Ele nu ar accepta NICIODATĂ violența!

Astăzi, 25 noiembrie, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii. Cu această ocazie,  Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă” a lansat un spot în care Sanda Diviricean, Lucia Berdos și Natalia Morari vorbesc despre principalele probleme pe care le au femeile.

separator

Persoanele publice au scris și câte un mesaj pe facebook:

Sanda Diviricean: „Violența înseamnă durere, suferință și teroare! De astăzi spunem un NU mai hotărât violenței în familie!

Nimeni NU trebuie să trăiască așa, nimeni NU trebuie să tolereze un comportament violent, nici acei care îl văd, nici acei care îl suportă. Violența distruge personalitatea, distruge relațiile și viețile oamenilor.

Traumele produse de violență pot fi ireversibile și te marchează pentru toată viața.

Haideți să fim mai atenți și la ce se întâmplă în jurul nostru, poate chiar cu sora sau vecina. Unele femei cred că să trăiești în umilință este ceva normal, că trebuie sa-ți știi locul și să taci, altfel… NU, nu este așa. Demult nu mai este așa. Haideți să ne trezim și să ne ajutăm unii pe alții să fim buni, mai toleranți, mai înțelegători, mai solidari, să ne amintim că suntem oameni și să avem un comportament uman.”

Natalia Morari: „Am acceptat să particip în campania împotriva violenței asupra femeilor pentru că îmi pasă. În copilărie am văzut cum mama a fost agresată fizic de tata. A fost o singură dată, dar m-a marcat pe toata viată.

Preferam să nu vorbesc despre asta până n-am întâlnit aceste femei minunate care, pe lângă faptul că mai devreme au avut curajul să spună deschis ca sunt HIV-pozitive, acum au avut curajul să vorbească în public despre violența prin care au trecut, dar au reușit s-o învingă. Haideți să învățăm de la ele să nu ne temem! E o mare onoare pentru mine să fiu alături de ele și ca eroină a spotului social și ca parte a echipei care a făcut spotul”

Lucia Berdos: “E timpul sa spunem NU ! De maine incepe o noua campanie sociala… ‪#‎InitiativaPozitiva. Nu fi indiferent!”

7 ani fără Ana Barbu. Mesajul emoționant publicat de Natalia Barbu: ,,A venit pe lume o bucățică din tine pe nume Vera…”

Au trecut șapte ani de la trecerea în neființă a solistei Ana Barbu. Plecarea interpretei a lăsat în inimile celor dragi un gol dureros care nu este vindecat nici până astăzi. Natalia Barbu a comemorat această zi tristă pentru familia sa publicând un mesaj emoționant.

Patru ani fără Ana Barbu. Vezi ce mesaj emoționant a scris Natalia Barbu la  o postare

„Scumpa mea mamică, femeie lumină și iubire! Au trecut 7 ani fără tine, ai plecat la îngeri si sper că ești bine acolo în Brațele Divine! Înt-o zi cu soare din august, a venit pe lume o bucățică din tine pe nume Vera. Cât de mult mi-aș dori să fii aici cu noi, să ne bucurăm împreună de copiii mei, sunt sigură că ai fi o bunică minunată! Te iubim și ești în inimile noastre mereu”, a scris Natalia Barbu.

Natalia Barbu, îngenuncheată de durere! Mama ei a murit azi dimineaţă |  Spynews.ro

Interpreta a distribuit pe Facebook și melodia sa Elegie, o piesa dedicata în anul 2018 mamei sale. 

Interpreta de muzică populară Ana Barbu a decedat la vârsta de 56 de ani, după lupta pierdută cu o boală rară incurabilă.

O moldoveancă, procuroră adjunctă în SUA, a fost selectată pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

Veronica Dragalin a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Un anunț în acest sens a fost făcut la 18 mai de către comisia specială de preselecție a candidațilordin cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), transmite Ziarul de Gardă.

O moldoveancă procuroră federală în SUA a fost selectată pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

Potrivit deciziei Comisiei speciale de preselecție a candidaților, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al PA a fost promovată de către candidată Veronica Dragalin, care a obținut punctajul total de 9,8 puncte.

Decizia cu privire la rezultatele preselecției candidaților urmează a fi remisă CSP. Ulterior, conform regulamentului, CSP finalizează selecția candidatului la funcția de procuror-șef al PA și adoptă o hotărâre motivată prin care nominalizează candidatul și îl propune ulterior Procurorului General pentru numirea în funcția de procuror-șef al PA.

Decizia comisiei speciale de preselecție a candidațilordin cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP):

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID, precum și a organizației Moldovan-American Convention. Familia Dragalin este stabilită în SUA. Potrivit datelor publicate pe site-ul Universității din California de Sud, Veronica Dragalin este procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Conform CV-ului său, în 2019, Veronica Dragalin a obținut Premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF). În anul 2020, ea a obținut Premiul Directorului FBI.

CV-ul Veronicăi Dragalin:

La 10 mai, CSP a admis trei procurori la proba interviului pentru funcția de procuror–șef al PA. Este vorba despre Adrian Bordianu, Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi.

La 4 februarie curent a fost inițiat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Tot atunci, CSP a aprobat și regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor publice pentru selectarea candidaților la șefia procuraturilor specializate, PA și PCCOCS.

Ceslav Ciuhrii, pe coperta revistei DAS: „Voi trăi în Satul German”

Omul de afaceri Ceslav Ciuhrii, care construiește de la zero „Satul German”, o suburbie nouă a municipiului Chișinău, spune că va locui și el acolo. Antreprenorul apare pe coperta ultimului număr al reviste de arhitectură și design DAS.

Foto: Ceslav Ciuhrii

„Voi dori să locuiesc aici (Satul German n.r.)? Bineînțeles! Aici va fi casa mea, amplasată într-o zonă în care deja se desfășoară prima etapă a lucrărilor de construcții”, a spus Ciuhrii într-un articol publicat în DAS.

Ultimul număr al revistei DAS, dedicat „Satului German”, a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unui eveniment organizat de „Satul German”. Tot atunci au fost premiați și câștigătorii unui concurs de design interior organizat pentru birourile de arhitectură și studiourile de design. Aceștia au realizat proiecte pentru câteva tipuri de locuințe din „Satul German”: apartamentul de tip penthouse, locuința de tip duplex mic, duplex mare și casa individuală. Lucrările lor ne ajută să înțelegem cum poate arăta inclusiv interiorul locuințelor din „Satul German”, nu doar exteriorul.

„Ne-am propus, astfel, să le dăm o mână de ajutor și niște idei bune viitorilor locuitori ai „Satului German” pentru etapa când își vor amenaja locuințele”, a scris Ceslav Ciuhrii pe Facebook despre concurs.

„Satul German” este considerat cel mai important proiect imobiliar al Republicii Moldova din ultimii 30 de ani. Va fi amplasat într-o zonă verde și cu aer curat, în preajma bulevardului Dacia, la ieșirea din capitală. Conceput după modelul suburbiilor europene, Satul German va avea cea mai bogată și modernă infrastructură, se va întinde pe o suprafață de 800 mii mp și va avea doar 38 de blocuri de până la cinci etaje și 800 de vile, construite conform celor mai înalte standarde europene de eficiență energetică. Va avea inclusiv școală și grădiniță moderne, spital, centru de fitness, centru comercial și tot ceea de ce are nevoie o familie pentru confort.

Andreea Raicu: “Ani de zile am stat într-o relație toxică, doar ca să nu fiu singură”
Articolul anterior
4 situaţii în care periajul dinţilor poate să fie nociv
Articolul următor