din ceramică neagră, dar și vaze, oale și chiar clopoței pentru copii.

img_0137-copy

Casa bunicilor din Vama –  este locul perfect pentru un sejur cu familia, iar ambianța de aici te duce cu gândul la copilărie, atunci când îți petreceai serile alături de bunici. Este recomandat în special locuitorilor din spațiul urban și celor care vor să simtă dorul de casă, aroma viselor ștrengărești și ecoul liniștii.

img_0508-copyimg_0515-copy

Complexul turistic Forest Ecvestru este locul potrivit pentru  un sejur cu familia și copiii.

Cel mai important atu al acestul complex este herghelia de cai de diverse rase și ponei. Tot aici, vei putea admira un  spectacol demonstrativ cu caii.

img_0185-copyimg_0218-copy

În plus, instuctorii îți vor oferi lecții de echitație, plimbări cu trăsura sau sania trasă de cai (iarna), plimbări cu ponei pentru copiii mici.

Muzeul Oului din Vama – este un punct de atracție pentru turiști.  Este cel mai mare muzeu de acest gen din România. Muzeul reunește peste 7000 de ouă, atât din Bucovina, cât și ouă din peste 82 de țări. În colecție există ouă rare, ca cele de broască țestoasă, flamingo, dar și ouă de dimensiuni foarte mici: de gecko, vrabie, potârniche.

img_0562-copymuzeu-ou-copy

Despre cazare

Timp de 3 zile, pe toată perioada sejului nostru, am avut posibilitatea să descoperim mai multe oferte de cazare, care sunt variate și accesibile. Poți alege complexuri turistice, hoteluri, pensiuni  și agropensiuni, vile și cabane.

În prima seară am fost cazați în  Complexul Turistic Bucovina, care are un  renume privind raportul  calitate/preț în Sucevița. Compexul este înconjurat de păduri și are o priveliște de poveste. Toate unitățile sunt mobilate funcțional, amenajate cu podea din lemn și au baie privată cu duș.  Contra unui cost suplimentar, oaspeții se pot relaxa în centrul SPA, care oferă piscină interioară, saună și cadă cu hidromasaj. De asemenea, se pot antrena în centrul de fitness sau se pot bucura de un joc de biliard sau tenis.

img_0081-copy

În cea de-a doua seară, am fost cazați în Hotel Best Western Bucovina din Gura Humorului. Un hotel de 4 stele care dispune și de un centru SPA.

bucovina-copy

Daca ajungeți la Cîmpulung Moldovenesc, intrați pe la Pensiunea Bucovina Lodge pentru a savura cele mai gustoase bucate tradiționale și cea mai bună alivâncă. Prețurile sunt accesibile, iar priveliște de pe terasa pensiunii este minunată. Doamna Emilia Coca este o gazdă excepțională.

alivanca-copyemilia-coca-copy

În cea de-a treia și ultima seară, am avut ocazia să fim cazați în Hotelul Sonnenhof sau Hotelul Gradină,  care oferă oaspeților o atmosferă distinsă. Serviciile prietenoase și confortul celor 48 de camere spațioase, decorate în nuanțe de verde și motive vegetale, vă vor face șederea extrem de relaxantă. Este un hotel apreciat inclusiv pentru restaurantul și sala de conferințe/evenimente. Cu siguranță, voi reveni să văd aceste locuri minunate care m-au fascinat.

hotel-ultim-copy

Vizita nostră în Bucovina a culminat cu un spectacol de colinde, copiii și tinerii bucovineni ne-au cântat și încântat, inclusiv cu cântece basarabene. După un pahar de țuică și vin fiert, la poalele munților, am încins o horă românească care ne va ramâne în amintire toată viața.

15541222_1336829366347336_2361173776745040535_n-1-copyimg_0953-copy

15492466_1185967568106829_3431730063913694558_n15542334_1333648113332128_1795996740018162352_n

Aducem mulțumiri Lacramioarei BeilicCiprian SlemcoDucu Bradatan, Dinu Rusu, pentru călătoria minunată în Țara Fagilor. Mulțumim gazdelor noastre: Popas Turistic BUCOVINA, Best Western BUCOVINA, Sonnenhof. Mulțumim artiștilor din județul Suceava pentru spectacolul de la Capul Câmpului și echipei Lucia Tăut, Ana Moraru, Vasile Șoimaru, Violeta Șaranuț, Dumitru Țurcan, Angela Sologornic Soroceanu și Vitalie Sologornic.

15622667_1335729653123974_2311142410167847951_n

  • Foto: Dinu Rusu
  • Autor: Eugenia Cujba

Serghei Lazarev a recunoscut că are un fiu de doi ani
Articolul anterior
Un filmuleț cutremurător arată ce s-ar întâmpla dacă ambulanțele ar fi din sticlă
Articolul următor
Alte articole interesante