Vedeta TV Lilu a declarat pentru unica.md că ţine foarte mult la respectarea tradiţiei de a petrece Paştele în familie şi abia aşteaptă să ajungă deseară la Drochia ca să guste bucatele pregătite de mamas sa.
Amelie deja o ajută pe bunica în sat, face prăjituri cu nuci și pârjoale. Deseară vom ajunge și noi. Gătim miel de Paște și face mama niște pască așa de gustoasă și frumoasă. Desigur vom vopsi și ouă roșii, iar de pe masa de Sărbătoare nu va lipsi plachia, care se pregătește în părțile noastre la toate sărbătorile.
Pentru că se trage dintr-o familie credincioasă, Lilu respectă cu sfințenie tradițiile de Sărbători și spune că neapărat va merge la biserica din sat pentru a sfinți bucatele pentru masa de Paști.
E deja tradiție ca fetele din familia noastră să meargă la Sfințit pasca. Eu cu mama, mătușa și bunica. Dacă va dori și Amelie, o vom trezi și pe ea pe la ora 4 ca să ne însoțească, a mărturisit Lilu.
Senatoarea rusă, mama Xeniei Sobchak, care a ajutat la ”crearea lui Putin” face dezvăluiri: ”Știu ce este în mintea lui”
Lyudmila Narusova, în vârstă de 71 de ani, senatoare rusă care ”a ajutat la crearea lui Putin”, îl cunoaște pe liderul de la Kremlin de când acesta lucra pentru soțul ei Anatoly Sobchak, pe atunci primar pro-occidental al Sankt-Petersburgului. Văduva spune că dictatorul rus și-a pierdut mințile, punând la îndoială sănătatea acestuia, în timp ce țara se cufundă în represiuni în masă și război.
Acum, este singura figură a opoziției din camera superioară a Parlamentului din Rusia, ea a lansând o critică puternică la adresa lui Putin, acuzându-l că a provocat „psihoză în masă” populației, scrie ziare.com, potrivit Metro.
Timp de zeci de ani, Narusova l-a văzut pe Putin ca pe un prieten de familie, dar acum îi pune la îndoială sănătatea mentală în timp ce cufundă țara în represiuni în masă și război.
„Mi s-a părut acum trei ani că avea o percepție sănătoasă a realității”, a spus ea. „Dar multe lucruri s-au schimbat după acești trei ani și nu am putut niciodată să mă asigur de asta. Nu știu”.
Ea este convinsă că este dependent de putere și va căuta să se agațe în ciuda vârstei și a suspectelor probleme de sănătate – respingând zvonurile de la Moscova că intenționează să predea Kremlinul unui locotenent de încredere.
„A fost multă agitație în legătură cu aceasta [tranziția puterii în Rusia] chiar înainte de începerea operațiunii [militare]”, a spus Narusova. „Există un sentiment despre asta în cercurile politice.
„Dar cred că nu va exista nici un transfer de putere.” În schimb, Putin va candida pentru o nouă echipă de șase ani care îl va face președinte până în 2030, anul în care va împlini 78 de ani, a declarat ea pentru Forbes Rusia.
Din punct de vedere legal, ar putea apoi să caute încă un mandat, expirând la 84 de ani, dar devenind efectiv conducător pe viață.
Narusova a dezvăluit că elita rusă este plină de oameni care îl dezaprobă pe Putin – dar sunt prea speriați să acționeze împotriva lui. „Sunt singura care votează [împotriva lui]”, a declarat ea pentru ziarul independent Novaya Gazeta Europe.
„Dar sunt destui oameni care gândesc la fel ca mine. Doar că le este frică să o spună cu voce tare.” Cele mai mari majorete ale lui Putin îl susțin la mitingurile din Piața Roșie, dar „acest lucru nu înseamnă că susțin cu adevărat ceea ce se întâmplă. El se simte rău. Vă spun, asta îl distruge din interior”, a spus ea.
Soțul ei – care a murit în 2000 – a promovat un fost spion KGB viceprimar, primul său loc de muncă politic și rampa de lansare la o carieră care l-a făcut să conducă Rusia ca președinte sau prim-ministru din 1999.
Ea a promis că se va opune în continuare lui Putin pentru a declanșa un „apel de trezire pentru un fel de conștiință” în poporul rus. Fiica ei este o personalitate proeminentă de televiziune Ksenia Sobchak, în vârstă de 41 de ani, care s-a opus lui Putin la alegerile prezidențiale din Rusia din 2018, terminând pe locul patru.
Putin a participat la botezul ei ortodox, ceea ce a dus la pretenții că este nașul ei. Acum conduce o instituție de presă independentă, care critică adesea pe Putin și războiul.
Visa să ajungă un Ronaldo și și-a cerut voie pentru ultima dată la fotbal. De ce suferea băiețelul decedat în timpul unui meci de fotbal, la Comrat
A devenit cunoscută cauza decesului unui băiețel de 11 ani, în timpul unui meci de fotbal la Comrat între echipe de copii. Denis suferea de o boală cardiacă congenitală și s-a stins din viață în urma unui atac de cord masiv, scrie presa locală. Tragedia s-a petrecut la Comrat pe 23 aprilie, scrie realitatea.md.
„În acea zi tragică, Denis și-a implorat mama să-l lase să meargă pentru ultima oară la fotbal. Ea nu a vrut să dea voie, dar el a convins-o”, a povestit Elena Acbaș, specializată în caritate.
