Donează haine, dăruiește căldură! Misiunea Socială Diaconia lansează proiectul ,,Banca de haine‘‘

Şi tu îi poţi ajuta pe cei nevoiaşi! Poţi dona haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat, de care nu mai ai nevoie şi sunt într-o stare bună, în cele cinci boxe din capitală, special amenajate pentru a colecta bunurile, în cadrul proiectului Banca de haine, lansat de Misiunea Socială Diaconia.

separator

CollageScopul proiectului este de a ajuta oamenii nevoiaşi, printr-un mecanism folosit eficient în mai multe țări ale lumii, iar astăzi, 18 iulie, Misiunea Socială „Diaconia”, din cadrul Mitropoliei Basarabiei, lansează primul proiect de colectare publică de bunuri Banca de haine.

În prima etapă de proiect, în cinci sectoare ale Chișinăului, vor fi amplasate cinci boxe special amenajate de colectare a bunurilor, ce întrunesc toate condițiile pentru a oferi siguranță bunurilor donate, acest lucru fiind totodată o premieră pentru Republica Moldova.

Obiectele donate, colectate în Chișinău, vor fi adunate și triate la depozitul de bunuri, după care vor ajunge la persoanele din întreaga țară, ce au mare nevoie de ajutor material.

Igor Belei, director la Misiunea Socială „Diaconia” a precizat că obiectivul proiectului este de a promova solidaritatea dintre oameni şi grija faţă de cei nevoiaşi.

,,Astfel, vom putea demonstra că, după mulți ani, în care ne-am obișnuit să primim ajutoare externe, este timpul ca și noi, în interiorul societății noastre, să întindem o mână de ajutor aproapelui. Este un efort al Diaconiei, împreună cu partenerii săi, de a oferi un mecanism prin care fiecare să poată face un gest de bunătate. Este o provocare și pentru Diaconia, întrucât proiectele reprezintă un exercițiu de încredere a oamenilor în noi. De-a lungul timpului, am reușit să demonstrăm că gestionăm donațiile profesionist și transparent în susținerea celor nevoiași’’, a mai spus Igor Belei.

Misiunea Socială Diaconia te îndeamnă să faci o donaţie, respectând câteva reguli:

– Hainele pe care le donezi trebuie să fie curate și îngrijite.

– Să prezinte lucruri și bunuri, ce pot fi donate și folosite cu demnitate.

– Obiectele donate trebuie depozitate în pungi.

– În calitate de donații sunt permise haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat.

,,Un punct important al priorităţilor noastre este să oferim zâmbete, atât celor care fac cumpăraturi, cât şi celor mai nevoiaşi. Astfel, Misiunea Socială „Diaconia” împreună cu Linella şi, desigur, cu aportul clienţilor noştri,  vrem să îndemnăm oamenii să contribuie la redarea unui zâmbet pe fața unui om mai trist’’, a spus Mihaela Drăgan, specialist marketing Moldretail Group.

Pentru a realiza o donație, găsiți boxele pe următoarele adrese:

-Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2

-Linella 4,  Râșcani, bd. Moscova, 10/1

-Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12

-Linella 36,  Botanica,  str. Decebal 59

-Linella 39, Telecentru, str. Miorița 11.

Din 2013, Misiunea Socială Diaconia dezvoltă proiectul „Aproape de Aproapele”, iar una dintre componentele  programului este depozitul de bunuri. Astfel, doar pe parcursul anului 2015, la depozit au fost donate circa 2 tone de produse, iar de serviciile proiectului au beneficiat 456 de persoane, un număr de aproape 3 ori mai mare decât numărul beneficiarilor din anul 2014. Printre beneficiari s-au numărat 247 de familii social-vulnerabile, 77 de mame solitare, 106 persoane în etate și 26 oameni fără adăpost.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire la Chișinău, la Festivalul-Concurs „Prezintă Orchestra Folclor”

Artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire joi, 5 octombrie, la Palatul Republicii în cadrul Festivalului-Concurs Televizat Pentru Tinerii Interpreţi de Muzică Populară „Prezintă Orchestra FOLCLOR”. Concertul începe la ora 18:00 și este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Orchestra de Muzică Populară „FOLCLOR”, Compania Publică TeleRadio Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.

În cadrul celei de-a doua etape, vor evolua patru concurenţi: doi la categoria „Instrumentişti” şi alții doi la categoria „Interpreţi”.

În partea a doua a concertului vor avea loc recitaluri de muzică susţinute de artişti consacraţi şi cunoscuţi pe ambele maluri ale Prutului: interpreta Zinaida Bolboceanu și duetul compus din trompetistul Anatolie Nunu și clarinetistul Sorin Zberea. Toţi concurenţii şi interpreţii vor beneficia de acompaniamentul Orchestrei de Muzică Populară „FOLCLOR”, condusă de maestrul Petre Neamţu.

Ei sunt noii prezentatori Prima Oră! Iată cine va lua locul Liliei Lozan și al lui Eugen Bulgaru

Matinalul ,,Prima Oră” de la Prime TV are noi prezentatori, după ce Lili Lozan și Eugen Bulgaru au anunțat că se despart de emisiune.

În fața spectatorilor, vor apărea Elena Calistru, fostă reporteră în cadrul aceleeași emisiuni, și actorul Cristian Perepeliuc.

Potrivit producătorilor TV, noul sezon va începe pe 9 octombrie, la ora 6 dimineață.

Elena Băsescu, surprinsă pe plajă. Cum arată în costum de baie
Articolul anterior
Aura Revenco și-a arătat pentru prima dată băiețelul!
Articolul următor