Iurie Badicu despre cine a ajuns să fie Adrian Ursu!

Compozitorul, producătorul și criticul muzical Iurie Badicu s-a luat de Adrian Ursu, în sensul bun al cuvântului. A lăsat un mesaj pentru fanii interpretului ca semn de atenție și încurajare. La începutul lunii mai Adrian Ursu va susține cel de-al doilea concert de autor din cariera lui profesională, în care a implicat două banduri: Orchestra lui Nicolae Botgros și Alex Calancea Band.  

separator

Снимок

“Vorbit de rău și de bine concomitent, interesant pentru unii și controversat pentru alții, afișat pe billboard-urile Chișinăului…Cineva îl cunoaşte, de mic, de la televizor, iar cineva l-a văzut, nu demult, agitat și nervos, la Eurovision. Cuiva i-a cântat la nuntă, cuiva la zi de naștere, apoi și la cumetrie, fiindcă era bun …

A devenit cunoscut, pe vremuri, când se cânta, preponderent, cu fonograma cu +++, dar a făcut primul concert solo, absolut live și, încă, două seri la rând. A fost naiv și a răgușit, la ultimul. A mai încercat, în trecut, să lege un mariaj, cu o femeie mai puternică decăt el și nu i-a reușit. Dar a aflat cine este el, în viața și ce vrea de la aceasta! S-a aprecit ce poate să dea lumii și a învățat cum trebuie s-o facă profesionist! Azi, Adrian Ursu este (unicul ) artist, interpret moldovean, care se manageriază (corect), singur. Poate compune şlagăre (hit-uri), astfel încât jumătate să le cânte el iar jumatate publicul. Este un tată grijului, îi este dor de casa lui şi asta e important. Dacă sondajele de opinie, care se fac destul de des la noi, ar conține, pe lângă politicieni şi întrebarea deschisă: Ce interpreți cunoasteți, atunci printre primii trei ar fi Adrian Ursu! (poate că şi primul…”, a scris Iurie Badicu.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Fiica Alionei Triboi a făcut primii paşi
Articolul anterior
Vera Brejneva și-a impus sora să slăbească!
Articolul următor