Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova lansează campania de Crăciun „Dăruieşte lumină”

Cu fiecare lumânare cumpărată  vei transforma masa de Crăciun  într-o sărbătoare pentru cei flămânzi. Zilnic, sute de bătrâni singuratici cu surse minime de existenţă, bolnavi incurabili, copii  şi familii social vulnerabile  sunt lipsiţi de bucuria de  a pune pe masă o bucată de pâine.

separator

 

În preajma sărbătorilor de Crăciun, pentru al 5-lea an consecutiv, Fundaţia de Binefacere „Caritas Moldova ” organizează campania  de crăciun „Lumânarea Credinţei”. Scopul campaniei este de a sensibiliza membrii comunităţii pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de cei în nevoie.

Organizată anul acesta sub sloganul „Dăruieşte lumină!”, tinerii din grupul Young Caritas,  prin dedicare și stăruință , în ajun de sărbători vor devenit meșteri handmade  în confecționarea lumânărilor ce ulterior vor fi vândute în incinta Episcopiei Providența Divină din Chișinău  şi în cadrul târgurilor de caritate. Toate resursele financiare acumulate vor fi utilizate pentru procurarea și distribuirea pachetelor alimentare la bătrâni singuratici asistate de centrele medico-sociale Caritas Moldova  și persoanelor cu o situație materială precară care zilnic ne cer ajutor.

daruieste-lumina_2

Astfel în perioada  27 noiembrie  – 18 decembrie voluntarii Young Caritas Moldova, vor vinde lumânări în fiecare duminica la Episcopia Romano-Catolică „Providența Divina”, la biroul național Caritas Moldova, și la târgurile de caritate organizate în Chișinău în perioada sărbătorilor de iarnă.

Toată lumea poate face ceva pentru a pune capăt sărăciei și a foametei în lume. Este important ca fiecare să conștientizeze acest lucru pentru a face prim pas spre îmbunătățirea lucrurilor. Dacă ați decis că doriți să participați la stoparea sărăciei, atunci fiecare decizie pe care o faceți de acum în colo trebui să fie în serviciul acesta

Cei care doresc să devină ambasadori ai bunătăţii, sunt invitaţi să participe la atelierul de creaţie  în fiecare zi de miercuri şi vineri, începând cu ora 14:30.

daruieste-lumina_1

 

Pentru mai multe detalii, înregistrează-te pe pagina web www.caritas.md

Devino voluntar! Completează formularul de înscriere și în scurt timp vei fi contactat.

Poți face minuni de Crăciun, ajută-i pe cei în nevoie să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă!

Cei care doresc să contribuie cu o donaţie financiară şi să ajute un bătrân înconjurat de singurătate şi neajunsuri, pot dona https://guvern24.md/projects/ajutor-persoanelor-in-etate sau pe www.caritas.md

Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova – Dragoste, Atenţie, Grijă!

Stradela Sfântul Andrei 7, MD-2004, Chişinău Tel/ fax: +373 22 29 31 56.

Luciana Spînu, omagiu regretatului ei soț în ziua în care ar fi împlinit 36 de ani: ,,Durere eternă ai lăsat și un gol care nu se va umple niciodată…”

Luciana Spînu continuă să își plângă durerea după trecerea în neființă a soțului ei Dorin Ieșeanu. Plecarea în veșnicie a tânărului soț și tată, la doar 33 de ani, a lăsat un gol imens în inimile celor dragi. Interpreta a publicat un mesaj răscolitor în amintirea muzicianului care ar fi împlinit astăzi 36 de ani.

,,…astăzi s-ar fi făcut 36 ani …Dragul nostru, ai fi fost astăzi sărbătorit cu cei dragi împreună însă nu ne-a fost sortit…

Am fost despărțiți prea devreme, prea neașteptat, prea dureros … nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem sau nu pregătiți…

Acum, ești printre îngeri… oare de ce s-a întâmplat asta cu noi?! nici acum nu găsesc răspuns….

Durere eternă ai lăsat și un gol care nu se va umple niciodată… Te voi iubi mereu… sunt recunoscătoare că te-am întâlnit în viața asta pământească… sper să mai am ocazia să te reîntâlnesc… în alta dimensiune….Te vom iubi o veșnicie…”, a scris Luciana Spînu pe pagina ei de facebook, alături de câteva poze cu regretatul ei soț și fiul lor, Stelian.

Prietenii virtuali i-au transmis interpretei numeroase mesaje de susținere.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, copil mic şi text

Amintim că, în urmă cu doi ani, în luna martie 2021, Luciana Spînu a rămas singură, cu un copil de doar câțiva anișori. Soțul interpretei, muzicianul Dorin Ieșeanu, s-a stins pe patul de spital, la doar 33 de ani, în urma complicațiilor cauzate de Covid-19.

După o durere imensă, interpreta și-a dat o nouă șansă pentru ea și fiul ei, Stelian. Ea și-a refăcut viața alături de actualul soț devenind mamă a doua oară.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi copil mic

Un polițist de frontieră din țara noastră a devenit câștigătorul Maratonului Nisipului 2023 din România

Polițistul de frontieră Ghenadie Țimbalist a reușit să ia prima poziție în clasamentul final de la Maratonul Nisipului 2023, România.

Ieri, 29 aprilie, la Constanța a avut loc maratonul, desfășurat în proporție de 80% pe nisip.

La cursa de 42 km, Ghenadie Țimbalist – angajat în Direcția regională Sud, a venit primul la linia de final ceea ce i-a asigurat întâietate, transmite Poliția de Frontieră.

Polițistul a fost felicitat pentru succesele obținute!

Nuntă ca pe vremuri, în Moldova! Un fotograf a surprins nunta a doi tineri dintr-un sat din sudul țării

Cu lux și în săli festive, nunțile astăzi nu mai seamănă deloc cu cele de altădată. Un fotograf din Moldova însă a surprins o nuntă ca pe vremuri, cu mese lungi, doldora de mâncare, oameni simpli, emoții naturale și obiceiuri vechi.

S-a întâmplat în 2014.

Andrei Moraru, cunoscut pe Instagram sub numele de @putesestvennik, a surprins un astfel de eveniment în anul 2014, în satul Avdarma, din UTA Găgăuzia.

„M-am plimbat prin UTA Găgăuzia vreo două săptămâni cu un fotojurnalist din România. Căutam momente care ne-ar putea atrage atenția și întâmplător am dat peste această nuntă din satul Avdarma. Era anul 2014. Mireasa ar fi avut vreo 16 ani. Nuntașii au fost foarte deschiși.”

Iată, mai jos, câteva imagini care nu sunt complet necunoscute pentru mulți dintre moldoveni:

Durerea de gât: cum scapi rapid de ea!
Articolul anterior
Dmitrii Shepelev, primul interviu la TV despre Janna Friske și fiul lor
Articolul următor