Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova lansează campania de Crăciun „Dăruieşte lumină”

Cu fiecare lumânare cumpărată  vei transforma masa de Crăciun  într-o sărbătoare pentru cei flămânzi. Zilnic, sute de bătrâni singuratici cu surse minime de existenţă, bolnavi incurabili, copii  şi familii social vulnerabile  sunt lipsiţi de bucuria de  a pune pe masă o bucată de pâine.

separator

 

În preajma sărbătorilor de Crăciun, pentru al 5-lea an consecutiv, Fundaţia de Binefacere „Caritas Moldova ” organizează campania  de crăciun „Lumânarea Credinţei”. Scopul campaniei este de a sensibiliza membrii comunităţii pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de cei în nevoie.

Organizată anul acesta sub sloganul „Dăruieşte lumină!”, tinerii din grupul Young Caritas,  prin dedicare și stăruință , în ajun de sărbători vor devenit meșteri handmade  în confecționarea lumânărilor ce ulterior vor fi vândute în incinta Episcopiei Providența Divină din Chișinău  şi în cadrul târgurilor de caritate. Toate resursele financiare acumulate vor fi utilizate pentru procurarea și distribuirea pachetelor alimentare la bătrâni singuratici asistate de centrele medico-sociale Caritas Moldova  și persoanelor cu o situație materială precară care zilnic ne cer ajutor.

daruieste-lumina_2

Astfel în perioada  27 noiembrie  – 18 decembrie voluntarii Young Caritas Moldova, vor vinde lumânări în fiecare duminica la Episcopia Romano-Catolică „Providența Divina”, la biroul național Caritas Moldova, și la târgurile de caritate organizate în Chișinău în perioada sărbătorilor de iarnă.

Toată lumea poate face ceva pentru a pune capăt sărăciei și a foametei în lume. Este important ca fiecare să conștientizeze acest lucru pentru a face prim pas spre îmbunătățirea lucrurilor. Dacă ați decis că doriți să participați la stoparea sărăciei, atunci fiecare decizie pe care o faceți de acum în colo trebui să fie în serviciul acesta

Cei care doresc să devină ambasadori ai bunătăţii, sunt invitaţi să participe la atelierul de creaţie  în fiecare zi de miercuri şi vineri, începând cu ora 14:30.

daruieste-lumina_1

 

Pentru mai multe detalii, înregistrează-te pe pagina web www.caritas.md

Devino voluntar! Completează formularul de înscriere și în scurt timp vei fi contactat.

Poți face minuni de Crăciun, ajută-i pe cei în nevoie să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă!

Cei care doresc să contribuie cu o donaţie financiară şi să ajute un bătrân înconjurat de singurătate şi neajunsuri, pot dona https://guvern24.md/projects/ajutor-persoanelor-in-etate sau pe www.caritas.md

Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova – Dragoste, Atenţie, Grijă!

Stradela Sfântul Andrei 7, MD-2004, Chişinău Tel/ fax: +373 22 29 31 56.

Maia Sandu, la Forumul femeilor din Moldova 2024: ,,Să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Forumul Femeilor din Moldova, unde a vorbit despre rolul femeilor de a transforma lucrurile în societatea noastră. 

„Azi, una din trei afaceri din țara noastră este condusă de o femeie, 24% din primari sunt femei, 11 femei ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice și tot o femeie conduce procesul de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană”, a spus șefa statului, potrivit unui comunicat al Președinției Republicii Moldova. 

La „Forumul femeilor din Moldova 2024”, Președinta a vorbit și despre discriminare, inechitate, despre problema discursului de ură, despre faptul că fiecare a treia femeie din țara noastră a suferit de-a lungul vieții o formă de violență. Șefa statului a subliniat că femeile trebuie să știe despre Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie și despre Centrul de Justiție Familială al Poliției, instituții care au menirea de a ajuta femeile care se confruntă cu situații de abuz. 

„Le-am îndemnat pe participante să discutăm cu femeile din toate localitățile noastre, să oferim acel cerc de sprijin necesar, de care avem nevoie toate, atunci când puterile par la limită. Le-am îndemnat să avem încredere în forțele proprii, să ne inspirăm din puterea și curajul mamelor și bunicilor noastre, să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”, a punctat Președinta Maia Sandu. 

Fostul viceguvernator al BNM, Arcadie Albul, s-a stins din viață: ,,Un specialist remarcabil și un exemplu de devotament și integritate”

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Arcadie Albul, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, care au lăsat un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate. „Este o pierdere care lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut”, se arată în mesaj.

Foto: BNM

„Cu profundă tristețe, Banca Națională a Moldovei anunță trecerea în neființă a domnului Arcadie Albul, viceguvernator al BNM în perioada 1 martie 2022 – 31 decembrie 2023, un specialist remarcabil în domeniul financiar-bancar.

Transferându-și cunoștințele și viziunea europeană dobândite în activitatea sa la instituții internaționale, precum Bank for International Settlements (Basel, Elveția), domnul Arcadie Albul a adus o contribuție inestimabilă la reformarea sectorului financiar-bancar din Republica Moldova.

Încă de la numirea sa în funcția de viceguvernator al BNM, a fost recunoscut pentru abordarea sa strategică și pentru eforturile sale necontenite de a dezvolta domeniul plăților în Moldova, fiind un exemplu de devotament și integritate în această funcție de mare responsabilitate.

A jucat un rol esențial în crearea plăților instant MIA în Republica Moldova și modernizarea Sistemului Automatizat de Plăți Interne (SAPI), administrat de BNM. De asemenea, a înființat Direcția FINTECH în cadrul Băncii Naționale, indispensabilă pentru evoluția domeniului plăților.

În același timp, a avut un aport considerabil în procesul de pregătire pentru depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA), accelerând astfel integrarea financiară a țării noastre în Uniunea Europeană.

Banca Națională a Moldovei își exprimă profunda recunoștință pentru tot ceea ce a realizat domnul Arcadie Albul.

Banca Națională a Moldovei transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, fiindu-i alături în această mare durere”, se arată în mesajul reprezentanților BNM.

Un nou gest al lui Emilian Crețu va aduce beneficii copiilor de la școala de baștină a actorului

Emilian Crețu s-a prezentat la ședința Consiliului local Negureni, satul de baștină al actorului. Acesta a anunțat aleșii că intenționează să investească 400 de mii de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice la școala din localitate, astfel încât instituția de învățământ să fie independentă energetic. Majoritatea consilierilor au apreciat inițiativa.

Crețu vrea să investească în școala din Negureni: Replica unui consilierFoto: Captură video

„Anul acesta tare sper că școala noastră din Negureni va fi prima din țară care va avea energie electrică absolut gratuită și o să investesc în școala din Negureni, în viitorul negurenenilor, 400 de mii de lei pentru a pune panouri fotovoltaice și toată școala să aibă electricitate absolut gratuită. O fac pentru Negureni, nu o fac pentru locul de unde m-am pornit. Sunt banii mei personali, nu s-a implicat nimeni din politică”, a afirmat Creţu în ședința din data de 10 iulie, transmite newtv.md.

Majoritatea consilierilor locali s-au arătat încântați de proiectul actorului: „Azi o aprobăm. Succes! Dumnezeu să ne ajute”, au spus aceștia.

Durerea de gât: cum scapi rapid de ea!
Articolul anterior
Dmitrii Shepelev, primul interviu la TV despre Janna Friske și fiul lor
Articolul următor