Lilu a amenajat camera fiicei nou-născute! Vezi cum arată

Cu două săptămâni în urmă, Lilu a adus pe lume o fetiță, pe nume Teia. Prezentatoarea TV a amenajat camera fiicei din timp, iar astăzi a decis să le arate și prietenilor virtuali cum arată colțișorul micuței.

separator

„Colțișorul ei. La fel ca toate mamele am visat cum va arata locușorul ei in casa noastra. Am lăsat pe ultima suta de metri, luni de dimineata am cusut literele de la pat, la amiaza a fost instalat dulapul, seara am facut ghirlandele … Iar marți a venit ea, Teia.”

O tânără sportivă din Moldova a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine

Luptătoarea din Republica Moldova, Mihaela Samoil, a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte feminine, rezervat sportivelor sub vârsta de 23 de ani, care are loc la Baku. 

55kg WW – Mihaela Samoil (MDA) df. Tuba Demir (TUR)

Sportiva din Republica Moldova a învins-o în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg pe reprezentanta Turcei, Tuba Demir, cu scorul de 8-4.

Menționăm că Republica Moldova a cucerit până acum trei medalii la lupte greco-romane și una la lupte feminine la Campionatul European U-23 de la Baku.

Radu Lefter, campion european la Lupte în categoria de vârstă sub 23 de ani

Sportivul Centrului Sportiv de pregătire a Loturilor Naționale Radu Lefter a devenit campion european în cadrul Campionatul European de Lupte rezervate vârstei sub 23 de ani.

Radu Lefter a obținut aurul la Campionatul European de Lupte U-23Foto: gov.md

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, Radu Lefter a cucerit medalia de aur după ce a trecut în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg de Soslan Dzhagaev, care a evoluat la competiția continentală de la Baku sub drapel neutru.

La ediția din acest an a Campionatului European U-23, Radu Lefter i-a mai învins pe grecul Angelos Kouklaris (11-0) și georgianul Merab Suleimanishvili (14-4).

Cu această victorie, Radu Lefter și-a trecut în palmares primul titlu continental la categoria de vârstă sub 23 de ani, după ce în 2021 și 2022 a devenit vicecampion european.

Lotul național de lupte libere a mai obținut două distincții de bronz prin Maeștrii în sport Serghei Cîlcic (65 kg) și Constantin Chirilov (70 kg), care au completat podiumul de premiere în categoriile lor de greutate.

Aproape de a obține o medalie de bronz a fost și Marius Retco care a cedat în faza finală și s-a clasat pe locul cinci.gallery images

gallery images

gallery images

1.500 de copii din Moldova și Ucraina au promovat pacea prin cântec, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet

Vocile a 1.500 de copii au răsunat astăzi, în unison, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, la Marele Cor al Copiilor. La eveniment au participat copii din toată țara, de diferite etnii, iar evenimentul a avut loc în contextul Zilei Internaționale a Copiilor.

1.500 de copii din R. Moldova și Ucraina au promovat pacea prin cântecImagine simbol

Potrivit reprezentantei de țară la UNICEF Moldova, Maha Damaj, corul a reunit vocile copiilor de diferite etnii: români, bulgari, romi, găgăuzi, precum și voci ale copiilor refugiați din Ucraina, transmite Radiomoldova.md.

„Fiecare copil are posibilitatea de a participa și a de a fi celebrat. Corul este o sărbătoare a drepturilor universale pentru fiecare copil. În vreme ce marcăm în acest an 35 de ani a Convenției cu privire la Drepturile Omului, să ne amintim că, indiferent cine sunt, de unde provin sau de provocările cu care se pot confrunta, toți copiii sunt egali în drepturi și demnitate”, a declarat Maha Damaj.

Copiii din circa 30 de coruri din republică, ghidați de 20 de dirijori, au fost acompaniați de Moldovan Youth Orchestra, dirijor Andriano Marian.

„Am susținut cu inima deschisă, alături de UNICEF, acest proiect, celebrând în mod solidar Ziua Internațională a Copiilor. Iar această mare de oameni frumoși, circa 30 de coruri și 20 de dirijori, copii de diferite etnii din toată țara noastră și copii refugiați din Ucraina, ne-a amintit că avem un izvor nesecat de talente”, a precizat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Prim-ministrul Dorin Recean, prezent la eveniment, a specificat că tânăra generație ne demonstrează potențialul nelimitat.

„Copiii ne-au reamintit cât de frumoși și talentați sunt oamenii Moldovei. Marele Cor al Copiilor ne demonstrează potențialul nelimitat al tinerei generații. Să fim alături de ei, să le ascultăm vocile și să îi susținem în drumul lor către succes. Guvernul va continua să investească în educație, cultură și arte, pentru că doar astfel vom putea construi o societate în care fiecare copil își poate îndeplini visurile”, a menționat Dorin Recean.

Concertul „Marele Cor al Copiilor” a fost organizat de UNICEF și Ministerul Culturii, în parteneriat cu Moldovan National Youth Orchestra.

Delia a fost bătută de mama sa!
Articolul anterior
Alsou a devenit mămică de băiețel! Iată cum îi spune micuțului
Articolul următor