Liceenii susțin astăzi examenul de bacalaureat la limba de instruire

Astăzi, liceenii din întreaga țară trăiesc emoții de nedescris. Aceștia susțin primul examen de bacalaureat, la limba de instruire. 15.941 de elevi își vor demonstra cunoștințele la examenul la limba și literatura română, iar 2.819 la limba rusă.

separator

subiecte-bacalaureat-2015

Următoarea probă de examen va avea loc marți, 9 iunie, la limba străină.

La data de 13 iunie va avea loc examenul la disciplina de profil, unde candidații de la profilul real vor susține proba la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.


Examenul la disciplina la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică) se va desfășura pe data de 16 iunie, scrie stirilocale.md.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2017 va avea loc pe data de 20 iunie. În această zi elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă.

bac2016-600x338

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 2 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la data de 27 iunie 2017. Candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile în centrele de bacalaureat (în zilele de 27 și 28 iunie). Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

În acest an, la sesiunea de bacalaureat au fost admiși 18.760 candidați.

10 filme pe care să le vizionezi când treci prin cele mai grele momente. Te vor face să privești altfel viața!
Articolul anterior
Epidemie de holeră. Peste 500 de oameni au murit
Articolul următor
Alte articole interesante