Gheorghe Urschi și-a luat rămas bun de la Gheorghe Pîrlea

Zeci de moldoveni au mers aseară la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla” pentru a-și lua rămas bun de la actorul Gheorghe Pârlea. A fost prezent și Gheorghe Urschi, care a plâns minute în şir la căpătâiul camaradului său.

separator

hty

Gheorghe Urschi a venit la priveghi împreună cu fiica sa. Momentul intrării actorului în biserică i-a emoţionat până la lacrimi pe cei prezenţi în lăcaşul sfânt. Nici Urschi nu şi-a putut stăpâni tristeţea şi a izbucnit în hohote de plâns lângă sicriul bunului său prieten, scrie publika.md.

tyuty

Fiica lui Gheorghe Pârlea spune că acesta a fost nu doar un actor talentat, dar şi un tată exemplar.

„A trăit pentru noi, cu suflet mare, cu inimă mare. A iubit oamenii întotdeauna a trăit pentru ei, tot ce a făcut, a făcut pe nota zece, din tot sufletul”, a spus Angela Gheorghiţă. 

Colegii de breaslă ai actorului spun că moartea lui Gheorghe Pârlea este o pierdere irecuperabilă pentru cultura moldovenească.

Gheorghe Pârlea s-a stins din viaţă în 4 februarie. Actorul avea 72 de ani şi suferea de multă vreme de diabet zaharat.

gheorghe_pirlea_flickr_com-680x365

De-a lungul anilor, maestrul a jucat în filmele de comedie „Văleu, Văleu, nu turna” şi „Cine arvoneşte, acela plăteşte”.

Gheorghe Pârlea a format un cuplu umoristic cu actorul Gheorghe Urschi, alături de care a jucat în mai multe spectacole.

Corpul neînsuflețit al actorului Gheorghe Pârlea a fost depus la Teatrul „Luceafărul”. Imagini foto
Articolul anterior
Dan Bălan împlinește 38 de ani. Uite cum arăta artistul în copilărie
Articolul următor
Alte articole interesante