Donează haine, dăruiește căldură! Misiunea Socială Diaconia lansează proiectul ,,Banca de haine‘‘

Şi tu îi poţi ajuta pe cei nevoiaşi! Poţi dona haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat, de care nu mai ai nevoie şi sunt într-o stare bună, în cele cinci boxe din capitală, special amenajate pentru a colecta bunurile, în cadrul proiectului Banca de haine, lansat de Misiunea Socială Diaconia.

separator

CollageScopul proiectului este de a ajuta oamenii nevoiaşi, printr-un mecanism folosit eficient în mai multe țări ale lumii, iar astăzi, 18 iulie, Misiunea Socială „Diaconia”, din cadrul Mitropoliei Basarabiei, lansează primul proiect de colectare publică de bunuri Banca de haine.

În prima etapă de proiect, în cinci sectoare ale Chișinăului, vor fi amplasate cinci boxe special amenajate de colectare a bunurilor, ce întrunesc toate condițiile pentru a oferi siguranță bunurilor donate, acest lucru fiind totodată o premieră pentru Republica Moldova.

Obiectele donate, colectate în Chișinău, vor fi adunate și triate la depozitul de bunuri, după care vor ajunge la persoanele din întreaga țară, ce au mare nevoie de ajutor material.

Igor Belei, director la Misiunea Socială „Diaconia” a precizat că obiectivul proiectului este de a promova solidaritatea dintre oameni şi grija faţă de cei nevoiaşi.

,,Astfel, vom putea demonstra că, după mulți ani, în care ne-am obișnuit să primim ajutoare externe, este timpul ca și noi, în interiorul societății noastre, să întindem o mână de ajutor aproapelui. Este un efort al Diaconiei, împreună cu partenerii săi, de a oferi un mecanism prin care fiecare să poată face un gest de bunătate. Este o provocare și pentru Diaconia, întrucât proiectele reprezintă un exercițiu de încredere a oamenilor în noi. De-a lungul timpului, am reușit să demonstrăm că gestionăm donațiile profesionist și transparent în susținerea celor nevoiași’’, a mai spus Igor Belei.

Misiunea Socială Diaconia te îndeamnă să faci o donaţie, respectând câteva reguli:

– Hainele pe care le donezi trebuie să fie curate și îngrijite.

– Să prezinte lucruri și bunuri, ce pot fi donate și folosite cu demnitate.

– Obiectele donate trebuie depozitate în pungi.

– În calitate de donații sunt permise haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat.

,,Un punct important al priorităţilor noastre este să oferim zâmbete, atât celor care fac cumpăraturi, cât şi celor mai nevoiaşi. Astfel, Misiunea Socială „Diaconia” împreună cu Linella şi, desigur, cu aportul clienţilor noştri,  vrem să îndemnăm oamenii să contribuie la redarea unui zâmbet pe fața unui om mai trist’’, a spus Mihaela Drăgan, specialist marketing Moldretail Group.

Pentru a realiza o donație, găsiți boxele pe următoarele adrese:

-Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2

-Linella 4,  Râșcani, bd. Moscova, 10/1

-Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12

-Linella 36,  Botanica,  str. Decebal 59

-Linella 39, Telecentru, str. Miorița 11.

Din 2013, Misiunea Socială Diaconia dezvoltă proiectul „Aproape de Aproapele”, iar una dintre componentele  programului este depozitul de bunuri. Astfel, doar pe parcursul anului 2015, la depozit au fost donate circa 2 tone de produse, iar de serviciile proiectului au beneficiat 456 de persoane, un număr de aproape 3 ori mai mare decât numărul beneficiarilor din anul 2014. Printre beneficiari s-au numărat 247 de familii social-vulnerabile, 77 de mame solitare, 106 persoane în etate și 26 oameni fără adăpost.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Elena Băsescu, surprinsă pe plajă. Cum arată în costum de baie
Articolul anterior
Aura Revenco și-a arătat pentru prima dată băiețelul!
Articolul următor