Dorin Chirtoacă a fost surprins la Viena cu o blondă

Se pare că Dorin Chirtoacă în vacanța de sărbători a decis să evadeze din țară. Dar ghinion pentru edilul Capitalei, mereu se găsește cineva care îl surprinde cu diverse poze neașteptate. De această dată Dorin Chirtoacă a fost văzut în restaurantul hotelului Hilton din Viena, alături de o blondă, care se presupune că ar fi fosta lui iubită, Ala Boțan.

separator

111

Amintim că Anişoara Loghin şi Dorin Chirtoacă s-au căsătorit pe 20 mai 2016 și au divorțat după câteva luni de mariaj. După ce a anunţat că divorţează, edilul Capitalei a fost surprins la shopping cu fosta lui iubită, jurnalista Ala Boţan.

14643190_1195469257187445_1408474351_n 14658206_1195469250520779_128164613_n

Foto: Facebook.com/Sasha.Belinskii

O interpretă din Moldova, prezentată pe un ecran gigantic din New York

Interpreta moldoveancă Valeria Stoica a apărut pe un ecran gigant din inima orașului New York.

Tânăra a publicat imagini pe pagina sa de Instagram.

„Sunt în TIMES SQUARE din New York!!!

Încă nu pot să cred. Sunt fericităi recunoscătoare și mândră”, a scris Valeria.

Valeria a menționat că a fost aleasă de streaming Spotify drept ambasador pentru proiectul Equal, care promovează interprete din toată lumea.

Tinerii vor putea călători gratis cu trenul spre Iaşi şi Odesa

Aproape 120 membri ai Parlamentelor României, Republicii Moldova și Uniunii Europene susțin și solicită extinderea proiectului DiscoverEU.

TVR MOLDOVA

În curând, 10 mii de tineri vor putea călători gratis cu trenul între Chişinău, Iaşi şi Odesa. Ideea a primit susţinerea unor eurodeputaţi, printre care şi Siegrfried Mureşan, dar şi a unor înalţi oficiali, printre care preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, transmite Tvr Moldova.

IURIE CALESTRU director programe IDEP Moldova: „Este o responsabilitate enormă şi un credit de încredere acest demers consemnat de 36 de eurodeputaţi până astăzi. În acest sens, vom depune efoturi să fim până la nivelul aştepărilor astfel încât să putem vedea în sfârşit să asistăm la validarea şi lansarea acestei iniţiative de către Comisia Europeană.”

Runda de înscrieri în cadrul proiectului DiscoverEU, prin intermediul căreia 35 de mii de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată, pentru a explora Europa, se va încheia pe 29 martie.

Iniţiativa DiscoverEu a fost lansată de Uniunea Europeană pentru popularizarea destinaţiilor turistice Chişinău, Iaşi, Odesa, pentru creşterea numărului de vizitatori în regiune şi promovarea transportului verde, grav afectat de pandemia Covid-19 şi războiul din Ucraina.

Moment emoționant pentru o învățătoare din Bălți

Învăţătorul este, prin definiţie, al doilea părinte al fiecărui copil. Asta cred și unii dintre foștii și actualii elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Bălți, care și-au felicitat astăzi prima lor învățătoare cu jubileul de 60 de ani. Pentru Viorica Pădureac, vârsta nu este un obstacol de a profesa.

Surpriză emoționantă pentru o învățătoare din Bălți la jubileul de 60 de ani

Mihaela Smirnov este fosta elevă a învățătoarei Viorica Pădureac. Femeia este fericită că fetița sa este povățuită de același dascăl, transmite nordnews.md.

„Prima profesoară este ca și a doua mamă, este cea mai importantă persoană din școală, este temelia învățăturii. Un profesor trebuie să fie cald la suflet, să găsească limă comună cu orice copil și cu părinții. Este foarte important, pentru că este o comunitate: părinte-profesor-elev”, a zis Mihaela Smirnov.

Iar Alina Vedmediuc crede că cei care ne-au călăuzit în viață merită să ne amintim de ei, măcar uneori.

„În timpurile în care internetul este la putere, este foarte important pentru copiii noștri să aibă un mentor, un profesor care să le ofere lumină, cunoștință și să-i călăuzească pe un drum înțelept, pe un drum plin de cunoștințe”, a spus Alina Vedmediuc.

Viorica Pădureac a dedicat copiilor aproape 40 de ani din viață și nu are de gând să renunțe la această muncă nobilă.Publicitate

„Îmi plac foarte mult copiii, de micuți și până îi cresc. Copiii îmi dau viață, copiii îmi dau energie, copiii îmi dau un imbold să trăiesc mai bine, mai fericită. Viața se umple cu comportamentul lor și vreau să vă spun că mai mare bogăție nu-i. Mă gândesc că acesta-i sensul vieții”.

Recunoaște că sunt și momente mai dificile, dar trece peste ele grație dragostei pentru copii.

„Nu-mi închipui viața fără ei,  fără ei este pustiu. Când stau în vacanță am impresia că nu se termină vacanța, iar când vin la școală îmi dau energie mare și foarte multe bucurii”, a afirmat Viorica Pădureac.

Reprezentanții Direcției de Învățământ din Bălți spun că nu duc lipsă de învățători.

„Necesități de cadre didactice la clasele primare nu avem. Cel mai tânăr învățător activează la gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza” și are 20 de ani. Iar cel mai în vârstă învățător este angajat la Liceul Teoretic „Vladimir Maiakovski” și are 73 de ani”, a menționat Alexandru Roșca.

În instituțiile de învățământ primar din Bălți activează 237 de cadre didactice.

Raţă cu portocale
Articolul anterior
Decis! Toți cetățenii vor deveni automat donatori de organe după moarte
Articolul următor