Cum arată celula lui Vlad Filat!

Camera are un geam cu gratii și o ușă de metal. Fostul premier nu are acces la internet și telefon, dar stă singur în celulă.

separator
media_144540924582131200

Codul de executare al Republicii Moldova stipulează ca fiecare prevenit să beneficieze de un spaţiu de cel puţin patru metri pătraţi, de trei mese pe zi, de cel puţin o oră de plimbare zilnic, de servicii medicale şi de condiţii de igienă normale. Aceştia se deţin în camere comune, bărbaţii fiind separaţi de femei, persoanele aflate pentru prima dată sub arest preventiv – de cele deţinute anterior în penitenciare, iar persoanele care până la arestare au deţinut funcţii de răspundere în autorităţile publice şi persoanele care, în virtutea funcţiilor ocupate anterior, pot fi ameninţate cu răzbunarea, sunt deţinute separat”, potrivit adevarul.ro.

Spre deosebire de restul închisorilor din Republica Moldova unde deţinuţii sunt treziţi la ora 6 dimineaţa, la CNA trezirea deţinuţilor se face la ora 7. În fiecare dimineaţă se face obligatoriu prezenţa, după care li se acordă jumătate de oră pentru igiena personală de dimineaţă, iar la ora 8 li se dă micul dejun. Prânzul îl primesc la ora 13, iar apoi au dreptul la o oră de plimbare. Ultima masă din zi – cina, se oferă la ora 18, iar ziua se încheie cu stingerea care se face la ora 22. Masa o primesc în celulă, iar plimbarea se face într-o curte specială din incinta izolatorului. Când are loc stingerea, lumina de zi, care se aprinde la ora 7 dimineaţa, se stinge automat şi simultan se aprinde o lumină mai slabă în celulă, astfel încât gardienii să poată supraveghea oricând ce se întâmplă înăuntru. După această oră aparatele de radio şi televizoarele sunt deconectate.

media_144540924778047800 media_144540925258281800

Vezi detalii pe adev.ro

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Prezentatoarea TV cu 27 de sacouri în garderobă!
Articolul anterior
Un copil de 3-4 ani, obligat să fumeze și să bea alcool
Articolul următor