Gust, savoare, magie și culoare! Nu rata Teatrul Gastronomic la Festivalul ”Mai dulce!”

Cel mai dulce festival din Estul Europei revine la Chișinău pe 21 mai cu o nouă ediție, scăldată în deserturi savuroase. Cei care vor ajunge la Festivalul “Mai Dulce” se vor înfrupta cu deserturi naționale și internationale și vor gusta din bucate raw-vegane. De asemenea, în cadrul Teatrului Gastronomic veți putea învăța secretele preparării lor de la cei mai buni patisieri amatori. Printre aceștia se vor număra: Julia Rodnițchi, prima câștigătoare a trofeului ”Cireșa de pe tort”, Otilia Stăvilă – cel mai mic și drăgălaș bucătar din țară, Dorin Mereuță – unul dintre cei mai iscusiți brutari, bloggerițele Ana-Maria Scripcari și Natalia Madan și nutriționista Corina Dascălu. Vedeți mai jos programul Teatrului gastronomic în detalii și ce vor găti invitații.

separator

teatrul gastronomic

12:30 – Otilia Stăvilă va găti live o gustoșenie de vă veți linge pe degete! Cheescake fără coacere la păhăruțe.

13:15 – Dorin Mereuță vă va învăța să coaceți cei mai gustoși biscuiți digestivi din făină integrală.

14:00 – Natalia Madan te va încărca cu multă ”Energie Dulce” – bomboane sănătoase pentru copii.

14:45 – Julia Rodnițchi va prepara cele mai apetisante brioșe cu mure și muuuultă dragoste.

16:15 – Corina Dascălu vine cu o doză de vitamin la sticluță pentru cei mici.

15:30 – Ana Maria Scripcari îți aduce cea mai savuroasă băutură – Mousse de avocado.

16:15 – Corina Dascălu vine cu o doză de vitamine la sticluță pentru cei mici.

Nu ratați rețetele fiecăruia dintre cei menționați mai sus. Grăbiți-vă să ocupați un loc în față! Va fi dulce, dulce!

mai dulce

Toate acestea dar şi multe alte distracţii vă aşteaptă la Festivalul “Mai Dulce”.
Când: 21 mai 2017, ora 12:00
Unde: str. Vlaicu Pârcălab, între str. Veronica Micle şi str 31 august
Vânzare bilete online:
https://iticket.md/event/mai-dulce-2017/
Mai Dulce pe FB aici.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Avril Lavigne a murit cu 14 ani în urmă. Să fie adevărat?
Articolul anterior
Guess Who și Irina Rimes au lansat o piesă nouă!
Articolul următor