Eugen Doga: „Dodon cu toți pantolonii lui murdari nu poate să acopere prejudiciul”

Eugen Doga a fost min

separator
țit, iar creația i-a fost folosită în scopuri politice. Compozitorul  a explicat cum a ajuns „victima” socialistului Igor Dodon care i-a încălcat drepturile de autor și a folosit piesa „Codrii mei frumoși” într-un spot publicitar propagandist.

Eugen Doga: „Dodon cu toți pantolonii lui murdari nu poate să acopere prejudiciul”

Compozitorul a încheiat un contract cu directorul agenției „Independent Media”, Angela Sârbu, dar nici nu bănuia că melodia va fi folosită pentru spotul politicianului.

„Drepturile de autor au fost transmise persoanelor terțe. A fost o trădare. Nu doresc să dau „Codrii mei” pentru omul dușmănos și compromis Igor Dodon… Nu l-am auzit pe acesta să vorbească despre unionismul sau separatismul din Transnistria. Ori acestea sunt mai pe plac lui Dodon? “  a declarat compozitorul pentru ziarulnațional.md

Maestrul a precizat că a încasat 400 de euro de la agenția de publicitate cu care a semnat contractul, dar banii au fost returnați imediat ce s-a iscat conflictul. Contractul a fost reziliat pe 3 aprilie, iar câteva zile mai târziu Igor Dodon a fost somat să-și retragă spotul de pe internet.

Întrebat dacă se va adresa în judecată pentru despăgubiri morale, maestrul a punctat: „Dodon cu toți pantolonii lui murdari nu poate să acopere prejudiciul”.

Igor Dodon n-a întârziat cu replica:

„Eu apreciez melodiile compozitorului Doga. Dar nu comentez bîlbele şi mesajul senil al fostului membru PCUS şi al actualului „român” Doga. Am fost surprins că are un limbaj atît de „buruienos”. Îmi pare rău că am nimerit fără să vreau într-o asemenea situaţie cu el. Spotul Moldova-moldoveni-moldovenesc are succes şi cu alte melodii.”

Sursa: http://ziarulnational.md/

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire la Chișinău, la Festivalul-Concurs „Prezintă Orchestra Folclor”

Artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire joi, 5 octombrie, la Palatul Republicii în cadrul Festivalului-Concurs Televizat Pentru Tinerii Interpreţi de Muzică Populară „Prezintă Orchestra FOLCLOR”. Concertul începe la ora 18:00 și este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Orchestra de Muzică Populară „FOLCLOR”, Compania Publică TeleRadio Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.

În cadrul celei de-a doua etape, vor evolua patru concurenţi: doi la categoria „Instrumentişti” şi alții doi la categoria „Interpreţi”.

În partea a doua a concertului vor avea loc recitaluri de muzică susţinute de artişti consacraţi şi cunoscuţi pe ambele maluri ale Prutului: interpreta Zinaida Bolboceanu și duetul compus din trompetistul Anatolie Nunu și clarinetistul Sorin Zberea. Toţi concurenţii şi interpreţii vor beneficia de acompaniamentul Orchestrei de Muzică Populară „FOLCLOR”, condusă de maestrul Petre Neamţu.

Cum poţi scăpa de alergiile de primăvară?
Articolul anterior
Fata de la ţară, care vrea să scape de complexe!
Articolul următor