În acest weekend, în incinta unui restaurant din Capitală, a avut loc Ceremonia de Chartare a Clubului Inner Wheel Chișinău.

În cadrul evenimentului, Guvernatoarea Districtului 224 Inner Wheel România, Lucia Mihaila, a înmânat membrilor Clubului Inner Wheel Chișinău insignele oficiale, precum şi Charta organizaţiei, respectiv actul oficial de recunoaştere a existenţei Clubului la nivel internaţional, document emis de Inner Wheel Internaţional.
Inner Wheel International este una din cele mai mari organzații feminine de voluntariat din întreaga lume. În calitate de ONG activează împreuna cu Națiunile Unite și are reprezentanțe în trei centre ONU: Geneva, New York și Viena.
International Inner Wheel este organizația soră a Rotary International, cu membrii căreia colaborează productiv.
Obiectivele organizației sunt:
• Promovarea valorilor prieteniei adevărate;
• Încurajarea ideii de intrajutorare;
• Cultivarea prieteniei și înțelegerii la nivel internațional.
De la înființarea din 1924, Inner Wheel a continuat să se dezvolte, formând Cluburi în numeroase țări. În acest moment are mai mult de 100.000 membri în peste 103 țări, în zone precum Europa, Africa, India, Filipine, Australia, Noua Zeelanda, SUA și Canada.
Femeile, având calitatea de membru al Clubului Inner Wheel, dezvoltă relaţii de prietenie şi colaborare la nivel naţional şi internaţional şi învaţă, în acest fel, să îşi dezvolte calităţile de integritatea personală. Totodată, prin intermediul activităţii desfăşurate în cadrul Clubului, femeile au posibilitatea de a-şi arăta altruismul şi respectul faţă de semeni, învăţând în acelaşi timp importanţa autoresponsabilizării şi a muncii susţinute.
Cum era și firesc, evenimentul de Chartare a Clubului Inner Wheel Chișinău a avut o latură profund caritabilă. După Ceremonia oficială, invitații au urmărit un spectacol muzical de exepție cu participarea interpreților autohtoni, după care a fost organizată o tombolă cu cadouri și surprize, oferite de parteneri și sponsori ai evenimentului.
Fondurile obținute în cadrul acestui eveniment au fost direcționate către Centru de resurse și abilitare a copiilor cu autism.
Actualmente în Moldova sunt înregistraţi oficial doar în jur de 200 de copii cu autism, în timp ce numărul real este de ordinul miilor. Specialiştii explică diferenţa prin faptul că părinţii şi medicii de familie nu recunosc simptomele la timp, iar, ulterior, instituţiile specializate de diagnosticare stabilesc diagnoze greşite. În timp ce părinţii acestor copii întâmpină greutăți enorme pentru a-i întreţine, trata, educa, statul nu întreprinde practic nimic în vederea elaborării unor politici speciale adecvate.