La mulți ani! Costi Burlacu este astăzi omagiat

Pe 24 septembrie, interpretul Costi Burlacu își sărbătorește ziua de naștere. Surprizele pentru acesta au început dis-de-dimineață, când mama sa l-a sunat pentru a-i dori cele mai sincere urări de bine și sănătate. Fetițele lui, Smaranda și Ioana, bineînțeles, împreună cu mămica Corina Țepeș au decorat casa în spirit de sărbătoare, au pregătit gustări delicioase și au scris următorul mesaj: „La mulți ani, Tăticu!!!”

separator


Având o familie atât de frumoasă și o carieră de succes, Costi Burlacu se declară un bărbat fericit și împlinit.

Artistul a ținut să-și împărtășească bucuria cu fanii de pe facebook și în același timp să le mulțumească pentru toate mesajele de felicitare.


„Dimineața m-a trezit din somn sunetul telefonului, era mama, a fost prima care m-a felicitat, au urmat fetele mele care au decorat casa în straie de sărbătoare și au gătit deserturi delicioase, apoi multe telefoane și muuult mai multe mesaje online. Seara am sărbătorit muncind alături de scumpa mea soție și colegii din formație, la Iași, la o nuntă aleasă cu miri frumoși și invitați pe potrivă.
Chiar dacă meseria de artist „mă fură” de lângă cei dragi la cele mai importante evenimente și sărbători, mă consider un om fericit și împlinit pentru că fac ceea ce-mi place cel mai mult și ceea ce am visat de când mă țin minte, iar pentru asta sunt gata oricând să ajung și la capătul pământului dacă știu că cineva mă așteaptă.
P.S. Mulțumesc tuturor pentru mesajele de felicitare și gândurile bune, în mod special celor pe care nu-i cunosc personal dar îi simt mereu aproape. Aprecierile voastre îmi dau aripi să merg mai departe. Vă cuprind pe toți și vă doresc tot binele din lume!”, a scris Costi Burlacu.

Un tânăr a fost găsit împușcat într-o pădure din Sângerei

Cadavrul unui tânăr a fost găsit în această dimineață împușcat în cap într-o pădure din Sîngerei.

Preliminar, s-a stabilit că victima ar avea 29 de ani și ar fi fost împușcat dintr-o armă cu lunetă cu termoviziune, de la o distanță de aproximativ 300 de metri, scrie deschide.md, citată de tv6.md.

Potrivit acelorași surse, se presupune că acesta ar fi fost împușcat de niște braconieri.

Polonia rupe acordul cu privire la aprovizionarea cu gaz, încheiat acum aproape 30 de ani cu Rusia

Polonia a decis să rupă acordul interguvernamental cu Rusia privind aprovizionarea cu gaze. Anunțul a fost făcut de ministrul Climei și Mediului ambiant de la Varșovia, Anna Moskwa, citată de UNIAN.

Potrivit ei, această decizie confirmă dorința Varșoviei de a deveni independentă de gazele din Rusia.

”Polonia denunţă acordul interguvernamental Yamal privind aprovizionarea cu gaze, încheiat în 1993. Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a confirmat corectitudinea intenţiilor guvernului polonez de a deveni complet independent de gazul rusesc. Am ştiut întotdeauna că Gazprom nu este un partener de încredere” a spus Anna Moskwa.

Potrivit ei, guvernul a adoptat o rezoluție pentru a rezilia acordul cu Federația Rusă privind construcția de conducte de gaz pe teritoriul Poloniei, precum și privind aprovizionarea cu gaz rusesc. Acordul a fost semnat la Varșovia la 25 august 1993.

”De mulți ani, guvernul a implementat în mod constant o strategie de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze pentru Polonia și ne pregătim să rupem contractul cu Gazprom până la sfârșitul anului 2022, ca să nu cumpărăm mai mult gaz de la Federația Rusă” a spus Moskwa.

Ea a adăugat că această decizie a fost un pas firesc după ce rușii au decis să oprească livrările de gaz către Polonia.

”Când Rusia a oprit livrările, încălcând de facto prevederile acordului, guvernul polonez a decis că, din cauza încălcării condițiilor sale esențiale, acest document își încetează activitatea” a subliniat Moscova.

Amintim că, anterior, Polonia a refuzat să plătească gazul rusesc în ruble, motiv invocat de Moscova pentru a opri livrările.

sursa: www.deschide.md

Ceban propune Guvernului ca Hotelul Național să fie inclus în registrul monumentelor ocrotite de stat

După ce Primăria a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național, edilul Ion Ceban propune Guvernului ca clădirea să fie inclusă în registrul monumentelor ocrotite de stat, să fie naționalizată și reabilitată de stat pe baza unui concurs.

„Am o propunere către Guvern care are atâta grijă în ultima perioadă, mai ales ce ține de Hotelul Național! Propun ca Hotelul Național să fie inclus în registrul monumentelor ocrotite de stat așa cum ați făcut cu clădirea Procuraturii, Clădirea Maternității sau a Stadionului Republican. Clădirea să fie naționalizată și reabilitată de către stat în baza unui concurs, iar acolo să fie creat spre exemplu un centru sau HUB pentru tineri, pentru diasporă, iar primăria va susține și se va implica în realizarea acestui proiect”, a menționat primarul Capitalei, la ședința de astăzi a primăriei, conform publika.md.

Vineri, teritoriul Hotelului Național din Capitală a fost îngrădit cu o pânză care interzice accesul pe teritoriu. Ion Ceban a venit cu unele precizări.

„Ne-am pomenit săptămâna trecută că Hotelul Național se îngrădește cu un gard improvizat din pânză, plus a mai fost închis drumul public când nu era eliberată nicio autorizație de la Primărie. Culmea este că poliția prezentă la fața locului nu întreprindea nimic, când trebuia să intervină îndată, deoarece autorizație pentru închiderea drumului nu exista de la Primărie, iar explicația că gardul se înstalează pentru ca oamenii străzii să nu aibă acces în clădire era absurdă”, a spus primarul Capitalei.

Deocamdată, Guvernul nu a venit cu o reacție privind propunerea lui Ion Ceban.

Video! Momentul în care mai multe femei se iau la bătaie pentru un loc, într-un microbuz de pe linia nr. 112
Articolul anterior
Atenție! Se caută martori la un accident rutier care a avut loc în Capitală. O fetiță se află în stare gravă
Articolul următor