Cum arată celula lui Vlad Filat!

Camera are un geam cu gratii și o ușă de metal. Fostul premier nu are acces la internet și telefon, dar stă singur în celulă.

separator
media_144540924582131200

Codul de executare al Republicii Moldova stipulează ca fiecare prevenit să beneficieze de un spaţiu de cel puţin patru metri pătraţi, de trei mese pe zi, de cel puţin o oră de plimbare zilnic, de servicii medicale şi de condiţii de igienă normale. Aceştia se deţin în camere comune, bărbaţii fiind separaţi de femei, persoanele aflate pentru prima dată sub arest preventiv – de cele deţinute anterior în penitenciare, iar persoanele care până la arestare au deţinut funcţii de răspundere în autorităţile publice şi persoanele care, în virtutea funcţiilor ocupate anterior, pot fi ameninţate cu răzbunarea, sunt deţinute separat”, potrivit adevarul.ro.

Spre deosebire de restul închisorilor din Republica Moldova unde deţinuţii sunt treziţi la ora 6 dimineaţa, la CNA trezirea deţinuţilor se face la ora 7. În fiecare dimineaţă se face obligatoriu prezenţa, după care li se acordă jumătate de oră pentru igiena personală de dimineaţă, iar la ora 8 li se dă micul dejun. Prânzul îl primesc la ora 13, iar apoi au dreptul la o oră de plimbare. Ultima masă din zi – cina, se oferă la ora 18, iar ziua se încheie cu stingerea care se face la ora 22. Masa o primesc în celulă, iar plimbarea se face într-o curte specială din incinta izolatorului. Când are loc stingerea, lumina de zi, care se aprinde la ora 7 dimineaţa, se stinge automat şi simultan se aprinde o lumină mai slabă în celulă, astfel încât gardienii să poată supraveghea oricând ce se întâmplă înăuntru. După această oră aparatele de radio şi televizoarele sunt deconectate.

media_144540924778047800 media_144540925258281800

Vezi detalii pe adev.ro

Prezentatoarea TV cu 27 de sacouri în garderobă!
Articolul anterior
Un copil de 3-4 ani, obligat să fumeze și să bea alcool
Articolul următor