De ce nu s-au vândut merele și prunele la ” Gustar”, se întreabă Ministrul Bumacov!

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a fost și el la ”Gustar”, doar că spre deosebire de restul petrecăreților n-a stat în rând la frigărui. Vezi ce pofte a avut Ministrul Bumacov.

bumacov

„Am mers ieri la Orheiul Vechi pentru a discuta cu vânzătorii de fructe şi legume. M-a surprins şi întristat o observaţie făcută la festivalul Gustar. Am văzut cozi imense la tarabele de frigărui şi bere şi doar un singur vânzător de struguri mere şi prune. Îşi aştepta zădarnic muşteriii. Se pare că nu se grăbesc oamenii să consume fructe… aşa cum ne spun nutriţioniştii că este bine”, a scris Vasile Bumacov pe contul său de Facebook.

tgttttr

Ministrul a mai adăugat că consumul de fructe moldovești pe piața internă ar face bine și economiei naționale. „Aritmetica este simplă, dacă un cetăţean al Republicii Moldova ar consuma câte un măr în fiecare zi am avea un consum anual de un miliard de mere. Un miliard împărţit la 5 mere (cam 5 mere fac un kg) ar fi 200 mii tone de mere – mai mult decât exportam în Federaţia Rusă”.

Valeria Lungu s-a transformat, peste noapte, în sirenă!
Articolul anterior
Stas Pieha a devenit tătic!
Articolul următor