Majoritatea cluburilor din Chișinău nu ar putea face față unui incendiu!

Dup

separator
ă cazul cutremurător din Clubul Colectiv din București, în care au murit zeci de tineri, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a demarat o serie de controale în localurile din Chișinău. Luați prin surprindere, administratorii localurilor nu au găsit răspunsuri la întrebări. Drept urmare, ieri au fost sancționate două cluburi.

627x0

Administratorii localurilor din Chişinău i–au primit pe inspectori uşor agitaţi şi îngrijoraţi. Coincidenţă sau nu, unii administratori au fost de părere că pompierii nu au de ce să-i viziteze, întrucât desfăşoară lucrări de reparaţie. În majoritatea localurilor din capitală au fost depistate probleme privind normele de protecţie împotriva incendiilor. În prima zi de inspecţie,  a fost iniţiată o procedură de suspendare a activităţii pentru două localuri din centrul Chişinăului.

 Ieşiri de urgenţă insuficiente

Într-un local, inspectorii au depistat faptul că cele două ieşiri de urgenţă sunt amplasate la o distanţă prea mare una de alta. În plus, la momentul inspecţiei acestea erau închise.

 „Vor fi deschise în timpul evenimentelor. De obicei avem două-trei pe săptămână. Noi avem cele mai largi uşi tocmai pentru a uşura trecerea vizitatorilor. Facem reparaţie acum pentru ca să îmbunătăţim starea localului. Avem cinci stingătoare, două ieşiri de siguranţă şi o încăpere specială pentru fumători”, este explicaţia administratorului clădirii.

Până a ajunge însă la etajul cinci, pe scări, se găsesc pachete şi mucuri de ţigări, iar planurile de evacuare din local păreau a fi proaspăt agăţate de perete.

Uşi înguste şi materiale de construcţie inflamabile

Într-un alt local din centrul capitalei, uşile şi scările de evacuare sunt extrem de înguste, astfel încât este imposibil ca mai multe persoane să iasă din local în acelaşi timp în mod organizat. Totuşi, inspectorii spun că acestea sunt potrivite pentru localul care are o capacitate de 50 de persoane.

„Aici se pot afla concomitent maxim 60 de persoane. Nu utilizăm focuri de artificii sau alte efecte speciale, nu avem nici măcar bucătărie, întrucât servim doar băuturi. Nu avem materiale inflamabile, totul este construit din beton”, afirmă administratorul localului.

Citește continuarea pe adevarul.ro!

Mesajul cutremurător al lui Tudor Chirilă către tineri!
Articolul anterior
Miss Moldova 2015, cu lecția de engleză neînvățată!
Articolul următor
Alte articole interesante