Lilu: “Despre Moldova, țara care te alungă „DE ACASĂ””

Prezentatoarea TV a hotărât să le-o i-a înainte celor care mâine își vor manifesta patriotismul față de țară. Aceasta este indignată de sistemul infect din Moldova și de faptul că cetățenii sunt aproape “obligați” să plece peste hotare.

separator
11707688_1164457830239788_1421440806120926429_n

Iată ce a scris Lilu pe site-ul ei!

Mâine peste tot vor curge declaraţiile patriotice, eu am luat-o mai devreme. Aş fi vrut şi eu să îi fac ţării mele o declaraţie de dragoste, dar dacă aş face-o, aş minţi. Fluturaşii patriotici din stomac s-au cam potolit după ce am creat celula societăţii – familia mea şi am început tot mai des să dau nas în nas cu sistemul nostru. Dacă până acum încercam să văd doar binele şi frumosul în jurul meu – se pare că a ajuns vremea când „m-o răzghit„.

Chiar de ziua Independenţei naşii noştri îşi vor încărca maşina cu tot ce au avut mai drag, îşi vor lua cei 3 fii şi vor pleca. Şi nu sunt singurii, aproape toate cuplurile care au un copil se gândesc să emigreze, alţii deja sunt cu actele pe drumuri. Cu frică mă uit – câte familii cu valorii, educaţie şi carieră au plecat deja si cum rămân tot mai puţini din cei care mai luptă cu morile de vânt. Tot mai puţini oameni cu verticalitate, atitudine pozitivă şi putere de a schimba ţara asta în bine. Şi ai putea să o faci păpuşică! doar să vrei, să accepţi schimbarea, să doreşti cu adevărat să fii mai bun. Şi nu e vorba doar de politicieni, care până la urmă tot din rândurile noastre se ridică, e vorba de aproape fiecare cetăţean care parcă are o placere sadică de a-şi bate joc de cei din jur şi de a fi batjocorit.

Când tatăl meu, cu piciorul în cârjă după ce nu s-a mişcat 5 luni de pe patul de spital este purtat pe drumuri de o tanti de la o instituţie de stat din raion pentru ca dumneaei să se simtă importantă şi să umileacă oamenii suferinzi care vin să primească de la statul nostru mizerii bani te întrebi – merită să munceşti, să achiţi impozite nebune atâţia ani ca să fii tratat în ultimul hal?
Merită să îmi las copilul să se joace într-un spaţiu în care mamale îşi învaţă copiii cum să scuipe totul pe jos, cum să arunce fără ruşine tot ce le încurcă în geantă, cum „să răspundă” cu lovituri atunci când e îmbrâncit de alt copil. Am obosit de fiecare dată când merg la terenul cu nisip să strâng şi să arunc la gunoi tot ce alţii cred că acolo e tomberon.

Nu vreau să fiu jandarm… să sar mereu cu observaţii peste şoferii care, plictisiţi de ambuteiaje aruncă şmechereşte chiştoace sau pungile goale peste geam, nu o fac pentru îmi place să îmi irosesc energia şi starea mea de bine, o fac pentru ca fiica mea care merită să aibă exemple pozitive în jur.

11201926_1165560250129546_5939686717385016748_n

Da, e adevărat sunt foarte legată spiritual de locul în care m-am născut, de familia de oameni buni care m-a crescut, de prietenii care îmi fac viaţa frumoasă, de colegii care mă ajută să devin mai bună la locul de muncă, de locurile pitoreşti – pentru asta am revenit după ce am terminat facultatea în Timişoara. Sunt foarte recunoscătoare acestei ţări pentru ce mi-a oferit, dar mă întreb dacă ea are ce oferi copilului meu…

Maia Sandu va merge în Găgăuzia pentru a planta copaci

Preşedintele Maia Sandu va participa sâmbătă la o acţiune de plantare a copacilor care va avea loc în autonomia găgăuză.

Maia Sandu merge să planteze copaci în Găgăuzia

Acest lucru a fost anunţat de secretarul de presă al preşedintelui, Irina Gotişan, transmite Infotag.

Campania de plantare face parte din Programul naţional de extindere şi refacere a pădurilor şi se desfăşoară în toată ţara, iar cetăţenii, agenţii economici şi autorităţile publice sunt încurajaţi să participe, a menţionat Gotişan. 

Potrivit ei, preşedintele nu are programate întâlniri cu conducerea Găgăuziei, astfel că vizita este „o manifestare a unei poziţii civice de îmbunătăţire a calităţii mediului şi de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în Moldova”. 

Fotografii uimitoare surprinse în Moldova! În țara noastră au sosit lebede și rațe sălbatice

Pentru că e anotimpul reînvierii și toate păsările migratoare se reîntorc pe meleagurile moldave, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a publicat o serie de fotografii rare cu păsări, surprinse la Cantemir.

Imagini rare cu lebede și rațe sălbatice, surprinse la CantemirPoza: Facebook/Inspectoratul Pentru Protecția Mediului

Din aceste fotografii se poate observa că un stol de rațe sălbatice aterizează pe malul unui lac, unde se află deja câteva lebede, transmite diez.md.

Mai jos regăsiți câteva dintre aceste fotografii.

Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

La sediul Organizației Națiunilor Unite de la Viena – Vienna International Center (VIC), Austria, a fost expusă o expoziție de pictură a artistelor plastice din Republica Moldova Galina Vieru și Natalia Yamoplskaia.

Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

Galina Vieru a menționat că le expoziție sunt prezentate 18 lucrări care reflectă lumile interioare ale femeii. „Picturile mele povestesc despre viața femeilor din Moldova. Reflectă drama exodului, dar și frumusețea patrimoniului cultural național. Lucrările Nataliei Yampolskaia sunt despre relația femeii cu natura, cu ecologia, cu familia, etc. Eu ca artist și poet, îmi doresc ca țara mea să meargă mai ușor și mai sigur spre integrarea europeană prin artă”, a subliniat Galina Vieru, transmite moldpres.md.

În alocuțiunea sa, Reprezentanta Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale la Viena, Mihaela Mocanu, a scos în evidență importanța lunii martie pentru Moldova, atât pe dimensiunea diplomației, dat fiind faptul că la 2 martie 1992 țara noastră a devenit membru ONU, cât și prin prisma simbolismului Zilei Internaționale a Femeii. Aceste două motive se pliază pe genericul expoziției și oferă un moment de reflecție asupra rezilienței și forței femeilor de a lupta neobosit în favoarea schimbării și a respectării depline a drepturilor acesteia.

Evenimentul organizat la sediul VIC a întrunit reprezentanți ai misiunilor diplomatice și angajați ai organizațiilor internaționale cu sediul la Viena, care au avut posibilitatea să savureze din dulciurile tradiționale, oferite de Ambasada Republicii Moldova în Austria. Participanții la vernisaj au putut admira expoziția de picturi în acompaniamentul muzical al cunoscutului clarinetist Sasha Danilov, Artist Emerit din Moldova.

moldpres.md

Blugii “buclucași” care lasă posteriorul la vedere!
Articolul anterior
Preparatele homeopatice „Heel” vă ajută să treceți cu ușurință la sezonul rece!
Articolul următor