Iubirile președintelui Petru Lucinschi

Deși Antonina rămâne prima și unica dragoste prezentată publicului larg, în satul de baștină, Rădulenii Vechi, mai există o doamnă care se poate lăuda că a fost curtată de președintele Lucinschi.

separator

Valentina Rotaru de 50 de ani este căsătorită cu Gheorghe. De-ar fi știut că băiatul care n-o lăsa să respire ușor pe hudițe, în tinerețe, va deveni, în timp, președintele țării…

Ții minte odată, când a fost serată la școală, ai zis să mă petreci acasă, și eu te-am refuzat.” Așa începe discuția cu Petru după ce nu s-au văzut și nu și-au vorbit mai bine de jumătate de secol.  

”…Atunci mi-ai spus: Dacă nu mergi, câșligi rubla. M-am ascuns la Mihaela lu` Ignat. Altă dată eram cu prietena Claudia. M-ai urmărit până peste râpă. Și eu îi spuneam Claudiei să-ți transmită să nu mă mai urmărești atâta.”, îi amintește Valentina lui Petru Lucinschi, în emisiunea ”Asfalt de Moldova_Revenirea Acasă”

La care președintele nu s-a lăsat nici el păgubit:

Eu nu am insistat niciodată. Dacă fata n-a vrut să fie petrecută, ce să-i faci…asta e.

Adevărata dragoste se ascundea departe de Rădulenii Vechi, în Rusia. Pe Antonia Lucinschi, o tânără activistă în comsomol care își făcea studiile la pedagogie în Groznâi, a întâlnit-o la ”Teatr Bolșoi”. Stăteau în rând la bilete și, printr-o frumoasă coincidență, au stat alături la spectacol. În 3 luni a cerut-o în căsătorie și a prezentat-o părinților:

” Mama a studiat-o atent. Nu a spus nimic. Dar Antonina era așa de harnică, că i-a cucerit pe toți. Când venea acasă, în jumătate de oră  toate covoarele erau scoase din casă. Deși nu știa boabă de română, se înțelegea cumva cu familia. Sora Lena mai puțin o înțelegea.” 

jgu jyuy

Ce mănâncă copiii în școlile din Moldova!
Articolul anterior
Personalizează-ți puloverul de Valentine’s Day!
Articolul următor
Alte articole interesante