În Moldova poți face călătorii de vis și pe timp de iarnă

Svetlana Matvievici vrea să le demonstreze moldovenilor că poți vizita multe locuri frumoase și acasă, cu bani puțini. De aceea, travel bloggerița a făcut o plimbare fotografică cu Victor Garştea. Cei doi au vizitat cele mai frumoase destinații din Orhei.

separator

cascada-din-Orhei-Orheianca

„Am pornit-o prin nămeţi, la minus 13 grade, el cu aparatul foto, eu cu telefonul, să descoperim frumuseţea dealurilor şi văilor noastre din Orhei, îmbrăcate în straie de iarnă.

Lunca Răutului e la doar câteva sute de metri de cartierul unde stăm aşa că am ajuns repede pe malul râului (fără multe căzături 😀 ), iar toată aventura noastră fotografică nu ne-a luat mai mult de o oră. În lunca Răutului sunt mai multe izvoare, iar în unul dintre ele am găsit o broască rătăcită în „lunile calendarului”, care sfidează gerul (bine, ea şi aşa e cu sângele rece).

Zăpada a acoperit toate „urmele” lăsate de oameni, dar câte ceva tot au fost vizibile, din păcate. Aveţi grijă de natură, păstraţi-o curată!

La cascada din Orhei (da, în Orhei avem şi cascadă 🙂 ) am fost pentru prima oară, pe când aveam vreo 7 ani, iar în adolescenţă, devenise locul meu secret pentru meditaţie. Acolo mă conectam cu natura şi îmi încărcam bateriile.

Nu este un loc foarte cunoscut, iar asta îl face şi mai deosebit. În drum spre râul Răul, apa, de la câteva izvoare din cartierul Lupoaica, formează această cascadă mică, de doar 2 metri. Uneori, e secată pe timp de vară. A fost prima oară când am văzut-o îngheţată şi am zis că merită s-o descoperiţi şi voi.

Într-o primăvară, am dus-o şi pe Lia-Anastasia la cascadă, pentru ea a fost o mare descoperire, a aflat cum poate să curcă un râu din piatră şi abia aşteaptă s-o mai vadă. La primăvară vom merge să-i arăt izvorul de unde începe cascada şi să-i explic cum funcţionează natura asta, care face ca apa să curgă ca pe pereţi :).

Nu am auzit pe nimeni să-i spună cumva pe nume acestei cascade din Orhei. Probabil, o fi prea mică şi neînsemnată pentru oamenii din cartier ca să-i dea un nume, aşa că vin eu cu o propunere.”, a declarat Svetlana despre destinațiile din Orhei.

IMG_5805IMG_5811IMG_5830
visit-orhei-off-road-echipavisit-orhei-off-road-orheianca

Sursa: orheianca.eu

Angajații de la Jurnal TV sunt concediați
Articolul anterior
O familie cu patru copii trăiește într-o sărăcie greu de închipuit! Să le întindem o mână de ajutor!
Articolul următor
Alte articole interesante