Ele nu ar accepta NICIODATĂ violența!

Astăzi, 25 noiembrie, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii. Cu această ocazie,  Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă” a lansat un spot în care Sanda Diviricean, Lucia Berdos și Natalia Morari vorbesc despre principalele probleme pe care le au femeile.

separator

Persoanele publice au scris și câte un mesaj pe facebook:

Sanda Diviricean: „Violența înseamnă durere, suferință și teroare! De astăzi spunem un NU mai hotărât violenței în familie!

Nimeni NU trebuie să trăiască așa, nimeni NU trebuie să tolereze un comportament violent, nici acei care îl văd, nici acei care îl suportă. Violența distruge personalitatea, distruge relațiile și viețile oamenilor.

Traumele produse de violență pot fi ireversibile și te marchează pentru toată viața.

Haideți să fim mai atenți și la ce se întâmplă în jurul nostru, poate chiar cu sora sau vecina. Unele femei cred că să trăiești în umilință este ceva normal, că trebuie sa-ți știi locul și să taci, altfel… NU, nu este așa. Demult nu mai este așa. Haideți să ne trezim și să ne ajutăm unii pe alții să fim buni, mai toleranți, mai înțelegători, mai solidari, să ne amintim că suntem oameni și să avem un comportament uman.”

Natalia Morari: „Am acceptat să particip în campania împotriva violenței asupra femeilor pentru că îmi pasă. În copilărie am văzut cum mama a fost agresată fizic de tata. A fost o singură dată, dar m-a marcat pe toata viată.

Preferam să nu vorbesc despre asta până n-am întâlnit aceste femei minunate care, pe lângă faptul că mai devreme au avut curajul să spună deschis ca sunt HIV-pozitive, acum au avut curajul să vorbească în public despre violența prin care au trecut, dar au reușit s-o învingă. Haideți să învățăm de la ele să nu ne temem! E o mare onoare pentru mine să fiu alături de ele și ca eroină a spotului social și ca parte a echipei care a făcut spotul”

Lucia Berdos: “E timpul sa spunem NU ! De maine incepe o noua campanie sociala… ‪#‎InitiativaPozitiva. Nu fi indiferent!”

Video. Pasha Parfeni a pubicat momente inedite din culisele Eurovision 2023

S-au pregătit minuțios și au făcut senzație în semifinala Eurovision! Interpretul Pasha Parfeni a publicat un video din culisele show-ului, în care se observă cum s-au îmbrăcat pentru concurs, cum au repetat întreaga coreografie, dar și cum au primit vestea că Moldova a ajuns în finala de pe 13 mai.

Eurovision Song Contest 2023 // Pasha Parfeni cu piesa „Soarele și Luna”  s-a calificat în Finala concursului

„Astăzi vrem să ne trăim pe deplin momentul. Putem? De asemenea, momentele din spatele scenei sunt foarte prețioase pentru noi! Vă mulțumim că ne-ați făcut să simțim că toate eforturile noastre nu au fost în zadar! Hai Moldova! Hai să rupem și marea finală!”, a scris Pasha, pe Instagram.

Vezi video aici

O cunoscută prezentatoare de la noi a fost cerută în căsătorie

Prezentatoarea TV Ilinca Avram s-a logodit cu alesul inimii sale. Vedeta de televiziune a primit în dar inelul mult așteptat și i-a mulțumit iubitului ei pentru că ,,știe să îi facă viața mai colorată”.

mamaplus

“And I said YES!

Corneliu Maftuleac îți mulțumesc pentru că îmi faci viața mai colorată și mai plină de aventuri. Ești omul care nu știe să spună nu, mai ales mie. 😄

Te iubesc și abia aștept nunta noastră sub un cer cu stele. ❤️✨”

mamaplus

O fetiță pianistă din Moldova a câștigat primul loc la un concurs organizat de Marea Britanie

Eleva în vârstă de 10 ani a unei școli de muzică din Găgăuzia, Maria Ianul, a ocupat primul loc la Concursul-Festival Internațional Online din Marea Britanie Golden Time Talent/Sezonul 45. Acest lucru a fost raportat de portalul Nokta, care transmite că organizatorii competiției au invitat-o deja pe câștigătoare să participe la un concert de gală la Londra.

Eleva Școlii de Muzică din Cișmikioi a trimis 2 filmulețr video la concurs.

Cu unul dintre acestea, „Mișcarea perpetuă” de Mehrozh Mukhtorov, Marial a câștigat primul loc. Pentru o altă lucrare, ,,Sonetul”, a compozitorului Eugen Doga, Maria a fost premiată cu locul doi.

Publicul a apreciat și interpretarea pianistei din Moldova – aceasta a ocupat locul trei în bătălia LIKE a competiției, depășind peste 150 de participanți în simpatia publicului.

De remarcat că, în februarie, pentru aceeași lucrare a lui Mehrozh Mukhtorov „Mișcarea perpetuă”, Maria Ianul a ocupat locul 1 la Concursul Internațional de arte din România.

Andreea Raicu: “Ani de zile am stat într-o relație toxică, doar ca să nu fiu singură”
Articolul anterior
4 situaţii în care periajul dinţilor poate să fie nociv
Articolul următor