Băiețelului, originar din satul Kongaz, i s-a făcut rău brusc pe teren, a căzut și și-a pierdut cunoștința. A fost dus la vestiar, unde s-a încercat resuscitarea acestuia, între timp fiind solicitată și ambulanța. Copilul deja decedase…
„Denis a avut o boală cardiacă congenitală și a murit în urma unui atac de cord masiv”, oftează Elena Acbaș. „Antrenorii nu știau de diagnostic, nu aveau cartela medicală a copilului. Mama se învinovățește pentru moartea fiului ei”.
Denis a jucat mereu sub numărul șapte, idolul lui a fost Cristiano Ronaldo. Mama nu și-a lăsat întotdeauna fiul să meargă la antrenamente și meciuri, dar în acea zi el a reușit să o convingă. El a fost înmormântat pe 26 aprilie.
În familie mai este un băiat, mai mare. Mama îi creștea pe ambii de una singură.
„De fiecare dată nu am vrut să-l las să meargă la fotbal. Dar a iubit fotbalul, era visul lui. Știi, avem un fel de cărți, postere cu toți acești jucători peste tot. Un fel de Neymar pe care îl iubește, Ronaldo… Îi spuneam de fiecare dată: „Denia, poate nu mergi la fotbal?” Și el: „Mami, cel puțin pentru ultima oară”… Mai mult, era noul stadion al Comratului. Odată ce au trecut pe acolo, mi-a spus: „Visul meu este să joc pe stadionul ăsta!” Și tocmai în acea duminică au jucat pe acest stadion. Și mi-a spus în acea dimineață: „Păi, te rog, te rog! Cel puțin pentru ultima oară! Și până în septembrie vom cumpăra adidași noi!”, a povestit mama copilului decedat Tatiana.
În ceea ce privește operația la cord, potrivit mamei, medicii i-au spus că deocamdată nu este nevoie de operație și că îl vor monitoriza pe Denis pe măsură ce va crește.
„Medicii au sfătuit să nu ne grăbim cu operația, pentru că dacă facem operația, aorta se va strânge, în fiecare an ar fi necesară supunerea copilului la noi operații. Dar și-a încordat inima. A spus că iese cu prietenii la plimbare, dar s-a întors tot ud și transpirat. „Am alergat puțin pe stadion la școală”… A făcut-o în secret, pentru că știa că sunt împotrivă. Chiar și pe ploaie, pe zăpadă, pe lapoviță, atingea mingea… Un gând mă liniștește – că făcea ceea la ce visa mereu”.
„Medicii au sfătuit să nu ne grăbim cu operația, pentru că dacă facem operația, aorta se va strânge, în fiecare an ar fi necesară supunerea copilului la noi operații. Dar și-a încordat inima. A spus că iese cu prietenii la plimbare, dar s-a întors tot ud și transpirat. „Am alergat puțin pe stadion la școală”… A făcut-o în secret, pentru că știa că sunt împotrivă. Chiar și pe ploaie, pe zăpadă, pe lapoviță, atingea mingea… Un gând mă liniștește – că făcea ceea la ce visa mereu”.
Soloviov a prezentat la televiziunea lui Putin o hartă în care teritoriul SUA este împărțit între mai multe țări
Principalul propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviov, a lansat un nou atac la adresa Statelor Unite la televiziunea de stat, acolo unde a arătat o hartă cu țara împărțită în mai multe teritorii, punând la îndoială legitimitatea câștigurilor teritoriale pe care le-a înregistrat în istoria sa, informează digi24.ro, conform Newsweek.
Un videoclip cu prezentatorul de emisiuni TV Soloviov, care apare deseori la postul Rusia-1, a fost distribuit joi pe Twitter de Anton Gerașcenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.
„Propagandistul rus Soloviov trage ideea divizării Statelor Unite între mai multe țări de la o emisiune la alta”, a scris Gerașcenko pe Twitter. Harta lui Soloviov este intitulată „Cum și-a extins SUA teritoriul?”
Soloviov atacă deseori Occidentul pentru ajutorul pe care îl oferă Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.
În acest clip el pare să facă o paralelă între câștigurile teritoriale din secolul al XIX-lea ale Statelor Unite, care sprijină efortul Ucrainei de a-și redobândi teritoriile pe care le controla în 1991, și ambițiile rusești.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că granițele Ucrainei ar trebui recunoscute așa cum au fost stabilite după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991.
„Cred că Duma de Stat ar trebui să recunoască dreptul teritorial al Mexicului la teritoriile care i-au fost luate, ca rezultat al ostilităților din 1748, pentru că aceste lucruri nu au termen de prescripție. Așa că bineînțeles că noul Mexic ar trebui dat de SUA înapoi Republicii Mexicane”, a spus Soloviov.
Mexicul a cedat 55% din teritoriul său, inclusiv statul New Mexico, în urma tratatului semnat la 2 februarie 1848 prin care s-a încheiat războiul dintre Statele Unite și Mexic.
„La fel, ar trebui să ne uităm cu atenție la soarta statului liber Texas pentru că în 1745 a fost invadat și asta, de asemenea, este total inacceptabil”, a mai spus Soloviov în timpul emisiunii sale.
„În orice caz, cred că ar trebui ca Duma de Stat și Consiliul Federației să adopte o lege prin care noi credem că obiectivul principal este eliberarea și că recunoaștem dreptul mexicanilor de a se întoarce pe pământurile lor”, a adăugat Soloviov.
Ucraina și-a câștigat independența în 1991 după șapte decenii în care a fost sub controlul Moscovei, după ce majoritatea populației a vota ca țara să se rupă de Uniunea Sovietică.