Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

Zilele acestea, colegii de breasl

separator
ă l-au susținut pe Anatol Gherman,  prin cântec.

Maestrul suferă de diabet zaharat de gradul 2, în stare avansată și are nevoie de suport material ca să-și recapete sănătatea.  Banii adunați de pe urma vânzării biletelor la concert îi vor fi de ajutor compozitorului. Mai mult, organizatorul evenimentului, Alexandru Vdovicenco, intenționează din anul viitor să organizeze cu regularitate evenimente menite să ajute oamenii de creație, bolnavi de diabet zaharat.

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!_MG_3336_MG_3331_MG_3321_MG_3311
Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

E trist,  dar adevărat, o mare parte din oamenii de cultură își neglijează sănătatea. Puțini dintre ei sunt în stare să-și afișeze, public,  bolile din cartea medicală.

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!_MG_3260_MG_3273_MG_3275_MG_3282
_MG_3286_MG_3287_MG_3293Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

Ion Suruceanu suferă de diabet, dar asta nu îl împiedică să ducă o viață normală.Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

“La mine zahărul e mărit în sânge, dar mă descurc cu 2 pastile pe zi: una dimineața și alta seara. Pentru vârsta mea e un lucru normal.”

Medicii i-au indicat și o dietă, dar interpretul  nu se prea poate abține de la bucate. “Trebuie să scot din alimentație pâinea albă, grăsimea, dulciurile, dar nu îmi reușește. Vreau să trăiesc și eu în rând cu lumea și să mănânc ce-mi place.”

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!Ana Barbu nu trebuie să exagereze cu alimentele care ridică colesterolul în sânge.

“Încerc să evit bucatele ce conțin multe grăsimi. Dulciurile  le înlocuiesc cu fructe sau legume. Alimentația echilibrată este rețeta mea. Pentru odihnă nu prea am timp. Foarte rar îmi permit să merg undeva pentru a mă relaxa. “

Arsenie Botnaru are probleme cardiace, deaceea trebuie să fie mereu în mișcare.

“Mușchii inimii au fost forțați cândva și din această cauză am mici probleme cu inima. Noaptea, bătăile inimii scad până la 38 pe minut, dar eu deja știu că, dacă fac mai multă mișcare, lucrurile revin la normal.”

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!

Alexandru Lozanciuc nu are probleme de sănătate: îl doare inima doar când vede multe fete frumoase în jur.

Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!
 

Text: Sorina Țurcanu

Situația actuală la frontieră

Poliția de Frontieră Leușeni-Albița și Poliția de Frontieră Sculeni informează că traficul de persoane și autovehicule se desfășoară în condiții normale, în ambele direcții de deplasare. Timpul de așteptare pentru traversarea frontierei este în limitele obișnuite.

Îndemnăm călătorii, să diversifice alegerea punctelor de trecere și să se informeze din surse oficiale cu privire la starea traficului.

Călătoriți în siguranță!

VIDEO. Cel mai emoționant moment de la concertul lui Gabriel NEBUNU

Aseară, interpretul Gabriel Nebunu și-a susținut primul concert solo care a avut loc la ARENA CHIȘINĂU. Acompaniat de orchestra Fraților Advahov și concert regizat de minunata Alla Donțu, acesta a făcut furori.

Cei peste 4000 de oamenii prezenți la spectacol s-au distrat pe cinste și au distribuit pe rețele momentele frumoase. A avut și invitați speciali: concert prezentat de Andreea Marina, iar alături de el pe scenă a urcat interpretul român Fuego, dar și alți invitați dragi. Desigur nu au lipsit cei de la Zâmbărele cu un număr fantastic!

Situația la frontieră în 24 de ore

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 53 554 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 27 540 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 34 237, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 19 317.

Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 20 288 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 17 265 treceri și alte 16 001 traversări – frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 16 001 traversări persoane;
PTF Leușeni – 6 956 traversări persoane;
PTF Sculeni – 5 739 traversări persoane;
PTF Otaci – 4 591 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 4 754 traversări persoane.

sursa: canal telegra, poliția de frontieră

Gimnastică pentru mami și bebe
Articolul anterior
Un pahar de suc de grapefruit conţine un nivel de zahăr echivalent cu patru gogoşi glazurate
Articolul următor