Angajații de la Jurnal TV sunt concediați

De la începutul săptămânii viitoare, postul Jurnal TV va avea o nouă grilă de emisie. Anunțul a fost făcut de conducerea televiziunii.

separator

„Începând cu ziua de luni, 16 ianuarie 2017, ora 00:00, postul Jurnal TV va avea o grilă de emisie nouă, fiind păstrate doar câteva produse originale. Declarăm ferm că pe parcursul acestor şapte ani am făcut tot ce ne stă în puteri a promova adevărul… O singură televiziune care activează pe cont propriu şi din mijloace private, fără niciun ajutor din interior sau exterior, nu este în stare să concureze cu cineva care ignoră orice reguli civilizate de joc”., a declarat Conducerea Jurnal Trust Media pe jurnal.md.

Unii dintre angajații televiziunii au scris deja câte un comentariu la acest subiect:

Maria Marian: „Nu pot dormi… Mi-e prea greu emoțional…Mi-am revăzut ultimii 7 ani de viață! MI-NU-NA-ȚI!!! Alături de #JurnalTV! Oameni de valoare, profesionişti, colegi dragi şi prieteni scumpi! Invitați de valoare, 7 ani de emisii zilnice în #direct, 7 ani în care #Sănătatea a stat în capul mesei la ora amiezii! Am salvat vieți, am schimbat destine, am oferit speranță şi am făcut o națiune mai #sanatoasa! Am parte de cea mai tare #echipa! Mâine, bucurati-vă încă de #JurnalTV! Ultimele ediții din toate emisiunile pe care vi le pregătim cu atâta drag!”
Dumitru Marian: „e adevarat. sunt bine. nu caut.”
Sergiu Scobioală: „sfârșitul unui vis frumos …”
Daniela Jenunchi: „fin…”
Sofia Obadă: „Când emoțiile și lecțiile prețioase din cei 6 ani de activitate pun stăpânire pe suflet, e complicat să mai spui ceva… Între a sista definitiv emisia şi a găsi soluţii, Jurnal TV a ales să rămână alături de spectatorii săi, chiar dacă va fi nevoit să-şi reducă drastic emisiunile originale. Nu am cedat în faţa greutăţilor. Nu. Pur şi simplu, cei cu topoarele pe umăr vor câştiga întotdeauna meciurile de fotbal. Şi asta fără a ţine seama de arbitrii care ne sancţionează pentru offside”.
Valentina Mocate: „Noi de-aicea nu plecăm! Nu plecăm acasă!”

Și colegii de breaslă de la alte televiziuni s-au mobilizat:

Stela Popa: „M-a întristat profund anunțul Jurnal TV. Cert este că acolo, de-a lungul celor șapte ani, am avut mare noroc de oameni buni. Nivelul meu de profesio­na­lism li se datorează în mare măsură, pentru că asta e o meserie în care nu poţi să fii bun de unul singur, ci doar în echipă. Vă îmbrățișez pe fiecare în parte și mă gândesc cu drag la voi.”
Angela Gonța: „Colegi de la Jurnal TV, incercati sa fiti puternici si sa mergeti inainte. Si PRO TV, pe timpul comunistilor, a fost obligat sa-si mute studioul intr-o noapte iar din cauza antenelor frunzele se ingalbeneau mai repede…”

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Turiștii moldoveni au fost uitați pe o pârtie din România, la -24 de grade
Articolul anterior
În Moldova poți face călătorii de vis și pe timp de iarnă
Articolul următor