Cui i-a dedicat Gheorghe Țopa hitul ”Lacrimă Amară”

Tot Nisporeniul știa cui îi era adresată această piesă. Gheorghe era în clasa a opta, avea doar 15 ani și era îndrăgostit până peste cap. Ca să n-o supere pe Lucia, soția lui, interpretul nu vrea să divulge numele primei sale iubiri. Dar tot orășelul îi botezase Romeo și Julietta.

separator

”Eu îmi planificam să rămân în Nisporeni pentru că nu-mi imaginam viața fără ansamblul muzical în care activam, ea însă vroia să-și continuie studiile. În scârba asta, că ea mă părăsește, mergând spre casă, am compus piesa. Țin minte că oriune eram invitat, interpretam doar acest cântec. Fata s-a căsătorit pe când eram în armată, acum are doi copii”, povestește Gheorghe despre prima lui dragoste.

Acum, pe cât ar părea de paradoxal, prima dragoste a lui Gheorghe Țopa  trăiește în Nisporeni, iar pentru interpret  orășelul de mult timp a devenit neîncăpător.

La 21 de ani Gheorghe a cunoscut-o pe Lucia, a zărit-o în mulțime printre miile de femei. Peste o lună, neîntârziat, a apărut și cerearea în căsătorie. Anul trecut au sărbătorit nunta de perle, de 31 de ani sunt împreună.

alte Articole interesante