Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Gorincioi, s-a spânzurat

Fostul preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Gheorghe Gorincioi, s-a sinucis. Acesta a fost găsit  de către propriul ginere, 

separator
spânzurat de un copac, scrie www.realitatea.md

media_143808254438649700

Gheorghe Gorincioi, fost președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), s-a sinucis. Acesta a fost găsit spânzurat de un copac în grădina vilei de la Pârâta, raionul Dubăsari.
Potrivit șefei serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliție, Tamara Procopii, cadavrul strangulat a fost găsit astăzi, la ora 11:00, de către ginerele bărbatului.

Potrivit poliției, acesta a lăsat un bilet de adio în care le cere soției, copiilor și nepoților „să nu-l condamne pentru că el a procedat corect”.

Gheorghe Gorincioi şi Terente Cherdivară, fost şef al Direcţiei Administrative a CCA, au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce în ianuarie 2011 ar fi estorcat de la un agent economic 110.000 de lei. Banii ar fi fost ceruţi pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumului serviciilor îndeplinite, în rezultatul executării unui contract de achiziţii semnat cu CCA. Terente Cherdivară a fost reţinut în flagrant în timp ce primea banii.

Acum doi ani, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe fostul subaltern al lui Gheorghe Gorincioi la şapte ani de detenţie, fiindu-i aplicată şi o amendă de 20.000 de lei. Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de trei ani.

În noiembrie 2012 Procuratura Anticorupţie a informat Centrul de Investigaţii Jurnalistice că dosarul penal deschis pe numele lui Gheorghe Gorincioi a fost suspendat la 15 august 2012. Învinuitul s-ar fi îmbolnăvit de o boală gravă, motiv care l-a împiedicat să ia parte la procesul penal.

Sursa: www.realitatea.md

Ai numai de câștigat dacă începi să slăbești de azi!
Articolul anterior
Cum să te machiezi în funcție de forma feței. Sfaturile vedetelor!
Articolul următor
Alte articole interesante